Puzzelmat Jumbo ‘Puzzle & Roll Puzzelmat Puzzelrol 500 | 1000 | 1500 Stukjes’

Deel deze pagina!

Over de JUMBO Puzzelmat 'Puzzle & Roll Puzzelmat Puzzelrol 500 tot 1500 Stukjes'

Ik heb deze JUMBO puzzelmat gekocht via Bol.com voor 14,99 euro in Oktober 2020. Deze JUMBO puzzelmat is geschikt voor:

 • puzzels van 500 stukjes
 • puzzels van 1000 stukjes
 • puzzels van 1500 stukjes

De puzzelmat heeft een afmeting van 118 centimeter (lengte) x 66 centimeter (hoogte). Ter indicatie voor de afmetingen van standaard puzzels:

 • Een puzzel van 500 stukjes is: 49 centimeter breed en 35 centimeter hoog
 • Een puzzel van 1000 stukjes is: 68 centimeter breed en 49 centimeter hoog
 • Een puzzel van 1500 stukjes is: 90 centimeter breed en 60 centimeter hoog

In een afbeelding de grootte en afmetingen van deze puzzelmat

Puzzelmat Jumbo Puzzle Roll Puzzelmat Puzzelrol 500 en 1000 en 1500 Stukjes

Bovenstaande nog eens in tabel: welke puzzel past op deze Jumbo puzzelmat?

Aantal Stukjes Afmetingen Puzzel Afmetingen Jumbo Puzzelmat
500 49 cm breed x 45 cm hoog 118 cm breed x 66 cm hoog
1000 68 cm breed x 49 cm hoog 118 cm breed x 66 cm hoog
1500 90 cm breed x 60 cm hoog 118 cm breed x 66 cm hoog
2000 98 cm breed x 68 cm hoog (PAST NIET) 118 cm breed x 66 cm hoog

Mocht je andere afmetingen van puzzels willen bekijken, raadpleeg dan onze pagina ‘Puzzel afmetingen‘. Zoals je ziet passen er maximaal puzzels van 90 x 60 centimeter op deze puzzelmat, dat is de standaard afmeting van een puzzel van 1500 stukjes. Op de puzzelmat wordt er middels witte lijnen precies aangegeven waar je de legpuzzel kunt maken, afhankelijk van het aantal stukjes puzzel die je maakt. Ik heb een puzzel van 1000 stukjes gemaakt, een Jan van Haasteren puzzel, genaamd ‘Rariteitenkabinet‘. Deze puzzel zit in de doos met nog een andere puzzel, namelijk ‘Rembrandts Atelier‘ en deze doos heet ‘Een dagje naar het museum


Wat zit er in de doos van de JUMBO puzzelmat voor 500 - 1000 en 1500 stukjes?

Ik heb even exacte foto’s gemaakt van de inhoud van de puzzelmat van Jumbo voor 1000 stukjes puzzels. De eerste is de foto met de 3 buizen die je in elkaar schuift, met daarbij de puzzelmat zoals die is opgevouwen in de doos en de doos zelf erbij:
JUMBO-Puzzelmat-1000-stukjes-doos-met-inhoud

Dit is de foto met daarbij de puzzelmat uitgelegd en alle overige inhoud van de doos erbij:
JUMBO-Puzzelmat-1000-stukjes-doos-met-inhoud-puzzelmat-uitgelegd


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 1 - de Puzzelmat uitpakken

In de onderstaande video zie je hoe ik de puzzelmat ga uitpakken. En wat er allemaal in de verpakking zit. In de doos zit achtereenvolgend:
– 3 delen van een kartonnen buis. Deze 3 delen kun je makkelijk in elkaar schuiven. Aan twee uiteinden van de kartonnen buis zitten witte plastic doppen die je er eventueel af kunt halen. In principe gebruik je die niet, tenzij je je puzzelstukjes in de kartonnen buis bewaart in plaats van in de puzzeldoos.
– 2 elastieke banden, die je gebruikt als je de puzzel oprolt. Deze elastieke banden doe je om de puzzelmat en de buis heen. De puzzelmat is dan mooi opgerold om de kartonnen buis heen.
– De puzzelmat zelf natuurlijk. De puzzelmat heeft een afmeting van 118 centimeter (lengte) x 66 centimeter (hoogte)


