King Puzzelmat Puzzelrol 1000 Stukjes inclusief Puzzel Neuschwanstein

Deel deze pagina!

Over de KING Puzzelmat 'King Puzzelmat Puzzelrol 1000 Stukjes inclusief Puzzel Neuschwanstein'

Ik heb deze KING puzzelmat gekocht in December 2020 voor slechts 10 euro. Niet online, maar gewoon in een winkel. Ik heb inmiddels gezien dat deze KING puzzelmat online ook te koop is voor slechts 5,99 euro. En dat voor een puzzelmat inclusief een puzzel van 1000 stukjes. Het is bijna niet te geloven, zo goedkoop! Ik heb het even moeten nameten, maar de puzzelmat heeft een afmeting van 1,29 centimeter breed en 65 centimeter hoog. Dat stond dus niet op de doos, wat de afmetingen van de puzzelmat zijn! Wat wel op de doos staat, is dat het voor puzzels is van maximaal 1000 stukjes en deze puzzels van 1000 stukjes hebben standaard de afmetingen van 69 centimeter breed en 49 centimeter hoog (echter: als je de afmetingen van de puzzels bekijkt, zou een puzzel van 1500 stukjes nog WEL op deze puzzelmat passen! – die van 2000 stukjes NIET). Ter indicatie voor de afmetingen van standaard puzzels:

  • Een puzzel van 500 stukjes is: 49 centimeter breed en 35 centimeter hoog
  • Een puzzel van 1000 stukjes is: 68 centimeter breed en 49 centimeter hoog
  • Een puzzel van 1500 stukjes is: 90 centimeter breed en 60 centimeter hoog
  • Een puzzel van 2000 stukjes is: 98 centimeter breed en 68 centimeter hoog
  • Een puzzel van 3000 stukjes is: 122 centimeter breed en 85 centimeter hoog

In een afbeelding de grootte en afmetingen van deze puzzelmat

King Puzzelmat Puzzelrol 1000 Stukjes inclusief Puzzel Neuschwanstein

Bovenstaande nog eens in tabel: welke puzzel past op deze KING puzzelmat tot 1000 stukjes?

Aantal Stukjes Afmetingen Puzzel Afmetingen KING Puzzelmat
500 49 cm breed x 45 cm hoog 129 cm breed x 65 cm hoog
1000 68 cm breed x 49 cm hoog 129 cm breed x 65 cm hoog
1500 90 cm breed x 60 cm hoog 129 cm breed x 65 cm hoog
2000 98 cm breed x 68 cm hoog (PAST NIET) 129 cm breed x 65 cm hoog

Mocht je andere afmetingen van puzzels willen bekijken, raadpleeg dan onze pagina ‘Puzzel afmetingen‘. De puzzelmat zelf heeft afmetingen van 1,29 centimeter breed en 65 centimeter hoog. Zie de tabel hierboven en een puzzel van 1500 stukjes zou dus nog moeten passen op deze puzzelmat. Een puzzel van 2000 stukjes past er echter net NIET meer op!
TIP: wil je weten of je deze puzzelmat wilt kopen, lees dan mijn items op de pagina ‘Hoe werkt een puzzelmat‘. Die tips kunnen je helpen bij het bepalen welke maat puzzelmat je al dan niet moet/wilt kopen. Feit bij deze puzzelmat is namelijk dat de puzzel inclusief een x-aantal stukjes wel op de puzzelmat passen, maar heel veel puzzelstukjes ook niet.


Over Kasteel Neuschwanstein

Het is niet zomaar een kasteel dat op deze doos staat afgebeeld, het is één van de 5 mooiste kastelen ter wereld wordt wel gezegd. Het is gebouwd in 1872, door Ludwig 2. Maar is nooit helemaal afgebouwd. Tegenwoordig is het een grote toeristische trekpleister, en wordt het jaarlijks door ongeveer 1,5 miljoen mensen bezocht. Het ligt ongeveer op 1 a 1,5 uur rijden van München. Mocht je daar ooit in de buurt zijn, breng zeker even een bezoekje! De naam van het kasteel wordt ook genoemd in het boek en de film van Harry Potter, maar de film is niet opgenomen in dit kasteel; alleen de naam van dit kasteel wordt gebruikt. Wat je vast wel herkend is dat dit kasteel is gebruikt ter inspiratie voor het roze kasteel van Doornroosje in Disney. Dat lijkt er spreken op! Dan weet je ook een beetje welk kasteel je aan het maken bent, ik wist dat ook niet….


