Puzzelmat The Friendly 500 | 1000 | 1500 Stukjes

Deel deze pagina!

Over de Puzzelmat The Friendly 500 - 1000 - 1500 Stukjes

Ik heb deze puzzelmat voor 34,99 euro gekocht bij Bol.com in November 2021. De puzzelmat heeft een afmeting van 120 centimeter (breedte) x 70 centimeter (hoogte). Ter indicatie voor de afmetingen van standaard puzzels:

 • Een puzzel van 500 stukjes is: 49 centimeter breed en 35 centimeter hoog
 • Een puzzel van 1000 stukjes is: 68 centimeter breed en 49 centimeter hoog
 • Een puzzel van 1500 stukjes is: 90 centimeter breed en 60 centimeter hoog
 • Een puzzel van 2000 stukjes is: 98 centimeter breed en 68 centimeter hoog
 • Een puzzel van 3000 stukjes is: 122 centimeter breed en 85 centimeter hoog

Zoals je ziet, de puzzelmat is voor puzzels tot en met 1500 stukjes, maar in principe zou er ook net nog een puzzel van 2000 stukjes op passen. Echter: check altijd even de grootte van je puzzel van 2000 stukjes, dat kan soms per merk of type verschillen. Of je dit ook fijn vindt puzzelen (een puzzel van 2000 stukjes op deze puzzelmat), hangt af van je eigen wensen – kijk nog eens mijn pagina ‘welke puzzelmat moet ik kiezen‘.


In een afbeelding de grootte en afmetingen van deze puzzelmat

Puzzelmat The Friendly 500 - 1000 - 1500 Stukjes
Bovenstaande nog eens in tabel: welke puzzel past op deze The Friendly puzzelmat tot 1500 stukjes? Zoals je ziet, de puzzelmat is voor puzzels tot en met 1500 stukjes, maar in principe zou er ook net nog een puzzel van 2000 stukjes op passen. Echter: check altijd even de grootte van je puzzel van 2000 stukjes, dat kan soms per merk of type verschillen. Of je dit ook fijn vindt puzzelen (een puzzel van 2000 stukjes op deze puzzelmat), hangt af van je eigen wensen – kijk nog eens mijn pagina ‘welke puzzelmat moet ik kiezen‘.

Aantal Stukjes Afmetingen Puzzel Afmetingen Puzzelmat The Friendly
500 49 cm breed x 45 cm hoog 120 cm breed x 70 cm hoog
1000 68 cm breed x 49 cm hoog 120 cm breed x 70 cm hoog
1500 90 cm breed x 60 cm hoog 120 cm breed x 70 cm hoog
2000 98 cm breed x 68 cm hoog 120 cm breed x 70 cm hoog
3000 122 cm breed x 85 cm hoog (PAST NIET) 120 cm breed x 70 cm hoog


Wat zit er in de doos van de Puzzelmat The Friendly 500 - 1000 - 1500 Stukjes

Er zit heel veel in de kartonnen buis van The Friendly. Dat is ook best nog een gewicht, The Friendly geeft zelf aan dat het 1,4 kilo weegt. Ter vergelijk: de Jumbo puzzelmat voor 3000 stukjes weegt 1,1 kilo. Wat zit er in totaal in de verpakking:

 • Drie zwarte sluitbanden van klittenband
 • Een hard kartonnen doos
 • Een dunne hard kartonnen buis waar je de puzzelmat omheen rolt
 • Twee plastic doppen die je aan beide kanten om de hard kartonnen buis doet, zodat je de kartonnen buis afsluit
 • Een vrolijke kaartje van Eva
 • Een informatie kaartje met een soort klantenservice erop en hoe de puzzelmat te gebruiken

