Puzzellijst 50×70 HEMA Hout Naturel

Deel deze pagina!

Puzzellijst 50x70 HEMA Hout - Naturel - Uitpakken

Wat krijg je precies als je deze HEMA puzzellijst bestelt? Het is voor een puzzel van 68×49 centimeter die ik erin ga plaatsen. De lijst is 50×70 centimeter, en dat past prima. Ik heb een uitpak video gemaakt van de HEMA puzzellijst. Bekijk de video: Ik heb deze puzzellijst gekocht in September 2022, voor 17,50 euro:


Hoe ziet de voorkant de HEMA puzzellijst 50x70 eruit?

De voorkant ziet er zo uit (ik had de puzzel al ingelijst!) – je ziet dus niet alles, maar als je de video bekijkt zie je wel alles van de voorkant in de originele staat:
Hema Puzzellijst Voorkant Naturel 50x70
Je ziet op de voorkant nog een sticker zitten met de tekst erop ‘Please remove the film before using’. Ik wist niet precies wat ze daarmee bedoelden, maar nadat ik de puzzellijst had opengemaakt begreep ik het wel. Met ‘the film’ bedoelen ze een heel dun plastic folietje, die nog over de kunststof doorzichtige plaat heen zit. Die zie je bijna niet, maar als je die niet verwijdert blijft het ‘glas’ relatief mat. Zorg er dus voor dat je die verwijdert!


Hoe ziet de achterkant de HEMA puzzellijst 50x70 eruit?

De achterkant van de puzzellijst maakt het mogelijk om je puzzel zowel staand of liggen op te hangen. Dat is natuurlijk erg handig. Afhankelijk of je een verticale of horizontale puzzel hebt, je kunt deze puzzellijst voor beide gebruiken. Let wel even erg goed op dat als je met veel moeite je puzzel in je puzzellijst hebt gekregen, dat je hebt gelet op waar de hangertjes aan de achterkant van de puzzellijst zitten. Anders moet je het hele proces weer opnieuw gaan doen. Dit is de achterkant van de puzzellijst:
Hema Puzzellijst Achterkant Naturel 50x70

Zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet, moet je de hard kartonnen achterkant van de puzzellijst vastmaken middels het ombuigen van ijzeren pinnetjes. Voordeel: dat werkt lekker handig en snel, want je hebt die ijzeren pinnetjes zo omgebogen (moet je wel een beetje nagels hebben!). Nadeel: als je je puzzel inclusief de harde kartonnen achterkant in de puzzellijst wilt leggen, kan het zijn dat je bepaalde ijzeren pinnetjes ook mee naar binnen buigen. Dat is dan een nadeel. Zie de volgende video hierover.


De puzzel in de puzzellijst krijgen - hoe doe je dat?

Dit is het lastigste onderdeel. Je hebt namelijk grofweg twee lastige stappen:
– hoe krijg je je puzzel vanaf je puzzelmat in de puzzellijst?
– hoe zorg je ervoor dat je puzzel mooi vast komt te zitten in de puzzellijst, zodat je hem kunt gaan ophangen.
Deze twee items zie je terug in de video die ik heb gemaakt. Deze keer ging het mij vrij vlotjes af, maar als je dit voor het eerst doet kan het nog wel eens langer duren!


Wat is het materiaal en de kwaliteit van de glasplaat van de HEMA puzzellijst 50x70?

Het materiaal van de glasplaat is kunststof; het is een hard plastic plaat. Verwacht dus niet de kwaliteit van een glazen plaat. Dan betaal je zeker meer. Maar ik vind de kwaliteit prima, breekt ook niet zo snel. Maar natuurlijk vind ik een glazen plaat mooier, maar weet dat ik deze puzzellijst heb gekocht voor 17,50 euro (September 2022). Je merkt dat de hard plastic plaat meebuigt als je hem vastpakt. Vergeet dus niet dat kleine plastic folietje (de film 🙂 ) eraf te halen! De plaat is verder prima mooi glanzend en doorzichtig.


