Puzzellijst 68×49 Homedecoration Easy – Wit – Kunststof

Deel deze pagina!

Puzzellijst 68x49 Homedecoration Easy Wit Kunststof - Uitpakken

Ik heb deze puzzellijst van Homedecoration besteld in September 2021, bij Bol.com voor 30,85 euro. Ik wilde eens kijken of een puzzel van 1000 stukjes (afmetingen 68×49 centimeter) past in een puzzellijst van 68×49. Dat zou moeten passen zou je zeggen, en het past ook 🙂 Maar je kunt ook denken aan een puzzellijst van 50×70 centimeter. Ik heb hiervoor een speciale pagina gemaakt: kies je voor een puzzel van 1000 stukjes van 68×49 voor een puzzellijst van 68×49 of voor een puzzellijst van 50×70 centimeter?


Hoe ziet de voorkant van de Homedecoration Easy Wit puzzellijst 68x49 eruit?

Dit is de foto van de voorkant van de puzzellijst van 68×49:
Puzzellijst 68x49 Homedecoration Easy Wit Kunststof Voorkant
Onder de harde plastic plaat (geen glas) zit de pakbon van bol.com. Tevens zit onder de harde plastic plaat een soort instructie papiertje:

Wat staat er op het papiertje?
– Verwijder alstublieft de beschermende folie van beide kanten van het kunstglas
– Om het frame te openen, druk het uiteinde van de aansluitende hoek 5mm omhoog, druk daarna de hoek naar buiten.
– Hierop staat ook een QR code met de tekst ‘Scan me for video’. Ik dacht dat dat een handige instructie video zou zijn, maar het is deze video die je te zien krijgt:

Ik dacht eerst dat het nog de reclame was op Youtube, maar het is echt de video die erbij hoort. Ik vond dit een beetje raar, want het helpt mij niet zo heel veel. Tevens is het in het engels en het is geen filmpje van Homedecoration. Ik dacht op zich weinig moeite om even zelf een video te maken, net zoals ik op deze website doe 🙂


Hoe ziet de achterkant van de Homedecoration Easy Wit puzzellijst 68x49 eruit?

Dit is de achterkant van de puzzellijst:
Puzzellijst 68x49 Homedecoration Easy Wit Kunststof Achterkant
– Zoals je ziet kun je deze puzzel zowel horizontaal als verticaal ophangen. Er zijn twee bevestigingshaakjes.
– Verder zie je in de hoeken de plastics zitten die je kunt gebruiken om het puzzelframe te openen, waarbij je in een andere video kunt zien hoe je dat moet doen.


Het loshalen van de puzzellijst van Homedecoration

Zoals je op de handleiding erbij ziet, staat er:
“Om het frame te openen, druk het uiteinde van de aansluitende hoek 5mm omhoog, druk daarna de hoek naar buiten”. Ik vond dit best ingewikkeld en kwam er niet meteen uit. Heb dit eerst een paar keer moeten proberen.
Puzzellijst 68×49 Homedecoration Easy – Wit – Kunststof - Handleiding
Op deze afbeelding zie je om welke items het gaat, je moet het uiteinde van 1 van de zwarte plastic ‘haken’ iets omhoog bewegen en daarna drukken.
Puzzellijst 68×49 Homedecoration Easy – Wit – Kunststof - Losmaken lijst
Als je de video bekijkt weet ik zeker dat het duidelijk is voor je. Eigenlijk heel makkelijk los te halen en weer te bevestigen. Maar ik moest eerst wel een paar keer proberen (wat ik niet in de video laat zien):


Het eraf halen van de plastic beschermfolie van de puzzellijst

Wat ook nog op de handleiding staat is:
“Verwijder alstublieft de beschermende folie van beide kanten van het kunstglas”. Echter: ik weet vrijwel 100% zeker dat dit maar bij 1 kant hoeft, namelijk die kant waar je de folie heel makkelijk kunt zien en ook makkelijk kunt loshalen. Ik ging ook van de tweede kant het folie afhalen, maar dat gaat veel lastiger EN het kunstglas wordt dan echt mat. Dus: maar 1 kant folie eraf halen (tenminste bij deze puzzellijst!):
Puzzellijst 68×49 Homedecoration Easy – Wit – Kunststof - Handleiding
En de hele video waarin je ziet wat ik heb gedaan:

Je kunt het resultaat zien hoe het eruit is komen te zien. Twee kanten folie eraf halen gaat niet goed; anders wordt de kunststof glasplaat heeel mat:


Wat is het materiaal en de kwaliteit van de plastic plaat van de Homedecoration Easy Wit puzzellijst 68x49?