Op deze foto zie je de hard kartonnen doos, mooi gekleurd en 3 elastische sluitbanden (met klittenband) en een soort zwarte plastic hoes die je weer om de kartonnen buis kunt doen, voor als je je puzzelmat wilt vervoeren. Deze zwarte plastic hoes bevat nog een soort band, zodat je de puzzelmat in zijn geheel makkelijk kunt vasthouden of om je schouder kunt dragen en zo kunt vervoeren:
puzzelmat_the_friendly_doos_en_3_klittenbanden_en_draagtas
Interessante info op de doos, er staat namelijk op ‘Je kunt deze kartonnen verpakkingsrol gebruiken om de puzzelmat mee op te rollen. In plaats van de rol die standaard wordt bijgeleverd’. Blijkbaar heb je dus de keuze waarmee je de puzzelmat oprolt: OF de dunnere kartonnen rol OF de grotere kartonnen rol. Dan ga ik zeker beide uitproberen, benieuwd naar wat beter werkt:
puzzelmat_the_friendly_tekst_op_kartonnen_buis
En hier zie je de volledige inhoud van wat je hebt gekocht. Dus eigenlijk twee kartonnen buizen die je kunt gebruiken om je puzzelmat in op te rollen:
Puzzelmat The Friendly Alles uitgestald wat in de doos zit
En een leuk kaartje geschreven door Eva. Eva is één van de gezichten van The Friendly, samen met Kartika. Lees ik op hun website.
Puzzelmat The Friendly Kaartje Eva
Dit is de ene kant van het bijgeleverde hard kartonnen kaartje. Hier staat op een kortingscode, zodat je bij een volgende bestelling op hun website 10% korting krijgt. Ik heb deze code nog niet gebruikt, je kunt hem dus eventueel invoeren op hun website, dat is de code ‘lovefriends93’. Tenzij een andere bezoeker van deze pagina je voor is geweest 🙁 .
Puzzelmat The Friendly Kaartje klantenservice achterkant
Dit is de andere kant van het harde kartonnen kaartje. Hierop staat een QR code, en als je die scant ga je naar bol.com en kun je daar een review invullen over The Friendly puzzelmat. Maak dan nog eens kans op een cadeaubon van 100 euro die Bol.co maandelijks verloot. Weet niet hoe groot je kans is om die cadeaubon te winnen, erg klein lijkt me. Mocht je nog vragen hebben, dan staat er op dit kaartje nog een e-mail adres (halle@thefriendly.nl), een whatsapp telefoonnummer (085-0470448) en een website die je kunt bezoeken:
Puzzelmat The Friendly Kaartje Klantenservice Voorkant


Puzzelmat The Friendly 1500 Stukjes - Deel 1 - de Puzzelmat uitpakken

Wat ik hierboven beschreven heb kun je nog eens zien in de onderstaande video:


Puzzelmat The Friendly 1500 Stukjes - Stukjes liggen op de puzzelmat

Ik heb dus de puzzel ‘De Puzzelaar‘ gemaakt op deze puzzelmat. Dit is een puzzel van 1000 stukjes, dat zie je hier:
puzzelmat_1500_stukjes_the_friendly_en_doos_de_puzzelaar_erop
Ik ben de stukjes gaan uitleggen op de puzzelmat, en dat ziet er dan zo uit:
puzzelmat_1500_stukjes_the_friendly_en_stukjes_uitgelegd_met_doos_erbij
Zoals je ziet passen niet alle 1000 stukjes op deze puzzelmat. Ik vind dit zelf een nadeel, want als ik mijn puzzel ga opbergen in deze puzzelmat, dan moet ik een deel van de puzzelstukjes in de doos doen en als ik weer begin met puzzelen, moet ik de stukjes uit de doos weer allemaal goed gaan uitleggen. Lees over dit item eventueel meer op ‘welke puzzelmat moet ik kiezen‘.

Je kunt diverse puzzels leggen op deze puzzelmat (500 of 1000 of 1500 stukjes). Je ziet echter geen afbakeningen middels witte lijnen welke puzzel je waar kunt leggen (zie ter voorbeeld de foto van de groene vilten puzzelmat hieronder – daar zie je allerlei witte lijnen). Kan soms handig zijn, ik heb het even uitgemeten en heb voldoende ruimte vrij gelaten waar de puzzel van 1000 stukjes kan liggen, want die is 68×49 cm. Check altijd even zelf de afmetingen van jouw puzzel.

Mocht je een puzzel van 500 of 1000 stukjes gaan maken (ik ga een 1000 stukjes maken), dan wordt er op sommige puzzelmatten met witte lijntje aangegeven welk formaat puzzel je waar kunt leggen op de puzzelmat, ter voorbeeld een Jumbo puzzelmat waarop je ook puzzels van 1500 of 2000 of 3000 stukjes kunt leggen:
HEMA-fotopuzzel-1000-stukjes-op-jumbo-puzzelmat-2
Dat zie je dus niet op de puzzelmat van The Friendly en vandaar dat je kunt zien op de foto hierboven dat ik zelf even een ruimte van 68 x 49 centimeter ruimte heb uitgemeten, omdat mijn puzzel van 1000 stukjes zo groot is. Vind het zelf wel fijn als er vooraf al witte lijntjes staan.