Wat zit er in de doos van de King puzzelmat voor 1000 stukjes

Ik heb alles uit de doos even uitgelegd, zodat je precies kunt zien wat je koopt. Opvallend voor mij is dat er verder geen lijnen op de groene puzzelmat staan, bij andere puzzelmatten kun je middels de witte lijnen nog geholpen worden waar op de groene vilten mat je je puzzel moet gaan leggen (in dit geval bijvoorbeeld voor een puzzel van 500 of 1000 stukjes). Maar goed, je koopt hier ook echt wel de allergoedkoopste puzzelmat!

  • 2 kartonnen buizen. Deze 2 delen kun je makkelijk in elkaar schuiven. Aan twee uiteinden van de kartonnen buis zitten witte plastic doppen die je er eventueel af kunt halen. In principe gebruik je die niet, tenzij je je puzzelstukjes in de kartonnen buis bewaart in plaats van in de puzzeldoos.
  • 2 elastische banden, die je gebruikt als je de puzzel oprolt. Deze elastieke banden doe je om de puzzelmat en de buis heen. De puzzelmat is dan mooi opgerold om de kartonnen buis heen.
  • De Puzzelmat zelf. De puzzelmat heeft een afmeting van 129 centimeter (lengte) x 65 centimeter (breedte)
  • Een puzzel van 1000 stukjes van kasteel Neuschwanstein!
  • Een poster erbij van 37 centimeter breed en 25 centimeter hoog van Kasteel Neuschwanstein

King-Puzzelmat-Puzzelrol-1000-Stukjes-Puzzel-Puzzelmat-Neuschwanstein-van-boven-2
Ik heb ook nog even een foto van bovenaf gemaakt, dan zie je namelijk heel goed hoe de puzzel en de puzzelmat beide in de twee kartonnen dozen zijn verpakt:
King-Puzzelmat-Puzzelrol-1000-Stukjes-Puzzel-Puzzelmat-Neuschwanstein-doos-van-boven
En de poster die erbij zat, deze heb ik niet in mijn uitpak video gezien, maar die zat bij de plastic zak in de puzzelstukjes erbij (deze poster is van een mooi groot formaat namelijk 37 centimeter breed en 25 centimeter hoog), dat is deze:
Poster-puzzelmat-king-neuschwanstein


KING Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 1 - de Puzzelmat uitpakken

Ik heb nog even een uitpak video gemaakt van deze KING puzzelmat, zodat je precies kunt zien wat er allemaal inzit. En zoals je kunt zien ben ik de puzzelmat nog even gaan opmeten, want op de doos stond niet duidelijk vermeld hoe groot nu de puzzelmat is! Alleen rechtsonder op de doos stond dit:
rsz_afmetingen_op_de_doos_king_puzzelmat
Dat betekent dus dat je puzzels kunt maken op deze puzzelmat met afmetingen van 69 centimeter breed en 49 centimeter hoog, wat de standaard afmetingen zijn van puzzels van 1000 stukjes, je moet het maar weten 🙂
Dit is mijn uitpak video:


KING Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 2 - Stukjes uitgelegd op de puzzelmat

Ik ben alle stukjes gaan uitleggen rondom de puzzelmat, want op de puzzelmat zelf moet de puzzel komen. Veel plek is er niet om stukjes op de puzzelmat te leggen. Ik heb even met roze papier aangegeven hoe groot een puzzel van 1000 stukjes is, die is namelijk 68 centimeter lengte en 49 centimeter breedte. Ter extra info: deze KING puzzelmat is 129 centimeter (lengte) x 65 centimeter (breedte). Zo ziet dat eruit (en de poster heb ik er even bijgelegd):
KING-puzzelmat-neuschwanstein-stukjes-uitgelegd
Tot slot nog om het geheel te laten zien, ook de doos ligt erbij op de puzzelmat:
KING-puzzelmat-neuschwanstein-stukjes-uitgelegd-met-doos-en-poster


Kwaliteit van de puzzelmat


KING Puzzelmat 1000 stukjes - hoe gebruik je de elastische banden?


KING Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 3 - Puzzelmat oprollen


KING Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 4 - Puzzelmat afrollen


Plus- en minpunten KING Puzzelmat 1000 stukjes?


Mijn TIP?


