Jan van Haasteren ‘Zuidpool Expeditie’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Zuidpool Expeditie'

Dit is de puzzel ‘Zuidpool Expeditie’ of ‘South Pole Expedition’ – dit is nummer ‘20038’. Deze puzzel is verkrijgbaar vanaf 30 januari 2021. Dat is deze puzzel:
jan-van-haasteren-zuidpool-expeditie-puzzel-1000-stukjes-600-444
En dit is de doos:
jan_van_haasteren_zuidpool_expeditie_doos_tekenaar_rob_derks

De eerste JvH puzzel in 2021

Deze puzzel verschijnt in Januari 2021, om precies te zijn op 30 januari. De tekenaar van deze puzzel is Rob Derks.


Algemene review

Ik heb een algemene review gemaakt over deze Zuidpool Expeditie puzzel:


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Het leggen van deze puzzel

Ik heb deze puzzel gemaakt op een grote puzzelmat voor puzzels tot 3000 stukjes, namelijk de PuzzleUp. Ik vind een puzzelmat van 3000 stukjes perfect als je een puzzel van 1000 stukjes maakt. Waarom? Lees ‘welke puzzelmat moet ik kiezen‘. Je ziet dat ik alle stukjes heb uitgelegd (ze passen allemaal op de puzzelmat!), inclusief de doos erbij. En meteen maar de rechte kantjes eruit gesorteerd, als het goed is heb ik er 126.
Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie Puzzel 1000 Stukjes Stukjes op puzzelmat met doos

En ik heb het goed gedaan, alle 126 kantstukjes gevonden en ik begin altijd met het leggen van de randen:
Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie Puzzel 1000 Stukjes Rechte randen gelegd met doos erbij
Vervolgens ben ik stukjes gaan zoeken met alle felle oranje kleuren erop, en dan kom je bij de huisjes die op de zuidpool staan, kan met weinig mensen voorstellen die met de pinguïns beginnen -:0 ? Dit is dan het resultaat na ongeveer 2 uur puzzelen:
Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie Puzzel 1000 Stukjes Na 2 uur
En na 3,5 uur – al best ver – zie je dat de pinguïns al gaan overblijven. Het is een puzzel die fijn is om te maken en met veel terugkerende elementen:
Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie Puzzel 1000 Stukjes Na 35 uur
En ja hoor, alle pinguïn stukjes die liggen er nog, dat was nog een klus waar ik relatief veel tijd over heb gedaan. Erg benieuwd naar mensen die deze puzzel in een andere volgorde maken, geef dan even een review onderaan de pagina, of upload een voorbeeld van de puzzel hoe jij die aan het maken bent!
Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie Puzzel 1000 Stukjes Allerlaatste Stukjes
En toch heb ik het puzzelen van al die 151 pinguïn doorstaan, het veil niet mee, maar deze hele leuke puzzel is af!
jan-van-haasteren-zuidpool-expeditie-puzzel-1000-stukjes-600-444


Belangrijkste vraag: Hoeveel pinguïns staan er op de puzzel 'Jan van Haasteren Zuidpool'?

Zodra je klaar bent, ben je wel even klaar met die pinguïns 🙂 Er staan er echt heel veel op, en de vraag of uitdaging is dan ‘Hoeveel pinguïns staan er nu precies op deze puzzel’? Ik ga je het verlossende antwoord geven, namelijk 151! Tel zelf maar even na…..


Welke muziek moet je eigenlijk op gaan zetten als je deze puzzel maakt

Gevonden in de Facebook groep ‘I’m a fan of Jan van Haasteren‘, een heel toepasselijk liedje bij deze puzzel, namelijk die van Andre van Duin uit 2015 met als titel ‘Ta-Ta-Ta’, en die was destijds te zien in het hele populaire programma ‘TopPop’. In deze clip zitten namelijk meerdere Pinguïns. Dus – mocht je deze puzzel gaan maken, zet dit nummer op!:


Jan van Haasteren 'Zuidpool Expeditie' Alle Terugkerende elementen

Alle terugkerende elementen die ik heb gevonden in deze puzzel zijn – het zijn er 33:
De Scheet, Kunstgebit, Hondje Max (Dalmatiër hondje), Periscoop, Haaienvin, Krab, Handjes, Rood wit gestreepte Kat, Dikke Vrouw (Schoonmoeder), Inktvis, Oogjes, AC/DC, Baron van Tast tot Zeveren, Padvinders, Boef en Politie, Zelfportret Jan van Haasteren, ZZ Top, 1 Milk, Tandpasta en Tandenborstel, Zwarte Spin, Tweeling, 3 Kijkgaten, Poes of Kat, Superslak, Blauwe Slurf, WC papier, WC Touwtje, Spook, Sinterklaas, 3x bellen, Dikke Jongen, Kabouter, Pleisters, Pijl.
En als je het leuk vindt, in de onderstaande video kun je zien waar deze terugkerende elementen (alle 33!) te vinden zijn:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Zuidpool Expeditie’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 30 minuten (iets langer dan normaal, lastig die lucht/sneeuw!)
  • Leggen van de rest van de stukjes = 6 uur
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur en 50 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur. Echter: paar keer vergeten de tijd bij te houden, dus werd wel een beetje schatten. Maar goed dat mag de pret niet drukken, was leuk om te puzzelen 🙂

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Zuidpool Expeditie’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Jvh-puzzels.nl 16,50 (Jan. 2021) Nu kopen
Puzzels123.com 15,95 (Jan. 2021) Nu kopen
Legpuzzels.nl 17,95 (Jan. 2021) Nu kopen
Spelenpuzzel.nl 14,95 (Jan. 2021) Nu kopen
Goedkopelegpuzzels.nl 16,95 (Jan. 2021) Nu kopen
Bol.com 25,00 (Jan. 2021) Nu kopen
Kalenderwinkel.nl 17,99 (Jan. 2021) Nu kopen
Prymaspeelgoed.nl 17,99 (Jan. 2021) Nu kopen
Sassafrass-store.com 18,95 (Jan. 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Zuidpool Expeditie’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200384
Puzzel nummer 20038
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 Jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
mooi gedaan, weer een echte zoekplaat!

Mooie puzzel gemaakt door Rob Derks. Ik heb de bovenstaande review geschreven in maart 2022 en toen deze puzzel gemaakt. Lastig om te maken, maar het puzzelt wel lekker door. En daarna veel terugkerende elementen. En ja hoor, ook ik ging het aantal pinguins tellen......

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deze puzzelaars hebben deze puzzel al gemaakt

  • 28 oktober 2021
    -
    Nelly heyden - Een van de moeilijkste, met al die pinguïns

Deel deze pagina!