Review van alle elementen van de Puzzelmat 'The Friendly'

Ik maak een review van elke puzzelmat die ik heb gebruikt. Ik heb hiervoor een aantal vaste elementen die ik een beoordeling geef. Weet: dit zijn dus mijn ervaringen met deze puzzelmat. Uiteindelijk heb ik ook een overzicht gemaakt met een Top 5 – Top 10 Puzzelmatten. Dat kan je lezen op de pagina ‘Beste Puzzelmat‘. Alle onderstaande 10 elementen die ik beoordeel worden ook uitgebreid uitgelegd op die pagina.


1. Koker Kwaliteit

Noot: er zijn dus twee kokers bijgesloten bij deze Friendly puzzelmat die je kunt gebruiken om je puzzel in op te rollen:
– een dunne hard kartonnen koker van circa 4 centimeter
– een grotere hard kartonnen koker van 10,5 centimeter
Op deze laatste grotere koker staat vermeld dat je deze ook kunt gebruiken om je puzzelmat op te rollen.
De kwaliteit van de kokers is niks mis mee, stevig materiaal zeker die van de kleine dunne koker. Die gaat lang mee
De kwaliteit van de grotere koker, die is ook van hard karton en van 1 geheel gemaakt. Kan ietsje kwetsbaarder zijn voor slijtage, maar dan heb je altijd die kleinere dunne nog zou ik zeggen 🙂
Dit zie je nog eens in de onderstaande video:

Mijn rapportcijfer voor dit item: 9
Bijzonder dat er 2 kokers bijzijn, waarvan ik de dunne koker het beste vind. Kans op wel eerder buigen van puzzelstukjes door hele dunne koker (4 centimeter)


2. Koker Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de beide kokers is in dit geval heel simpel. Ze zijn gemaakt uit 1 geheel, je hoeft geen losse koker buizen in elkaar te schuiven, wat ook nog wel eens het geval wil zijn. Verder niks op aan te merken of aan toe te voegen.
Mijn rapportcijfer voor dit item: 9
Voordeel is dat je geen buizen of iets dergelijks in elkaar hoeft te schuiven. Dat wil ook nog wel eens voorkomen.


3. Sluitbanden

Er zijn 3 sluitbanden bijgesloten bij deze puzzelmat en dat zijn zwarte klittenbanden. Niet heel spannend en bijzonder. Buiten dat ik deze klittenbanden zelf nogal onhandig vindt, zoals je ook zult zien in de video als ik de puzzelmat vast wil maken met die klittenbanden. Je kunt ze namelijk niet altijd op elke manier gebruiken. Ze moeten op een bepaalde manier om een puzzelmat worden gedaan wil je ze vast kunnen klitten. Bij een andere puzzelmat had ik wel eens dat de plastic gesp stuk was gegaan. Maar dan moet je een puzzelmat langer gebruiken. In dit geval geen ervaringen mee bij deze puzzelmat.

Mijn rapportcijfer voor dit item: 5
Ik blijf (wellicht heel persoonlijk!) die sluitbanden middels klittebanden heel lastig vinden. Niet mijn voorkeur.


4. Eenvoudig te begrijpen

Deze puzzelmat is vrij eenvoudig te begrijpen, je ziet aan het logo op de puzzelmat welke kant boven moet. Waar je dus je puzzel op moet leggen. Nadeel is wel het ontbreken van witte lijnen op de puzzelmat. Hoe kun je hem schoonmaken bijvoorbeeld? Het lijkt inderdaad eenvoudig, maar je hebt toch bijvoorbeeld wel die twee vragen en wellicht zijn er nog wel een paar.
Mijn rapportcijfer voor dit item: 7
Prima, eenvoudig product. Toch worden niet alle vragen die ik had beantwoord.


5. Handleiding aanwezig

Ja, er is een kaartje met een handleiding waar je 4 foto’s ziet en wat de stappen zijn. Tevens bieden ze je als ‘help-lijnen’ aan:
– website
– email adres
– whatsapp
Zelf zou ik een Youtube kanaal met specifieke video’s over deze puzzelmat erg handig vinden, die heb ik dus voor jullie gemaakt, kun je alles nog eens in video’s zien. Van schoonmaken tot en met op- en afrollen en nog veel meer.
Mijn rapportcijfer voor dit item: 6
Diverse hulpbronnen aanwezig, maar ik vind dat er best meer gedaan kan worden aan informeren hoe je iets doet en in welke volgorde. Heb zelf behoefte aan filmpjes.