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 2 - Stukjes liggen op de puzzelmat

puzzelmat-jumbo-puzzle-roll-puzzelmat-puzzelrol-500-tot-1500-stukjes
Ik ben na het uitpakken van de puzzelmat de stukjes van de Jan van Haasteren puzzel van 1000 stukjes gaan uitleggen op de JUMBO puzzelmat. Zoals je ziet, passen de stukjes niet allemaal op de puzzelmat zelf, maar veel puzzelstukjes leg je buiten de puzzelmat. Op de puzzelmat leg je vooral de puzzel zelf en de JvH puzzel is 69 centimeter breed bij 48 centimeter hoog. Die past er ook prima op, en die ga ik leggen binnen de witte randen op de puzzelmat. Nadeel vind ik zelf als je de puzzel gaat oprollen in de puzzelmat, dat je dan de overige stukjes weer in de doos moet doen en die bij de volgende keer weer moet gaan uitleggen. Dat kost je wat extra tijd. Vind ik zelf minder fijn, maar is natuurlijk prima een optie als je dat niet erg vindt. Ik weet ook dat sommige mensen hun puzzelstukjes niet zo op de grond neerleggen als ik dat doe, maar die stukjes bijvoorbeeld bewaren in puzzelbakjes of op puzzelbladen. Dan hoef je dus niet weer alles overige stukjes om te keren. Verder zie je dat de puzzelmat wat hobbels vertoond, omdat hij opgevouwen in de doos zat. Valt wat mij betreft erg mee, maar mocht je daar toch last van hebben, dan toon ik je verderop op deze pagina nog een tip hoe je dit kunt oplossen.

Kwaliteit van de puzzelmat

Het materiaal van de puzzelmat is een soort vilt, en dat puzzelt erg fijn. Je kunt de puzzelstukjes zelfs makkelijk schuiven op de puzzelmat. Ik heb zelf ervaring met een soort vilten puzzelmat, maar ik merk dat daar eerder losse haartjes op komen en soms stukjes blijven ‘haken’ achter draadjes. Maar wel erg beperkt hoor!


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Hoe gebruik je de elastische banden?

Bij deze puzzelmat zitten 2 elastische banden, waarmee je de puzzel mooi vast kunt ‘zetten’ om de kartonnen koker. Echter, ik had zelf niet geheel door hoe je deze elastische banden gebruikt. Dat had ik via mijn zoontje gehoord. Ik probeerde de elastische banden erom heen te ‘trekken’. Echter: je kunt de elastische banden gewoon los maken en dan heel gemakkelijk bevestigen. Nou ja, kijk maar even hoe makkelijk het in principe gaat, ik wist dit niet 🙁
NOOT: de video die je hieronder ziet hoort bij deze JUMBO puzzelmat voor 1000, 1500, 2000 en 3000 stukjes (dat is dus een andere dan je hier op deze pagina ziet!!)


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 3 - Puzzelmat oprollen

Ik ga nu eens de puzzel oprollen in de JUMBO puzzelmat en eens ervaren hoe goed dit gaat. Dit werkt eigenlijk vrij makkelijk en het is belangrijk dat je je stukjes niet vlak op de rand van de puzzelmat legt, want dan vallen ze eruit. Als je begint met oprollen vielen er bij mij een paar stukjes om, omdat ik de puzzelmat niet zo stevig tegen de puzzelrol kreeg. Daarna viel er geen enkel stukje meer om. Echter toen ik bijna klaar was met oprollen merkte ik dat ik de stukjes iets te dicht aan de rand had gelegd, en dan vallen ze van de puzzelmat af. Maar dat is een stuk ervaring, dat gebeurt mij de volgende keer niet. Het vastzetten met de elastieke banden was nog even lastig, die zijn vrij strak. Dat is op zicht goed, want dan blijft de puzzelmat er goed omheen zitten. Wat mij betreft hadden ze iets minder strak mogen zijn.


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Deel 4 - Puzzelmat afrollen

De puzzelmat afrollen gaat veel makkelijker dan oprollen. De elastische baden haal je er gemakkelijk af. Ook het afrollen gaat makkelijk en de stukjes blijven goed op hun plaats liggen. Zeker in het begin van het afrollen. Echter, aan het eind als je bijna de hele puzzel hebt afgerold, merk je dat de puzzelmat minder strak om de kartonnen buis blijft zitten en daardoor vallen er wat stukjes ‘af’. Deze stukjes komen op de kop terecht op de puzzelmat. Echter de schade valt erg mee, ik denk dat ik zo’n 20-30 stukjes weer even moest omkeren.


