Ravensburger Disney ‘Wicked Women’ 1000 stukjes

Ravensburger


Deze Ravensburger puzzel is een echte Disney puzzel en de titel van deze legpuzzel is wicked women. Oftewel de ‘boze vrouwen’ of ‘slechte vrouwen’ uit een aantal prachtige klassieke Disney films. De puzzel zit in deze doos:
puzzel-1000-stukjes-ravensburger-disney-wicked-women-heksen-doos

De Disney films die je ziet op de puzzel zijn:
101 Dalmatiërs

  • Sneeuwwitje
  • Kleine Zeemeermin
  • Alice in Wonderland and
  • Sleeping Beauty of Doornroosje.

Welke boze vrouwen uit de klassieke Disneyfilms je ziet zal ik laten zien. Helemaal links bovenin op de puzzel zie je Cruella de Vil van de klassieke Disney film 101 Dalmatiërs:
cruella_de_vil_van_de_klassieke_disney_film_101_dalmatiërs
Linksonder zie je uit de Disney film Sleeping Beauty (Doornroosje) zie je Malafide:
malafide_van_de_klassieke_disney_film_sleeping_beauty

In het midden van de puzzel zie je uit de Disney film Sneeuwwitje De Boze Koningin ook wel genoemd Evil Queen Of Evil Witch:
boze_koningin_van_de_klassieke_disney_film_sneeuwwitje

Helemaal rechtsboven in aan de puzzel zie je uit de Disney film Kleine Zeemeermin Ursula:
ursula_van_de_klassieke_disney_film_kleine_zeemeermin

En helemaal rechts onderin zie je uit de Disney film Alice in Wonderland De Hartenkoningin:
hartenkoningin_van_de_klassieke_disney_film_alice_in_wonderland

En nog eens in de video erbij:

Deel deze pagina!

Wat kom je allemaal tegen als je deze Ravensburger Disney legpuzzel hebt gemaakt?

We beginnen helemaal linksboven in de puzzel uit de Disney film 101 Dalmatiërs met de boze vrouw Cruella de Vil.

cruella_de_vil_van_de_klassieke_disney_film_101_dalmatiërs
Zoals je ziet zie je een paar kleine hondjes twee kleine hondjes onder haar en dat zijn de Dalmatiërs. En Cruella die probeert de dalmatiër puppies te ontvoeren om van een vakbond jassen te maken. Cruella is getrouwd met een bonthandelaar. En ze wordt in de film neergezet als een gemene vrouw in haar huwelijk maar ook voor haar omgeving. Haar man die luistert heel erg goed naar haar en die is heel gehoorzaam en die spreekt haar zelden tegen. Haar man geeft haar ook hele bijzondere kleding en extravagante kleding om haar maar tevreden te houden. En dat zie je ook in deze puzzel dat ze met een grote bontjas en een prachtige tas afgebeeld staat.
Het lastige als je deze puzzel maakt zijn de stukjes die je moet leggen bij Cruella de Vil. Dat zijn de bontkraag maar ook de Dalmatiërs stukjes die lijken heel erg op elkaar en dat is heel moeilijk om die te leggen. Wel makkelijker zijn hier de randen waarop ook kleine hondjes staan afgebeeld en die zijn wel makkelijk te herkennen en daarom vlugger te leggen.

Linksonder bij de puzzelstad Malafide uit de Disney film Sleeping Beauty / Doornroosje.

malafide_van_de_klassieke_disney_film_sleeping_beauty
Malafide is de boze fee die Doornroosje vervloekt omdat ze niet was uitgenodigd op de doopdag van Doornroosje. Zoals je ziet heeft Malafide een bijna groene huid en gele ogen. En je ziet ook dat ze een lang zwart kleed draagt met een paarse voering. Op haar hoofd draagt Malafide een soort hoed met hoorns en die bedekt haar hele hoofd en haar nek. Je ziet ook dat ze een ring draagt aan haar rechterhand met een zwarte steen om haar vinger. En de bol op de top van haar lange toverstaf heeft dezelfde kleur als haar ogen. Als Malafide ergens verschijnt of weggaat dan komen er altijd groene vlammen. En dan zie je ook nog een deel van haar straf en de wijd uitgespreide mouwen van haar mantel. Vrijwel altijd zie je Malafide met haar huisdier de raaf Diablo en deze raaf die zit ook op de bol van haar staf. Malafide kan makkelijk enorme afstanden afleggen en ze kan veranderen in een draak. Tevens kan ze met gemak zware spreuken via haar toverstaf plaatsen. Als je deze puzzel maakt dan is Malafide een van de makkelijkste om te maken en we zijn daar ook mee begonnen bij de puzzel. De vlammen die zijn best redelijk goed te herkennen die voor haar jurk staan. En haar hoofd is ook best redelijk makkelijk te maken.