6. Vies worden puzzelmat

Wat precies de omschrijving is van de ‘Vies worden puzzelmat’ vind je op de pagina ‘Beste puzzelmat – Vies worden puzzelmat‘.
De puzzelmat wordt bij mij zeker wel wat vies, aangezien ik katten heb. Die gaan toch nog wel eens liggen op deze puzzelmat. Maar: ik moet zeggen dat hier wel haren en stof op komen. Maar ze gaan er ook makkelijker weer af. Zie hierbij het item ‘puzzelmat schoonmaken’. Je kunt in het begin van de volgende video goed zien hoe ‘viezig’ mijn puzzelmat wordt:

Mijn rapportcijfer voor dit item: 6
Puzzelmat kan makkelijk vies worden, maar wij hebben thuis 2 poezen en ik puzzel op de vloer. Is jouw setting anders, dan geef je wellicht een andere beoordeling.


7. Schoonmaken puzzelmat

Wat precies de omschrijving is van de ‘Schoonmaken puzzelmat’ vind je op de pagina ‘Beste puzzelmat – Schoonmaken puzzelmat‘. Het grote voordeel van de rubberen puzzelmat is, is dat hij echt makkelijk schoon te maken is, ik vergelijk het dan toch altijd met een groene vilten puzzelmat. Even een vochtige doek erover, en klaar.

Mijn rapportcijfer voor dit item: 9
Handig en eenvoudig goed schoon te maken middels een vochtige doek. Fijn!


8. Oprollen puzzelmat

Zoals je hierboven hebt gezien, zijn er twee koker buizen waarmee je deze puzzelmat kunt oprollen. Eén dikke buis van ongeveer 10,5 centimeter en een dunnen hard kartonnen buis van ongeveer 4 centimeter. Ik heb de beide koker buizen geprobeerd. Met welke rol je de puzzelmat het beste op?
1. De dunne hard kartonnen buis van ongeveer 4 centimeter.
Deze heeft toch mijn voorkeur, je kunt hem strakker oprollen dan die grotere gladde koker. Maar: sommige mensen zullen zeggen dat de puzzelstukjes wellicht iets meer buigen in zo’n kleine buis? Ik heb daar verder nooit iets van gemerkt of gezien aan de puzzelstukjes moet ik zeggen. Groot nadeel vind ik wel die klittenbanden, je ziet ook hoe ik daar altijd mee worstel om ze vast te krijgen.

2. De dikkere kartonnen buis van ongeveer 10,5 centimeter.
En hier rol ik de dikkere kartonnen buis op, gaat wel, maar ik vond hem minder fijn dan de kleinere.

Mijn rapportcijfer voor dit item: 7
Oprollen gaat makkelijk, echter die klittenbanden vind ik onhandig en die spelen zeker een rol bij het oprollen.


9. Afrollen puzzelmat

Ik heb de beide koker buizen geprobeerd. Met welke rol je de puzzelmat het beste af?
1. De dunne hard kartonnen buis van ongeveer 4 centimeter.
Afrollen is vaak niet ingewikkeld, buiten dat je benieuwd bent naar hoe de puzzelstukjes zijn blijven liggen. Dat gaat boven verwachting goed zeg! Je moet altijd de puzzelmat stevig blijven aandrukken, ook zeker bij het afrollen.

2. De dikkere kartonnen buis van ongeveer 10,5 centimeter.
Nadeel bij de grotere koker vind ik de gladheid van de koker, heb toch het idee dat daardoor meer stukjes op het laatst naar beneden glijden en dan dus omgekeerd op de puzzelmat komen te liggen:

Mijn rapportcijfer voor dit item: 9
Met name bij de kleine koker, komen alle stukjes geheel weer goed terecht op de puzzelmat, je hoeft bijna geen stukjes meer recht te leggen


10. Kwaliteit puzzelmat zelf

Wat precies de omschrijving is van de ‘Kwaliteit puzzelmat zelf’ vind je op de pagina ‘Beste puzzelmat – Kwaliteit puzzelmat zelf‘.
Deze puzzelmat heeft aan de onderkant rubber, en schuift dus geheel niet. Echt goed stroef. Aan de bovenkant zit er natuurlijk rubber, dat is het soort rubber waar duikerspakken van zijn gemaakt. En daar schuiven je puzzelstukjes wel goed op. Enige nadeel is dat er geen witte lijnen op staan, waar je je puzzel kunt gaan leggen (afhankelijk of je een puzzel van 500 of 1000 of 1500 stukjes hebt). Nu heb ik zelf een ‘ruimte’ moeten uitmeten op de puzzelmat. Ik vind dat zelf wel handig. Kleine min. Verder vind ik het erg belangrijk dat je makkelijk met puzzelstukjes kunt schuiven tijdens het puzzelen, en dat lukt zeker. Fijne ook van deze puzzelmat, hij is aan de zijkanten netjes afgewerkt met een iets hoger gestikt randje, wat voorkomt dat puzzelstukjes makkelijk van de puzzelmat afschuiven.