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Puzzelstukjes liggen op de puzzelmat

We hebben de hele puzzel Jan van Haasteren Rariteitenkabinet gelegd op de JUMBO puzzelmat voor 500, 1000 en 1500 stukjes. je kunt nu goed zien hoe de puzzelmat ligt en dat er toch nog kleine hobbels inzitten. Komt zeker omdat hij opgevouwen in de doos zat. Ik had daar tijdens het puzzelen niet zoveel last van. Maar kijk even hoe de puzzelmat is. Mocht je dat liever niet willen tijdens het puzzelen, dan heb ik daar namelijk nog een oplossing voor gevonden. Namelijk strijken van de puzzelmat met (of zonder) theedoek ertussen. Dat zie je in de volgende video. En tevens zie je dan het resultaat van de puzzelmat NA het strijken.


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Hoe ziet de puzzelmat eruit VOOR het strijken?

Ik heb nog even een close-up gemaakt van de puzzelmat voordat ik deze ga strijken. Het strijken helpt echt, kijk ook even de volgende video als de puzzelmat IS gestreken. Ik heb hier zelf geen last van gehad, maar kan me voorstellen dat sommige mensen liever een hele gladde puzzelmat hebben:


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Strijken van de puzzelmat met een theedoek ertussen

Jaja, het is echt waar. Ik ben hier aan het strijken! Dat was alweer een tijd geleden. Maar ik heb de puzzelmat gestreken met een theedoek ertussen om hem niet te beschadigen. Moet zeggen dat ik hem achteraf om hem nog platter te krijgen ook nog eens zonder theedoek ertussen heb gestreken. Dat werk ook, maar kijk goed uit, je kunt natuurlijk je puzzelmat beschadigen!


JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes - Hoe ziet de puzzelmat eruit NA het strijken?

Je kunt een behoorlijk verschil zien van de plattere puzzelmat NA het strijken. Mocht je dit willen, dit is een optie!


Plus- en minpunten JUMBO Puzzelmat 1000 stukjes?

Plus:

 • zeker fijne kwaliteit van de puzzelmat zelf: vilt. Puzzelt makkelijk en fijn. Stukjes zijn te schuiven
 • goedkoop! Voor slechts ca. 15 euro heb je een prima puzzelmat voor zowel 500 als 1000 als 1500 stukjes
 • eenvoudig in gebruik

Min:

 • niet alle puzzelstukjes van 1000 stukjes passen op de puzzelmat, je moet die zelf weer opbergen of gebruik maken van puzzelbakjes of puzzelbladen
 • puzzelmat is na uitpakken niet geheel glad, is op meerdere plekken gebogen, wat het ‘puzzelen’ lastiger maakt

Mijn TIP?

Mocht je het fijner vinden om te puzzelen op een grotere puzzelmat, waar wel al je stukjes op kunnen liggen voor een puzzel van 1000 stukjes, kies dan de JUMBO puzzelmat 1 maat groter, namelijk de ‘JUMBO puzzelmat voor 1000 | 1500 | 2000 | 3000 stukjes‘. Bij deze kun je dus ALLE stukjes in de puzzelmat oprollen en hoef je ze niet terug te doen in de doos of gebruik te maken van puzzelbakjes.


De score van deze puzzelmat in de lijst 'Beste Puzzelmat': Rapportcijfer 6,64

Deze puzzelmat staat op de lijst van ‘Beste Puzzelmat’. Uiteindelijke score: 6,64
Je ziet hier de score:


En alle beoordeelde items van deze Jumbo puzzelmat toegelicht:
Test Item Beschrijving
1. Koker Kwaliteit Prima, hard kartonnen buis, die niet zo heel snel stuk kan gaan. Maar toch, het feit dat je hem zelf in elkaar moet schuiven met 3 delen kan aan de randen wel eens wat lichte beschadigingen gaan opleveren. Is trouwens een grote koker met een diameter van 5 centimeter - dus 10 centimeter gemeten van de ene kant naar de andere kant.
2. Koker Gebruiksgemak Deze valt me tegen, aangezien het makkelijk lijkt, maar in de binnenkanten van de koker zit ook nog een item dat kan meeschuiven. Zie ook mijn video hierover
3. Sluitbanden Op zich prima, ze zijn erg elastisch, maar toch niet van het aller stevigste materiaal.
4. Eenvoudig te begrijpen Merendeel wel, maar ik begreep die sluitbanden niet, dat je ze beter eerst los kunt halen als je ze erom heen doet. En die kokers op elkaar doen was ook nog wel even een dingetje.
5. Handleiding aanwezig Dat zou er fijn zijn geweest. Er staat wel iets in 3 a 4 afbeeldingen op de doos, maar instructiefilmpjes of een handleiding op papier, of een Klantenservice of Whatsapp zou erg fijn zijn geweest.
6. Vies worden puzzelmat Hangt er vanaf, ik heb huisdieren en ik merk dat poezen en katten een groene vilten puzzelmat heel fijn vinden. Stof en haren van huisdieren blijven makkelijk zitten.
7. Schoonmaken puzzelmat Kan en gaat, met een vochtige natte doek. Je krijg niet alles eraf, maar ik vond het acceptabel. Ik heb niet geprobeerd de puzzelmat in de wasmachine te doen, maar verwacht dat dat helemaal goed werkt.
8. Oprollen puzzelmat Op zich prima, best nog even een dingetje om de sluitbanden eromheen te krijgen. En denk erom dat je de puzzelstukjes niet te dicht aan de randen legt! Lichte puzzelmat en makkelijk opvouwbaar en of oprolbaar.
9. Afrollen puzzelmat Afrollen geen probleem!
10. Kwaliteit puzzelmat zelf Niks mis mee, werk allemaal goed. Schuiven puzzelstukjes gaat ook prima. Vergeleken met een rubberen mat vind ik de rubberen fijner. Maar die zijn ook een stuk duurder. Erg licht dus ook makkelijk te verplaatsen of mee te nemen.
11. Prijs-Kwaliteitsverhouding Prijs-kwaliteit is zeker goed. Je kunt je puzzelmat heel vaak gebruiken, dus is zeker niet duur. Handig en lichtgewicht en goedkoop

Wil je de hele test uitslag weten van mijn ervaringen met de puzzelmatten? Lees dan de pagina ‘Beste puzzelmat‘.


Over deze aanbieder

Item
Afmeting 118 centimeter (lengte) x 66 centimeter (hoogte)
Gewicht 700 gram
Merk JUMBO
EAN 8710126176900
Keurmerk CE
Materiaal puzzelmat Soort vilt
Materiaal Kartonnen buis
Voor welke Puzzels? 500, 1000 en 1500 stukjes
Voor welke Puzzels? Maximaal lengte 90 centimeter en hoogte 60 centimeter
Sluitbanden Ja, 2 stuks
Puzzel? Zit er niet bij

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Amazon.nl 13,99 (Okt. 2020) Nu kopen
Bol.com 14,99 (Okt. 2020) Nu kopen
Depuzzelgigant.nl 20,95 (Okt. 2020) Nu kopen
Toychamp.nl 15,99 (Okt. 2020) Nu kopen
Suprabazar.be 14,98 (Okt. 2020) Nu kopen
Globos.nl 14,99 (Okt. 2020) Nu kopen
Spellenwinkeldebetovering.nl 17,95 (Okt. 2020) Nu kopen
Battal.nl 14,99 (Okt. 2020) Nu kopen
Internet-toys.com 13,40 (Okt. 2020) Nu kopen
Blokker.nl 20,19 (Okt. 2020) Nu kopen
Vd.nl 20,68 (Okt. 2020) Nu kopen
Dreamland.be 16,95 (Okt. 2020) Nu kopen
Voordeligelegpuzzels.nl 17,95 (Okt. 2020) Nu kopen
Vidaxl.nl 21,17 (Okt. 2020) Nu kopen
Geboortevriendin.nl 13,99 (Okt. 2020) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Prima puzzelmat tegen goede prijs

Ik heb de bovenstaande review geschreven (Oktober 2020). Prima puzzelmat voor een hele goede prijs. Met name het materiaal is erg fijn. Geschikt voor maar liefst 3 puzzel formaten, dat is ook mooi meegenomen. Wil je echt ALLE puzzelstukjes oprollen in 1 en dezelfde mat, kies dan voor een grotere puzzelmat!

Deel deze pagina!