De score van deze puzzelmat in de lijst 'Beste Puzzelmat': Rapportcijfer 6,45

Deze puzzelmat staat op de lijst van ‘Beste Puzzelmat’. Uiteindelijke score: 6,45
Je ziet hier de score:
[ninja_charts id=”8″]
En alle beoordeelde items van de King puzzelmat (1000 Stukjes) toegelicht:

Test Item Beschrijving
1. Koker Kwaliteit Hard kartonnen koker met een diameter van 5 centimeter, dus als je van kant tot kant meet is de koker 10 centimeter. Kan eventueel wat indeuken aan de randen, moet je er wel 'rare' dingen mee doen.
2. Koker Gebruiksgemak Gebruiksgemak is niet heel handig, er zit een soort schuifsysteem in, zodat je de twee buizen aan elkaar schuift. Echter het schuifsysteem wil nog wel eens meeschuiven.
3. Sluitbanden Sluitbanden zijn elastisch, verder niks mis mee. Niet super stevig, bij vaak gebruik zou er nog wel eens slijtage kunnen optreden.
4. Eenvoudig te begrijpen Ja. behalve de kartonnen buizen dan, die zijn lastig. Verder moet je zelf wat ervaring hebben in schoonmaak en systeem van op- en afrollen, daar wordt niks over vermeld; zie volgende item.
5. Handleiding aanwezig Op de kartonnen verpakking staat in 4 stappen uitgelegd hoe je de puzzelmat kunt gebruiken. Ervaring leert dat je zelf nog wel meer vragen hebt; mij was onbekend hoe die sluitstrips nou eigenlijk werken (je moet ze eerst losmaken) en hoe rol je de mat goed op zonder dat de puzzelstukjes eruit vallen? Kun je de mat schoonmaken en hoe? Handleiding of Klantenservice ontbreekt.
6. Vies worden puzzelmat Ja, kan zeker vies worden met stof en haren van huisdieren. Beetje afhankelijk van je huis en je netheid in huis.
7. Schoonmaken puzzelmat Kan prima met een vochtige doek weet ik uit eigen ervaring. Volgens mij werkt een wasmachine ook wel. Echter met vochtige doek gaat niet alle haren van huisdieren er af.
8. Oprollen puzzelmat Gaat zeker. Leg de puzzelstukjes niet te dicht aan de kant (anders vallen ze er zeker uit), en weet hoe je de sluitbanden gebruikt.
9. Afrollen puzzelmat Da's geen probleem als je hem eenmaal goed hebt kunnen oprollen.
10. Kwaliteit puzzelmat zelf Niks mis mee, zelfde kwaliteit als vrijwel alle andere groene vilten puzzelmatten. Nadeel is wel dat hij behoorlijk gevouwen uit de verpakking (kartonnen doos) komt en dat puzzelt echt wel lastig of vervelend. Oplossing kan zijn strijken, maar da's een behoorlijk gedoe voor als je direct je nieuwe puzzelmat wilt gaan gebruiken.
11. Prijs-Kwaliteitsverhouding Tja, de prijs kwaliteit. Ik vind de puzzelmat in zijn geheel best een aantal minpunten hebben, zeker de hobbelige puzzelmat is erg 'vervelend'. Maar: je betaalt maar 10 euro voor deze puzzelmat inclusief een puzzel. Noot: ik vond deze puzzel zo waardeloos dat ik hem niet heb afgemaakt. Zelden zo'n puzzel gezien met hele dunnen stukjes en alle stukjes passen in elkaar. Maar voor 10 euro krijg je dus wel EN een puzzelmat EN een puzzel. Veel mag je er dan niet van verwachten en daarom toch een prijs-kwaliteit van een 7.

Wil je de hele test uitslag weten van mijn ervaringen met de puzzelmatten? Lees dan de pagina ‘Beste puzzelmat‘.


Over deze aanbieder

Item
Afmeting 129 centimeter (lengte) x 65 centimeter (breedte)
Gewicht 1,1 kilogram
Merk KING
EAN 8710125053431
Keurmerk CE
Materiaal puzzelmat Soort vilt
Materiaal Karton
Voor welke puzzels? 500 en 1000 stukjes
Voor welke puzzels? Maximaal breedte 68 centimeter en hoogte 49 centimeter
Sluitbanden Ja, 2 stuks
Puzzel? Incl. puzzel 1000 stukjes Neuschwanstein

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com Onbekend (Dec 2020) Nu kopen
Kruidvat.nl 5,99 (Dec 2020) Nu kopen
Trekpleister.nl 5,99 (Dec 2020) Nu kopen
MG-speelgoed.nl 9,99 (Dec 2020) Nu kopen
Almaspeelgoed.nl 19,99 (Dec 2020) Nu kopen
Globos.nl 12,99 (Dec 2020) Nu kopen
Top1toys.nl 9,99 (Dec 2020) Nu kopen
Intertoys.nl 12,99 (Dec 2020) Nu kopen
Puzzelscout.nl 12,49 (Dec 2020) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deel deze pagina!