Wat zijn de werkelijke afmetingen van de HEMA puzzellijst 50x70?

De werkelijke afmetingen van de HEMA puzzellijst zijn 53 centimeter hoog x 73 centimeter breed. Dat is inclusief de rand. De rand is overal 2 centimeter breed. Wat je dus overhoud aan beide kanten als je de randen niet meerekent:
– breedte: 73 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 69 centimeter
– hoogte: 53 centimeter – 2 centimeter – 2 centimeter = 49 centimeter
-> Als je dus een puzzel hebt van 70 centimeter breed en 50 centimeter hoog, dan zie je dus dat er 1 centimeter aan alle kanten van je puzzel wegvalt. Houd daar rekening mee.
-> Als je een puzzel gaat inlijsten van 68×49 (standaard maat voor puzzels van 1000 stukjes), dan houd je dus aan alle kanten een hele kleine witruimte over tussen de puzzel en de puzzellijst.
Nog eens de afmetingen van de puzzellijst weergegeven en de breedte van de randen erbij (NB – onderstaande afbeelding is een weergave van exact zelfde HEMA puzzellijst, echter dan in het zwart):
puzzel-inlijsten-puzzel-1000-stukjes-klaar-600-444


Zit er een passe-partout bij de HEMA puzzellijst 50x70?

Wellicht niet voor iedereen bekend, een passe-partout is een omranding. Meetal gemaakt van (dikker) papier, die zich in de puzzellijst bevindt en die om of over de puzzel kan worden gelegd. Of indien de puzzel te klein is voor de puzzellijst, dan kun je het passe-partout gebruiken als ‘witte ondergrond’ bijvoorbeeld. In dit laatste geval zie je dan niet de bijvoorbeeld hard bruine kartonnen achterkant van de HEMA puzzellijst.
Nee, er zit geen passe-partout bij de HEMA puzzellijst. Er zit dus wel een dikker vel wit papier bij, die je handig kunt gebruiken als ondergrond. En erg makkelijk om je puzzel vanaf de puzzelmat in de puzzellijst te krijgen!


Het ophangen van de puzzel aan de muur

Ik heb een video gemaakt hoe gemakkelijk je de puzzel in de fotolijst aan de muur ophangt. Niet heel bijzonder, bekijk de video. Groot voordeel: je hoeft de puzzel niet vast te lijmen, hij blijft uit zichzelf zitten:


Het uit de puzzellijst halen van de puzzel

Ik haal tenslotte de puzzel weer uit de puzzellijst. Voordeel is dat je een puzzel die je inlijst niet hoef te lijmen, hij blijf automatisch goed zitten in de puzzellijst. Puzzel eruit halen is een stuk makkelijker dan erin krijgen:


Deze Houten puzzellijst 50x70 is verkrijgbaar in 3 kleuren

Deze 3 puzzellijsten van de Hema zijn verkrijgbaar in 3 kleuren, te weten Zwart – Wit en Naturel:


Over deze aanbieder

Item
Afmetingen puzzellijst 53 x 73 centimeter
Dikte lijst 2 centimeter
Passend voor puzzels 50 x 70 centimeter
Kleur Naturel
Materiaal Hout
Merk HEMA
Vorm Rechthoek
EAN 13621056
Breedte Fotolijst 53 of 73 centimeter
Hoogte Fotolijst 73 of 53 centimeter
Materiaal van de plaat / glas Kunststof doorzichtige plaat
Staand of Liggend? Kan beide
Inclusief passepartout Nee

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
HEMA 17,50 (Sep 2022) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Nette puzzellijst, niet duur!

Ik heb de bovenstaande review geschreven en deze puzzellijst gekocht en gebruikt in September 2022. Eenvoudig, met als 'nadeel' de ijzeren pinnetjes. makkelijk om te buigen wat zowel een voordeel als nadeel is. Puzzel van 68x49 past er prima in!

Deel deze pagina!