In het midden van de puzzel zie je de Boze Koningin uit de Disney film Sneeuwwitje.

boze_koningin_van_de_klassieke_disney_film_sneeuwwitje
En Iedereen kent wel de beroemde uitspraak ‘spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de mooiste in het land’?. Het Spiegeltje zei eigenlijk altijd dat de koningin de mooiste was totdat het Spiegeltje op een gegeven moment zei dat Sneeuwwitje de mooiste was. Dat vond de koningin niet leuk en de koningin die veranderde in een boze heks. En ze besloot om een giftige appel te gaan aanbieden aan Sneeuwwitje zodat zij dood zou gaan. Sneeuwwitje nam een hap van de appel en viel dood neer. Echter Sneeuwwitje die werd gered door een prins. De prins die nam Sneeuwwitje mee. Echter Sneeuwwitje struikelde over een boomstronk en het stukje appel dat ze had gegeten dat schoot weer uit haar keel. En toen kwam Sneeuwwitje weer tot leven. Op de puzzel zie ook hoe de Boze Koningin is veranderd in een heks waar ze in haar hand een mooie rode giftige appel heeft. Ik vond de koningin uit de Disney film Sneeuwwitje bij deze puzzel het moeilijkste te maken. De Boze Heks die daar onderaan staat in het zwarte gewaad, dat is ook erg lastig om te maken en ook de groene vloeistof in de pan is ook erg lastig te maken.

Rechts bovenin bij deze Disney puzzel zie je Ursula uit de Disney film De Kleine Zeemeermin.

ursula_van_de_klassieke_disney_film_kleine_zeemeermin
In deze film maakt Ursula gemene plannen om De Drietand van koning Triton te stelen. Hiermee kan Ursula namelijk heersen over alle zeeën. Ursula is een echte gemene zeeheks. Ursula was best nog goed te maken in deze puzzel de stukjes zijn wel herkenbaar aan de groenige kleur en de draken met het paars erbij zijn ook goed te leggen in deze puzzel.

Tot slot in deze puzzel helemaal rechts onderin hebben we de hartenkoningin uit de Disney film Alice in Wonderland.

hartenkoningin_van_de_klassieke_disney_film_alice_in_wonderland
Als Alice onder een boom in het park zit te dromen, komt Wit Konijn haastig voorbij. Alice gaat hem aan en valt in een diep gat en komt terecht in een magische en bijzondere wereld, Wonderland genaamd. In deze wereld komt zij erg rare figuren of personen tegen, waaronder Twiedeldie en Twiedeldom, de manische Gekke Hoedenmaker, de Rups en Maartse Haas. Tijdens een thee-drink partijtje komt Alice de beruchte Hartenkoningin tegen met haar betoverende kaartspel. De Hartenkoningin, die het liefst iedereens kop eraf hakt. Alice laat zich verleiden tot een spelletje croquet waarin zij zelf en haar geduld op de proef worden gesteld. Croquet wordt echter gespeeld met egels als bal en flamingo’s als slagknuppel. Alice haalt zich de woede van de koningin op de hals en krijgt een rechtszaak. Alice wordt bijgestaan door de broertjes Diedeldie en Diedeldom, maar ter dood veroordeeld. De koningin wil haar onthoofden. Alice kan ontkomen en vlucht terug naar de deur. Op het moment dat de koningin en haar leger van speelkaarten bij Alice zijn, zit Alice opeens weer naast haar zus die haar zegt dat ze de hele tijd heeft geslapen. Het lijkt dus of Alice alles alleen gedroomd heeft. De hartenkoningin was in deze puzzel erg moeilijk moeilijk te leggen omdat er veel rode stukjes zijn die allemaal van een egale kleur zijn.

Ik ben bij deze puzzel begonnen met het sorteren van de stukjes op de puzzelmat. Vervolgens heb ik de randen stukjes van de puzzel in het midden klaar gelegd. Dat ziet er dan zo uit:
puzzel-1000-stukjes-ravensburger-disney-wicked-women-heksen-start-puzzel-op-puzzelmat-met-doos
Daarna maak ik de randen van de puzzel altijd. Sommige stukken van de rand waren makkelijk te leggen door de kleuren, en sommige stukken lastiger. Meestal die ik er 30 minuten over om de randen te leggen. Met het reusltaat:
puzzel-1000-stukjes-ravensburger-disney-wicked-women-heksen-puzzel-op-puzzelmat-met-doos-randen-af
Ik heb deze puzzel op mijn gemak gemaakt. En ik heb er meerdere dagen over gedaan om deze puzzel te leggen. Ik vind het altijd makkelijk om een puzzel op een puzzelmat te maken zodat je hem weer makkelijk kunt oprollen en eventueel weg kunt halen. Ik ben begonnen met het maken van de Boze Koningin in het midden van de puzzel met de Kroon en de paarse jurk. Dit is dan het begin:

en deze:

Mijn dochter van 13 heeft af en toe ook geholpen en zij begon met het maken van malafide uit de Disney film Sleeping Beauty. Dat ging haar vrij makkelijk en snel af. Zij is toch wel een goede puzzelaar. Ik vond dit echt wel een moeilijke puzzel met namen bijvoorbeeld de fel gele stukken die onder Boze Koningin uit Sneeuwwitje in het midden van de puzzel staan. Daarnaast zie je ook allerlei zelfde soort struiken die ook in de midden van de puzzel staan die waren bijna niet te leggen die struiken stukjes die lijken allemaal heel erg op elkaar. En dit heb ik ook op het allerlaatst gedaan.
Met de tussenstand als ik behoorlijk ver gevorderd ben, de lastigste stukjes moeten dan nog:
Puzzel-1000-stukjes-Ravensburger-Disney-Wicked-Women-Heksen-Puzzel-op-puzzelmat-iets-verder-gevorderd-3
Je kunt dan niet meer op kleur leggen maar je gaat en kijken naar de vorm van de puzzelstukjes en zo kon ik ze alsnog leggen in de puzzel maar dit heeft heel veel tijd gekost en was erg moeilijk te doen. Gelukkig kreeg ik toen nog even hulp van mijn dochter. Al met al vond ik het een leuke puzzel af en toe best moeilijk maar hij is nog wel te doen.
En het eindresultaat, altijd weer trots op een geheel gelegde puzzel:
puzzel-1000-stukjes-ravensburger-disney-wicked-women-heksen-puzzel-op-puzzelmat-puzzel-af-2-600-444

Nog eens een algemene review van wat er ook moeilijk is om te leggen:


Hoe groot is de puzzel Ravensburger Disney Puzzel ‘Wicked Woman’ of ‘Gekke of Boze vrouwen of heksen’ 1000 stukjes?

De afmetingen van deze puzzel zijn 70 cm breed en 50 cm hoog. Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat.


Hoe lang doe je er over om de puzzel Ravensburger Disney Puzzel ‘Wicked Woman’ of ‘Gekke of Boze vrouwen of heksen’ 1000 stukjes te leggen?

Deze Disney puzzel van Ravensburg heb ik op mijn gemak gemaakt. Ik heb hem helemaal alleen gemaakt. Maar soms kwam mijn dochter van 13 nog een paar keer helpen met het maken van de puzzel. Ik ben begonnen met het uitleggen van de stukjes op de puzzelmat. Ik heb hier ongeveer 8:30 gedaan. Vervolgens ben ik de randen gaan leggen van de puzzel. Dat was niet zo heel ingewikkeld. De randen die waren vrij makkelijk te leggen. in totaal heb ik 8 uur gedaan om de rest van de puzzel te leggen. Als je dan de tijd erbij telt voor het uitleggen en de randen leggen heb ik in totaal 9 uur over de hele puzzel gedaan.


Over Ravensburger Puzzels

Ravensburger_logo
Ravensburger is een van oorsprong duits bedrijf, opgericht in 1883. In Nederland werd het eerste spel uitgebracht over een wereldberoemd boek, namelijk ‘Reis om de wereld’. In 1912 was het bedrijf dusdanig groot geworden dat het vele spelletjes (bordspelen) verkocht in Europa. Na 1945 koost het bedrijf voor een specialisering, namelijk de markt voor gezelschapsspelen voor kinderen en boeken. In de jaren 60 maakte het bedrijf een sterke groei door. En hierdoor opende Ravensburger in 1964 ook fabrieken in Nederland, Engeland en Frankrijk. Na 1964 werd het bedrijf opgesplitst. Het ene deel ging zich richten op boeken uitgeven. Het andere deel richtte zich op het maken van gezelschapsspelen. Vrijwel iedereen kent het spel ‘Memory’, dit is op de markt gebracht door Ravensburger. Kinderen winnen dit spel altijd van hun ouders, omdat hun korte termijn geheugen veel beter is. Ravensburger heeft al ruim meer dan 900 spellen op de markt gebracht en is wereldwijd een hele grote speler. Verder is er nog een attractiepark van Ravensburger in Duitsland.


Ravensburger Disney ‘Wicked Women’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Amazon.nl 13,90 (Juli 2021) Nu kopen
Bol.com 28,99 (Juli 2021) Nu kopen
Puzzelscout.nl 28,99 (Juli 2021) Nu kopen

Ravensburger Disney ‘Wicked Women’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 4005556192526
Puzzel nummer 19252
Soort Product Puzzel
Gewicht 1 kilo
Type puzzel Legpuzzel
Materiaal Karton
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Leeftijd Vanaf 10 jaar
Aantal stukjes 1000
Kleuren Multi / veel

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Best ok

Ik ben de schrijven van de bovenstaande review. Ik ken de Disney films wel allemaal van vroeger, maar wist niet meer precies wie alle personages op de puzzel waren. Dat wist mijn dochter van 13 heel goed juist. En zij heeft het aan mij verteld en uitgelegd. Dan spreekt de puzzel weer meer. Leuk idee om alle boze vrouwen uit hele bekende Disney films op 1 puzzel te zetten. Ik geef hem een 3 uit 5 sterren.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!