King ‘Amsterdam Koningsdag’ 1000 stukjes

King


Als je op zoek bent naar de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’, dan is dat deze:
king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-doos
Links onder op de puzzel staan Willem Alexander en Maxima afgebeeld. Ik kon er niet achter komen uit welk jaar deze puzzel is. Dat wordt ook niet vermeld op de website van King en ook niet op de puzzeldoos.

Deel deze pagina!

Wat kom je allemaal tegen als je deze King legpuzzel hebt gemaakt?

Ik heb de puzzel gelegd op een puzzelmat, zodat ik hem tussendoor een skom opbergen, een puzzel in de woonkamer is niet altijd handig. Ik heb de puzzelstukjes omgekeerd en op de puzzelmat gelegd. Ik heb niet gesorteerd naar kleur. Dat ziet er dan zo uit, klaar om te beginnen:
king-puzzel-king-s-day-1000-stukjes-op-puzzelmat-1
EN
king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-klaar-om-te-beginnen

Ik ben vervolgens begonnen met de randen te leggen en daarna heb ik de lucht een groot deel gelegd. Mij start zag er dus zo uit:
king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-bijna-klaar

De grote zwarte boot in het water met de gele rand was ook makkelijk te leggen en die stukjes heb ik dus toen ook verzameld en gelegd. Daarna heb ik de Amsterdamse huisjes gelegd, maar dat was erg lastig, die lijken heel erg op elkaar! Ik heb op een gegeven moment voor elk stukje te leggen wel steeds de door erbij gepakt, maar zelfs dat was soms lastig zoeken! Het zijn namelijk allemaal erg kleine afbeeldingen. Het leuke aan deze legpuzzel is wel dat je mooie vorderingen maakt, hij is niet te moeilijk. Maar er zijn veel afbeeldingen die erg op elkaar lijken.


Wat vond ik opvallende items bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’

Ik heb een paar opvallende en/of moeilijke items hieronder nader toegelicht. Ik liep hier tegenaan bij het puzzelen. Of ik vond het leuke elementen in de puzzel, maar meestal vond ik de onderstaande elementen lastig bij het leggen van deze legpuzzel. Lees verder en kijk waar ik tegenaan liep!


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - De Sterrenregens

De Sterrenregens waren erg lastig, je kon niet goed onderscheiden welke stukjes nu bij welke sterrenregen hoorden. Je hebt rechtsboven 1 sterrenregen en daaronder nog 2x een kleinere sterrenregen.

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-sterrenregen


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - De Lantaarnpalen

In deze puzzel komen maar liefst vier lantaarnpalen voor! Soms zijn deze lantaarnpalen zo klein dat je op de stukjes niet eens de lantaarnpalen herkent. Het wordt ook nog lastige gemaakt omdat er op de lantaarnpalen nog eens vogels zitten. En er komen ook nog meer vogels in deze puzzel voor…..

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-lantaren-palen


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - De Lange Stenen Brug

De lange stenen brug heb ik pas tegen het eind van de puzzel gelegd. Deze stukjes vond ik erg lastig, omdat ze heel erg op elkaar lijken. Daarnaast is deze brug nog erg lang, en loopt hij door de hele puzzel heen. Deze heb ik pas op het allerlaatst gelegd.

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-lange-stenen-brug


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - De vele Nederlandse vlaggetjes

Op de puzzel zijn heel veel nederlandse vlaggetjes te zien. Ik heb op een gegeven moment alle valg-stukjes bij elkaar verzameld en ben toen de vlaggen gaan leggen. Pas later kon ik de vlaggetjes op de juiste plek in de puzzel leggen.Ik heb ze niet precies geteld, maar ik denk dat er circa 30 vlaggetjes op de puzzel staan.

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-nederlandse-vlaggetjes


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - De vele Amsterdamse huisjes

Redelijk in het begin van de legpuzzel heb ik de amsterdamse huisjes gelegd, echter pas tegen het eind van de puzzel kon ik die geheel afmaken. Het is ontzettend lastig om te zien welke raampjes bij welk huisje horen. Het is ook allemaal erg klein. Maar uiteindelijk goed te doen!

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-amsterdamse-huisjes


Opvallend item bij de King puzzel 1000 stukjes ‘Koningsdag’ | King’s Day’ - Alle mensen boven op de brug

Heeel veeel mensen en heel klein getekend zijn alle mensen op de brug in Amsterdam. Ze hebben een prachtige koninginnedag en soms zijn ze heel bijzonder gekleed. En duidelijk hebben ze veel plezier!

king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-veel-mensen-op-brug


Hoe groot is de King puzzel Koningsdag | King’s Day 1000 stukjes?

