Hema Puzzellijm – 2×30 ML

Deel deze pagina!

Over de Hema Puzzellijm 2x30 ML - uitpak video

Ik heb deze HEMA puzzellijm gekocht in een HEMA winkel voor 1,50 euro in Oktober 2021. Ik heb hiervan een ‘uitpak’-video gemaakt:

Als je kijk hoe de tubes in de verpakking zitten; het zijn twee tubes van 30 ML elk. Ik heb geen idee waarom het in 2 tubes zit, wellicht voor de betere houdbaarheid? Mijn ervaring is dat je voor 1 puzzel van 1000 stukjes ongeveer 60 ML puzzellijm nodig hebt. Je kunt dus prima 1 puzzel van 1000 stukjes insmeren met deze twee tubes van de HEMA. Elke tube is ongeveer 12 centimeter hoog. De afbeeldingen – waarvan ik de bovenste al had uitgepakt, dus hij ziet er wat slordig uit. De HEMA noemt dit een lijmpen, en die kun je gebruiken voor ‘het lijmen van papier en karton’ – zoals de HEMA het op de lijmtube beschrijft:
HEMA puzzellijm in de verpakking
En op deze afbeelding zie je de 2 tubes, van elk 30 ML. Ze zijn dus ongeveer 12 centimeter hoog:
HEMA puzzellijm 2 tubes 2x30 ML


De HEMA Puzzellijm 2x30 ML - hoe gebruik je de tube?

Het gebruik van de tube is eenvoudig, je draait de dop eraf en je kunt in de tube gaan knijpen en dan komt de lijm eruit. Hier zie je als de dop eraf gedraaid is:
Hema puzzellijm en dop eraf
NOOT: als je de puzzel gaat insmeren met de puzzellijm heb je dus nog wel een kwastje nodig om de lijm over de puzzel uit te smeren!
Ik heb een vrij standaard verfkwast erbij gebruikt:
Hema puzzellijm met een kwast erbij


De HEMA Puzzellijm 2x30 ML - hoe smeer je de lijm op de puzzel?

Je smeert de puzzellijm over de voorkant van de puzzel (niet de achterkant) en zorg er vooral voor dat de lijm goed tussen de puzzelstukjes komt. Je kunt de lijm eerst over de hele puzzel verdelen en vervolgens met een kwastje uitsmeren over de puzzel. Voordeel is dat er een kleine hoeveelheid lijm uitkomt, door de smalle ‘punt’ bovenaan het plastic flesje van de puzzellijm. Die smalle punt bovenaan zie je hier:
Hema puzzellijm en de dunne opening
Hiermee kun je erg handig de lijm doceren, zeker handig voor als je een puzzel wilt gaan lijmen. Zie ook de volgende video:


Hoeveel puzzels van 1000 stukjes kun je insmeren met deze puzzellijm?

In principe kun je als stelregel aanhouden: voor het insmeren van 2 puzzels van 1000 stukjes heb je ongeveer 100 ML puzzellijm nodig. Maar daar kunnen natuurlijk verschillen inzitten. Niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de lijm, maar ook afhankelijk hoeveel en waar je de lijm op de puzzel smeert. Je hebt met deze HEMA puzzel lijm de beschikking over 60 ML puzzellijm, dus dat is voldoende voor 1 puzzel van 1000 stukjes. Zoals je in de video’s op deze pagina ziet, smeer ik een puzzel in van 150 stukjes. Als ik het doorreken, dan kun je zeker 1 puzzel van 1000 stukjes halen als je deze 2 tubes puzzellijm hebt gekocht. In dit geval had ik er voldoende aan om de puzzel 1x in te smeren met puzzellijm. Het is zeker niet raar als je je puzzellijm nog een tweede keer zou moeten insmeren over de puzzel.
Zoals je ziet heb ik slechts 1/3 deel van een tube van 30 ML gebruikt voor een puzzel van 150 stukjes – daar waar het zwarte streepje staat:
Hema puzzellijm tot hoever gekomen
Als je dit doorrekent kun je dus prima een puzzel van 500 stukjes insmeren met 1 tube van 30 ML


Hoe ziet de achterkant van de verpakking eruit - wat staat er op?

Staat niet heel veel extra info op de achterkant. Het lijmt papier en karton. Lijmvlekken zijn wel te verwijderen, maar dan moet de lijm nog niet opgedroogd zijn. Handig om te weten zou ik zeggen 🙂
hema_puzzellijm_achterkant


Hoe wordt deze puzzellijm geleverd?

Ik heb deze puzzellijm niet online besteld, maar gewoon in een vestiging van de HEMA gekocht. Online zal het vermoedelijk niet heel erg anders zijn. De 2 tubes zitten in een verpakking. Mocht je trouwens toch online willen bestellen, je hebt geen bezorgkosten als je bestelt vanaf 25 euro of hoger. Bij online bestellingen tot 25 euro betaal je (Oktober 2021) 3,95 euro verzendkosten.


Wat is de kwaliteit van deze puzzellijm?

Ik vind hem erg goed! Ik hoefde de puzzel maar 1x in te smeren en zoals je in de onderstaande video ziet, zit de puzzel stevig in elkaar. Ik heb de puzzellijm ongeveer 1-1,5 uur laten drogen. Voor deze prijs vind ik dit een erg goede puzzellijm. Je ziet hier een afbeelding van de puzzel van 150 stukjes die is gelijmd:
Gelijmde puzzel van 150 stukjes met Hema puzzellijm
By the way, Hema noemt het geen puzzellijm, maar hobbylijm. Klopt, je kunt het gebruiken voor het lijmen van papier en karton. Zie in de volgende video hoe de puzzel goed vast zit met de puzzellijm:


Over deze aanbieder

Item
EAN ?
Inhoud 2x30 ML
Merk HEMA
Soort bus Kleine plastic busjes zonder sponsje
Houdbaar na opening Heel lang, goed dichtdraaien!
Hoeveel puzzels te lijmen 1 puzzel van 1000 stukjes

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
HEMA.nl 1,50 (Okt 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 2 reviews
door sigrid op Puzzel 1000 stukjes
Heel duidelijk!

Heel leuk filmpje voor de puzzelliefhebber. Ik ga straks voor het eerst een puzzel doen met deze lijm. Heel goed en duidelijk uitgelegd en leuk om te beluisteren en te bekijken, bedankt! Ik ben reuze benieuwd naar het resultaat.

door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Top Lijm!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Oktober 2021. Ik ben de HEMA puzzellijm gaan proberen. Super goed en erg eenvoudig. Prima prijs/kwaliteitsverhouding. Voor slecht 1,50 euro lijm je je puzzel van 1000 stukjes.

Deel deze pagina!