Puzzellijst 50×70 HEMA Zwart Hout

Deel deze pagina!

Puzzellijst 50x70 HEMA Zwart Hout - Uitpakken

Wat krijg je precies als je deze HEMA puzzellijst bestelt? Het is voor een puzzel van 50×70 centimeter. De lijst is ook 50×70 centimeter, en dat past prima. Ik heb een uitpak video gemaakt van de HEMA puzzellijst. Bekijk de video:


Hoe ziet de voorkant de HEMA puzzellijst 50x70 eruit?

De voorkant ziet er zo uit:
Puzzellijst-50-70-HEMA-puzzel-1000-stukjes-voorkant
Zoals je ziet vond ik de kleur zwart mooi als lijst, en het materiaal is van hout. Het is niet de allermooiste puzzellijst, maar ik vond hem erg oke voor mijn fotopuzzel die ik had laten maken. Tevens omdat het niet duur was, namelijk 15 euro (November 2020).
Je ziet op de voorkant nog een sticker zitten met de tekst erop ‘Please remove the film before using’. Ik wist niet precies wat ze daarmee bedoelden, maar nadat ik de puzzellijst had opengemaakt begreep ik het wel. Met ‘the film’ bedoelen ze een heel dun plastic folietje, die nog over de kunststof doorzichtige plaat heen zit. Die zie je bijna niet, maar als je die niet verwijdert blijft het ‘glas’ relatief mat. Zorg er dus voor dat je die verwijdert! (check anders deze video waarin je kunt zien hoe ik deze folie/film verwijder)


Hoe ziet de achterkant de HEMA puzzellijst 50x70 eruit?

De achterkant van de puzzellijst maakt het mogelijk om je puzzel zowel staand of liggen op te hangen. Dat is natuurlijk erg handig. Afhankelijk of je een verticale of horizontale puzzel hebt, je kunt deze puzzellijst voor beide gebruiken. Let wel even erg goed op dat als je met veel moeite je puzzel in je puzzellijst hebt gekregen, dat je hebt gelet op waar de hangertjes aan de achterkant van de puzzellijst zitten. Anders moet je het hele proces weer opnieuw gaan doen. Dit is de achterkant van de puzzellijst:
puzzel-inlijsten-puzzel-1000-stukjes-achterkant-600-444

Zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet, moet je de hard kartonnen achterkant van de puzzellijst vastmaken middels het ombuigen van ijzeren pinnetjes. Voordeel: dat werkt lekker handig en snel, want je hebt die ijzeren pinnetjes zo omgebogen (moet je wel een beetje nagels hebben!). Nadeel: als je je puzzel inclusief de harde kartonnen achterkant in de puzzellijst wilt leggen, kan het zijn dat je bepaalde ijzeren pinnetjes ook mee naar binnen buigt, wat mij dus overkwam hier in de video:


Wat is het materiaal en de kwaliteit van de glasplaat van de HEMA puzzellijst 50x70?

Het materiaal van de glasplaat is kunststof; het is een hard plastic plaat. Verwacht dus niet de kwaliteit van een glazen plaat. Dan betaal je zeker meer. Maar ik vind de kwaliteit prima, breekt ook niet zo snel. Maar natuurlijk vind ik een glazen plaat mooier, maar weet dat ik deze puzzellijst heb gekocht voor 15 euro (November 2020). Je merkt dat de hard plastic plaat meebuigt als je hem vastpakt. Als je er doorheen kijkt lijkt hij enigszins een lichte mist over zicht heen te hebben. Maar dat is echt niet zo als je je puzzel erachter hebt. Dan is de plastic / kunststof plaat echt prima doorzichtig.


Wat zijn de werkelijke afmetingen van de HEMA puzzellijst 50x70?

De werkelijke afmetingen van de HEMA puzzellijst zijn 53 centimeter hoog x 73 centimeter breed. Dat is inclusief de rand. De rand is overal 2 centimeter breed. Wat je dus overhoud aan beide kanten als je de randen niet meerekent:
– breedte: 73 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 69 centimeter
– hoogte: 53 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 49 centimeter
Als je dus een puzzel hebt van 70 centimeter breed en 50 centimeter hoog, dan zie je dus dat er 1 centimeter aan alle kanten van je puzzel wegvalt. Houd daar rekening mee. Nog eens de afmetingen van de puzzellijst weergegeven en de breedte van de randen erbij:
puzzel-inlijsten-puzzel-1000-stukjes-klaar-600-444


Zit er een passe-partout bij de HEMA puzzellijst 50x70?

Wellicht niet voor iedereen bekend, een passe-partout is een omranding. Meetal gemaakt van papier, die zich in de puzzellijst bevindt en die om of over de puzzel kan worden gelegd. Of indien de puzzel te klein is voor de puzzellijst, dan kun je het passe-partout gebruiken als ‘witte ondergrond’ bijvoorbeeld. In dit laatste geval zie je dan niet de bijvoorbeeld hard bruine kartonnen achterkant van de HEMA puzzellijst. Het zwart-wit geblokte dikkere papier dat erbij zit dient niet als passe=partout.
Nee, er zit geen passe-partout bij de HEMA puzzellijst. Er zit dus wel een wit-zwart geblokt dikker vel papier bij, maar deze moet je verwijderen als je je puzzel gaat plaatsen. Deze is maar ter voorbeeld.


Deze Houten puzzellijst 50x70 is verkrijgbaar in 3 kleuren

Deze 3 puzzellijsten van de Hema zijn verkrijgbaar in 3 kleuren, te weten: Zwart – Wit en naturel:


Over deze aanbieder

Item
Afmetingen puzzellijst 53 x 73 centimeter
Dikte lijst 1,5 centimeter
Passend voor puzzels 50 x 70 centimeter
Kleur Zwart
Materiaal Hout
Merk HEMA
Vorm Rechthoek
EAN 13621043
Breedte fotolijst 53 of 73 centimeter
Hoogte fotolijst 73 of 53 centimeter
Materiaal van de plaat / glas Kunststof doorzichtige plaat
Staand of liggend? Kan beide
Inclusief passepartout Nee

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Hema.nl 17,00 (Juli 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Prima prijs-kwaliteit!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in November 2020. Ik heb de HEMA fotolijst gekocht in de winkel. Voor 15 euro. Niet duur, echter wat je niet krijgt is een glasplaat en hele harde lijstranden. Maar dat hoeft om mij ook niet. Kwaliteit is de kwaliteit die we van HEMA gewend zijn. Eenvoudig en goedkoop. Klein nadeel vond ik de ijzeren pinnetjes aan de achterkant om de lijst vast te maken, die bogen soms ongewenst om. Echter: prima 4 sterren score. En mijn puzzel hangt mooi aan de muur!

Deel deze pagina!