De puzzel heeft een afmeting van 68 centimeter (breedte) bij 49 centimeter (hoogte). Dat is eigenlijk de standaard afmeting van een puzzel van 1000 stukjes.


Hoe lang doe je er over om de King puzzel Koningsdag | King’s Day 1000 stukjes te leggen?

Ik heb de legpuzzel van King over de Amsterdamse Koningsdag geheel alleen gelegd. Ik heb de puzzel afgemaakt verdeeld over meerdere dagen. Ik ben begonnen om alle puzzelstukjes uit te leggen op een puzzelmat (puzzelmat heeft afmetingen van 1,60 meter (breed) bij 90 centimeter hoog – dit is een Jumbo puzzelmat).

Deze stukjes niet gesorteerd op kleur maar gewoon uitgelegd en vervolgens ben ik begonnen om de randen te leggen. Na verloop van tijd zag de puzzel er dan zo uit:
king-puzzel-1000-stukjes-king-s-day-koningsdag-bijna-klaar

Uiteindelijk heb ik er 13 uur over gedaan. Ik heb steeds de tijd bijgehouden als ik er even mee bezig was. Ik heb deze puzzel gemaakt in April 2020.
Tussendoor hebben we hem nog een paar keer opgerold in een puzzelmat:

En natuurlijk ook weer afgerold:


Over King Puzzels

logo_king_blue
“King International, een unieke fabrikant van puzzels en bordspellen, is gevestigd in Zaandam, Nederland en we zijn geïnspireerd door een prachtige oude chocoladefabriek waar ons kantoor in gevestigd is. De meeste van onze producten worden geproduceerd in onze fabriek in Nederland.

Wij verkopen bordspellen en puzzels aan klanten in heel Europa sinds 1970. We zijn er dan ook op gericht om maximale klanttevredenheid te waarborgen door altijd verrassende hoogwaardige lijnen te creëren met een perfecte balans tussen een aantrekkelijke prijs en topkwaliteit. Bij elke stap van ons productieproces handelen we met kinderen en hun ouders in gedachten om producten te creëren die er toe doen. Fun, emoties en leervaardigheden zijn sleutelwoorden in dit proces om een uitstekende kwalitatieve tijd voor gezinnen te creëren.

Wij geloven in het maken van geweldige producten die toegankelijk zijn voor een breed publiek en bij het helpen van kinderen en volwassenen om plezier te hebben. Werken met een enthousiast en creatief team dat de verwachtingen en ambities van de kinderen en volwassenen van vandaag tot leven brengt.”
(Bron: website Kinginternationale ‘over ons’)


King ‘Amsterdam Koningsdag’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Blokker.nl Onbekend Nu kopen
Bol.com 8,39 (Mei 2020) Nu kopen
Vidaxl.nl 20,91 (Mei 2020) Nu kopen
Toychamp.nl 5,99 (Mei 2020) Nu kopen
Puzzeldiscounter.nl 8,27 (Mei 2020) Nu kopen
Spellenstad.nl 19,95 (Mei 2020) Nu kopen
Rilex.nl 14,53 (Mei 2020) Nu kopen

King ‘Amsterdam Koningsdag’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710125051321
Puzzel nummer 05132
Soort Product Puzzel
Materiaal Karton
Keurmerk CE
Aantal stukjes 1000
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Leeftijd Vanaf 10 jaar
Puzzelthema Cartoon / tekening
Gewicht 600 gram
Merk King International
Kleur Multi / divers

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 2 reviews
door i.smolders op Puzzel 1000 stukjes
leuke puzzel

leuke puzzel om te maken, was wel een uitdaging omdat veel stukjes idd op elkaar lijken. wel jammer dat er 2 stukjes ontbraken. nog nooit meegemaakt!

door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk!

Ik heb de bovenstaande review geschreven over de Koningsdag puzzel van King. Leuke puzzel om te leggen, maar moeilijk. Veel kleine details. Ik heb er lang over gedaan, en het was soms frusterend dat je niet opschoot met puzzelen, soort puzzelaars-block ? Dat je echt even moet stoppen en later moet terugkomen om te puzzelen. Maar ik vind dat niet erg, is juist een uitdaging. Helemaal top dat het over Koningsdag gaat. 4 van de 5 sterren voor mij!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deze puzzelaars hebben deze puzzel al gemaakt

  • 28 oktober 2021
    -
    Nelly heyden - Inderdaad,een moeilijke puzzel, snap ook niet goed waarom ze die hoofden over het voorbeeld ,plaatsen, en tot overmaat van de ramp, een stukje foetsie,toen die klaar was

Deel deze pagina!