Mijn rapportcijfer voor dit item: 9
Fijne puzzelmat, zeker! Toch nog wel een paar items die beter kunnen, mis erg de witte lijnen om te zien waar ik mijn puzzel van 1000 stukjes kan leggen.


11. Prijs-Kwaliteitsverhouding

Mijn rapportcijfer voor dit item: 8
Erg fijn, maar je betaalt er natuurlijk ook wel voor, het is toch 35 euro. Behoorlijk duurder dan andere groene vilten matten oplossing, die vaak al vanaf 15-20 euro gaan. Het is maar of je het er voor over hebt. Ik wel!


De score van deze puzzelmat in de lijst 'Beste Puzzelmat': Rapportcijfer

Deze puzzelmat staat op de lijst van ‘Beste Puzzelmat’. Uiteindelijke score: 7,64
Je ziet hier de score:
[ninja_charts id=”13″]
En alle beoordeelde items van de puzzelmat ‘The Friendly’ (1500 Stukjes) toegelicht:

Test Item Beschrijving
1. Koker Kwaliteit Bijzonder dat er 2 kokers bijzijn, waarvan ik de dunne koker het beste vind. Kans op wel eerder buigen van puzzelstukjes door hele dunne koker (4 centimeter)
2. Koker Gebruiksgemak Voordeel is dat je geen buizen of iets dergelijks in elkaar hoeft te schuiven. Dat wil ook nog wel eens voorkomen.
3. Sluitbanden Drie sluitbanden zijn bijgesloten. Ik blijf (wellicht heel persoonlijk!) die sluitbanden middels klittebanden heel lastig vinden. Niet mijn voorkeur.
4. Eenvoudig te begrijpen Prima, eenvoudig product. Toch worden niet alle vragen die ik had beantwoord. Hoe maak je deze mat schoon, en wat filmpjes over gebruik van de twee buizen waren nog handig!
5. Handleiding aanwezig Diverse hulpbronnen aanwezig, maar ik vind dat er best meer gedaan kan worden aan informeren hoe je iets doet en in welke volgorde. Heb zelf behoefte aan filmpjes.
6. Vies worden puzzelmat Puzzelmat kan makkelijk vies worden, maar wij hebben thuis 2 poezen en ik puzzel op de vloer. Is jouw setting anders, dan geef je wellicht een andere beoordeling.
7. Schoonmaken puzzelmat Handig en eenvoudig goed schoon te maken middels een vochtige doek. Fijn!
8. Oprollen puzzelmat Oprollen gaat makkelijk, echter die klittenbanden vind ik onhandig en die spelen zeker een rol bij het oprollen.
9. Afrollen puzzelmat Met name bij de kleine koker, komen alle stukjes geheel weer goed terecht op de puzzelmat, je hoeft bijna geen stukjes meer recht te leggen
10. Kwaliteit puzzelmat zelf Fijne puzzelmat, zeker! Toch nog wel een paar items die beter kunnen, mis erg de witte lijnen om te zien waar ik mijn puzzel van 1000 stukjes kan leggen.
11. Prijs-Kwaliteitsverhouding Erg fijn, maar je betaalt er natuurlijk ook wel voor, het is toch 35 euro. Behoorlijk duurder dan andere groene vilten matten oplossing, die vaak al vanaf 15-20 euro gaan. Het is maar of je het er voor over hebt. Ik wel!

Wil je de hele test uitslag weten van mijn ervaringen met de puzzelmatten? Lees dan de pagina ‘Beste puzzelmat‘.


Over deze aanbieder

Item
Afmeting 120 centimeter (lengte) x 70 centimeter (hoogte)
Gewicht 1400 gram
Merk The Friendly
EAN 8719992977000
Keurmerk SGS
Materiaal puzzelmat Natuurlijk rubber & textiel
Materiaal buis Hard karton
Voor welke puzzels? 500, 1000 en 1500 stukjes
Voor welke puzzels? Maximaal 98 centimeter breed en 68 centimeter hoog
Sluitbanden Ja, 3 stuks
Puzzel Zit er niet bij

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 34,99 (Nov 2021) Nu kopen
Thefriendly.nl 32,99 (Nov 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Fijn, weer zo'n rubberen puzzelmat

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Januari 2022. Echt genoten van deze puzzelmat. Enige nadeel blijven die klittenbanden, maar verder erg ok! Leuke puzzel op kunnen maken en er gaat veel liefde uit vanuit de verkopers, Eva en anderen. Dat is leuk om te ervaren

Deel deze pagina!