De plastic plaat die in de puzzellijst zit, is flexibel. Het is zeker geen glas. En daardoor ook niet super super doorzichtig, maar ok van kwaliteit. Ik heb wel eens doorzichtiger plastic gezien. Verder niks op aan te merken.


Wat is er bijzonder aan deze puzzellijst?

Op zicht niet zo heel veel, het is een puzzellijst als vele andere. Maar: deze puzzellijst is 1 van de weinige die in de maten 68×49 centimeter te verkrijgen is. Dat is exact dezelfde maat als veel puzzels van 1000 stukjes. Vrijwel alle andere puzzellijsten zijn van het formaat 50×70. Welke maat je kiest, hangt van je eigen wensen af. Maar ik heb een soort advies voor je geschreven: kies ik een puzzellijst van 68×49 of van 70×50 voor een puzzel van 1000 stukjes?


Wat zijn de werkelijke afmetingen van de Homedecoration Easy Wit puzzellijst 68x49?

De werkelijke afmetingen van de Hoemdecoration puzzellijst zijn 50 centimeter hoog x 69 centimeter breed. Dat is inclusief de rand. De rand is overal 1 centimeter breed. Wat je dus overhoud aan beide kanten als je de randen niet meerekent:
– breedte: 69 centimeter – 1 centimeter – 1 centimeter = 67 centimeter
– hoogte: 50 centimeter – 1 centimeter – 1 centimeter = 48 centimeter
Als je dus een puzzel hebt van 1000 stukjes van 68 centimeter breed en 49 centimeter hoog, dan zie je dus dat er 0,5 centimeter aan alle kanten van je puzzel wegvalt (Toelichting: puzzel is 67 breed, puzzellijst is 68 centimeter breed. Er blijft dan in totaal 1 centimeter over. Delen door 2, betekent dat er aan beide kanten 0,5 centimeter van je puzzel onder de lijst komt te zitten). Houd daar rekening mee. Nog eens de afmetingen van de puzzellijst weergegeven en de breedte van de randen erbij:
Puzzellijst 68×49 Homedecoration Easy – Wit – Kunststof - Voorkant


Zit er een passe-partout bij de Homedecoration Easy Wit puzzellijst 68x49?

Wellicht niet voor iedereen bekend, een passe-partout is een omranding. Meetal gemaakt van hard karton, die zich in de puzzellijst bevindt en die om of over de puzzel kan worden gelegd. Of indien de puzzel te klein is voor de puzzellijst, dan kun je het passe-partout gebruiken als ‘witte ondergrond’ bijvoorbeeld. In dit laatste geval zie je dan niet de bijvoorbeeld hard bruine kartonnen achterkant van de Homedecoration puzzellijst.


Het inlijsten van de puzzel zonder lijm

Het voordeel van deze puzzellijst is, is dat hij exact 68×49 centimeter is. Die maat is er vrijwel niet. Nadeel is dat je de harde kartonnen plaat en plastic scherm ergens ‘inschuift’ in de puzzellijst. Met als gevolg: als je ook nog eens een puzzel legt tussen de harde kartonnen plaat en het plastic scherm, dan: kun je het geheel NIET meer in de puzzellijst schuiven. Die is dan te dik. Dat is een teleurstelling. Mocht je dus een puzzel willen inlijsten in deze lijst, dan is de enige mogelijkheid om dat te doen: je puzzel inlijsten ZONDER het plastic scherm. Dit kan wel en je kunt hem dan ook ophangen (zie mijn video verderop, waar ik dat doe), echter de puzzel zit dan ongelijmd in de lijst en ook nog eens zonder scherm erover heen. Ik heb geen ervaring of dan niet ooit eens je puzzel uit elkaar gaat vallen. Mijn advies in deze is dan: ga je puzzel lijmen met puzzellijm, en hang hem dan op in deze lijst. Zoals je dus ziet in de onderstaande video, laat ik het plastic scherm weg. Verder is het erg van belang om de puzzel makkelijk op de kartonnen plaat te schuiven, dat je een puzzelmat hebt (of iets anders!), waarop je je puzzel makkelijk kunt schuiven. Een Qualico puzzelmat vanuit mijn voorbeeld werkt prima, een groene vilten puzzelmat gaat zeker niet goed (niet?) werken.
Verder is het van belang dat je erg goed oplet dat je de puzzelstukjes niet stuk maakt, omdat de puzzel krapjes in de lijst past. Beter: hij past erin, maar soms buigt de lijst een beetje door. Let dus op! Zoals je ziet is het mij ook gelukt. Het hele proces zie je in de onderstaande video:


Het ophangen van de puzzel in de puzzellijst

Het ophangen van de ingelijste puzzel is niet zo lastig. Voordeel is dat je de puzzellijst zowel horizontaal als verticaal kunt ophangen. Deze Sportdag 2 is een verticale puzzel. Je moet het zwarte ophang-pennetje op deze puzzellijst een beetje ombuigen, anders kun je de spijker er niet aan hangen.Verder van belang: ga je de puzzel lijmen of probeer je hem zonder lijm op te hangen. Ik weet dan niet of de puzzel erin blijft zitten. Zie de teksten en video’s hierboven: de plastic lijst past er niet bij. Alles nog eens in een video:


Puzzel weer uit de puzzellijst halen

Ook bij het eruit halen van de puzzel uit de puzzellijst (als je deze weer op een puzzelmat wilt leggen tenminste!) is het van belang dat je hem makkelijk op je puzzelmat kunt schuiven (ik gebruik de Qualico puzzelmat). Een groene vilten puzzelmat zal niet goed werken. Mocht je de puzzel in de doos willen doen, dan ben je natuurlijk vrij makkelijk en snel klaar. Ik laat zien hoe je de puzzel weer op een puzzelmat krijgt. Verder niet zo ingewikkeld:


Samengevat: deze puzzellijst gebruiken voor puzzel inlijsten?

Het kan. Maar een paar dingen voor je om te noemen:
– Ideaal dat deze puzzellijst 68×49 is, die maat is niet veel verkrijgbaar. Vaak zijn de puzzellijsten 70×50.
– De plastic plaat past er dus NIET tussen. Dus je moet je puzzel gaan lijmen. OF je hangt je puzzel in de lijst zonder plastic beschermplaat.
– Een klein deel van je puzzel valt onder de lijst. Bij een lijst van 50×70 houd je juist ruimte over rondom je puzzel.

Kijk wat je zelf fijn vindt en wat je wilt doen. Je kunt altijd nog een andere lijst proberen, als die beter past bij jouw wensen.


Deze puzzellijst 68x49 is verkrijgbaar in 12 kleuren

Afmeting en Kleur Puzzellijst
Puzzellijst 68 x 49 - Wit
Puzzellijst 68 x 49 - Bruin met Houtstructuur
Puzzellijst 68 x 49 - Hoogglans Zwart
Puzzellijst 68 x 49 - Lichtbeuken
Puzzellijst 68 x 49 - Zilver
Puzzellijst 68 x 49 - Zilver Antiek
Puzzellijst 68 x 49 - Zwart Mat
Puzzellijst 68 x 49 - Goud
Puzzellijst 68 x 49 - Goud Antiek
Puzzellijst 68 x 49 - Metaal
Puzzellijst 68 x 49 - Metallic Blauw
Puzzellijst 68 x 49 - Metallic Groen

Over deze aanbieder

Item
Afmetingen puzzellijst 69 centimeter x 50 centimeter
Dikte lijst 1 centimeter
Passend voor puzzels 68 x 49 centimeter
Kleur Wit
Materiaal Kunststof
Merk Homedecoration
Vorm Rechthoek
EAN 4055131173228
Breedte fotolijst 69 centimeter
Hoogte fotolijst 50 centimeter
Materiaal van de plaat / glas Hard plastic
Staand of liggend? Kan beide
Inclusief passepartout Nee

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 30,85 (Sep 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Het kan

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Oktober 2021. Je kunt er een puzzel mee inlijsten. Ideaal dat deze lijst exact 68x49 centimeter is, die maat is vrijwel niet verkrijgbaar. Vrijwel altijd 70x50. Omlijsting is niet van hard materiaal. Je kunt de harde plastic plaat niet gebruiken, want EN een puzzel EN de plastic plaat passen niet in de omlijsting. Mijn advies: weet wat je wilt en wat je doet!

Deel deze pagina!