Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Voetbalkampioenschappen'

Ik heb de puzzel ‘Voetbalkampioenschappen’ gemaakt – dit is nummer 61-233. Ik heb de Japanse variant van deze puzzel gemaakt. Het originele nummer is 00030. De puzzels zijn van beide nummers hetzelfde, echter bij de Japanse variant is de doos anders. De Japanse versie is deze puzzel:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-voetbalkampioenschappen-600-444
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_voetbalkampioenschappen_football_championship_beverly_enterprises_1000_stukjes_61-233


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Deze puzzel is ook uitgegeven in Japan - door Beverly Enterprise

Deze puzzel is uitgegeven in Japa door het bedrijf Beverly Enterprise. Dit is een zeldzame puzzel. Ik heb deze gekocht en heb hiervan een video gemaakt:


Deze puzzel is ook nog verschenen in een aantal andere varianten

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
00030Voetbalkampioenschappen10002000Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
61-233Championship Football (Uitgave Beverly Enterprises)1000OnbekendJan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
01483Doelpunt | Voetbal kampioenschappen | Voetbal500-750-10002006Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19004Voetbal Waanzin | Voetbalkampioenschappen | Voetbal500-750-1000 2014Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19005Voetbal Waanzin | Voetbalkampioenschappen | Voetbal (België)500-750-1000 2014Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19006Voetbalkampioenschappen | Voetbal | Voetbal Waanzin (Duitsland)500-750-10002014Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19007Voetbal Waanzin | Voetbalkampioenschappen | Voetbal (Engeland)500-750-1000 2014Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19008Voetbal Waanzin | Voetbalkampioenschappen | Voetbal (International)500-750-1000 2014Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
2371-4Championships (Uitgave Cartoon Capers)5502008Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
08745World Football (Uitgave Holdson Funny World)1000OnbekendJan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
00037 (Doos nieuwe versie)Voetbalkampioenschappen (Doos nieuwe versie)2000 (Doos nieuwe versie)2000Jan van Haasteren

Japanse uitgave - dit is een zeldzame uitgave

Dit is een zeldzame puzzel.

Afbeelding - 1
Naam Puzzel Championship Football
Prijs € 50 - € 80
Aantal Stukjes 1000
Nummer 61-233
Jaar van Uitgifte Onbekend
Uitgifte door Beverly Enterprises (BE)
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Dit is zeker een zeldzame puzzel want dit is een uitgave door de Japanse puzzelfabrikant Beverly Enterprises (BE). Ik heb deze puzzel ook vanaf een Japanse website kunnen kopen. Je betaalt wel diverse kosten waaronder vervoerskosten en importkosten. Echter deze puzzel is vrijwel niet verkrijgbaar in Nederland en is dus echt een verzamelaars item. Er is ook iets bijzonders aan de nummering van de Beverly Enterprise puzzel. Dit nummer is 61-233, waarbij de '233' staat voor het nummer van de puzzel en de '6' geeft aan de prijscode van de puzzels van Beverly Enterprises. Alle puzzels die met een '6' beginnen hebben dezelfde prijs. De '1' geeft aan het aantal stukjes, waarbij de 1 staat voor 1000 stukjes. Als je deze puzzel koopt heb je dus ook een aantal weken levertijd. Tot op heden is er bekend dat er 8 puzzels zijn uitgegeven door Beverly Enterprises in Japan van 1000 stukjes, maar het vermoeden bestaat dat dit er veel meer waren. Deze zijn zo zeldzaam dat dit bijna niet meer te achterhalen is. De inhoud van de doos is ook anders, je vindt er 'een briefkaart' een 'fanservice coupon' een 'zakje met puzzellijm en sponsje'. Tevens hebben de puzzelstukjes andere vormen. Ook zijn naar mijn idee de puzzelstukjes ietsje dikker en dus zwaarder dan de gewone Jumbo puzzelstukjes; daarnaast zijn ze ook gladder - prachtige puzzelstukjes moet ik zeggen! Deze puzzel is exact gelijk aan de puzzel 'Voetbalkampioenschappen', met nummer 00030 uitgegeven door Jumbo. Alleen de doos is dus anders. Voor de gewone puzzelaar is dit geen item, maar voor de verzamelaars wel! Deze puzzel met exact dezelfde afbeelding is ook uitgegeven door Jumbo, Ceaco en Holdson Funny World (HFW). De Jumbbo variant is uitgegeven in 2000, dus deze puzzel is in ieder geval van na het jaar 2000 uitgegeven - maar het jaar van uitgifte door Beverly Enterprises is onbekend. De afmetingen van deze puzzel zijn 72x49 centimeter, terwijl de afmetingen van een gewone puzzel van Jumbo zijn 68x49 centimeter. Ondanks dat dit een zeer zeldzame puzzel is, is dit niet voor elke verzamelaar een item. De prijs van deze puzzel is dan niet heel hoog, maar zeker meer waard dan normaal. Het is dus bijzonder, het wil niet zeggen dat een hele zeldzame puzzel ook altijd automatisch veel waard is. Het hangt er van af of er vraag naar is onder de verzamelaars.
Review - 1
Review - 2
Review - 3


Alles weten over puzzels uitgegeven door Beverly Enterprises uit Japan?

Ik heb een aparte pagina gemaakt waarin je alles te weten komt over de puzzels die door Jan van Haasteren zijn uitgegeven in Japan. Bekijk ‘Japanse puzzels van Jan van Haasteren uitgegeven door Beverly Enterprises‘.


Het leggen van deze puzzel

Ik maak altijd alle puzzels op een puzzelmat, en zoals je ziet, sorteer ik de rechte randen eruit.
Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes doos en randen japanse versie
Vervolgens ben ik begonnen met de vlaggen van de landen en de mensen op de tribune. Het zijn prachtige en gladde puzzelstukjes. Alles wat er op het voetbalveld gebeurt is lastiger, dus dat bewaar ik tot het laatst:
Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes - 30pct af
De dug-out en de politiemensen zijn ook gelegd. Nu moest ik beginnen met alle voetballers die op het veld lopen, met name de voetballers met dezelfde voetbal shirts zijn lastig te onderscheiden, maar het is een erg leuke puzzel om te maken:
Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes - 70pct af
en uiteindelijk heb ik de puzzel af:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-voetbalkampioenschappen-600-444


Review video van deze puzzel

Ik heb een review video gemaakt met leuke items en vaste terugkerende elementen:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Championship Football’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com Onbekend (Juni 2020) Nu kopen
Hetuilskuiken.nl 9,00 Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Voetbalkampioenschappen’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126000304
Puzzel nummer 00030
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Erg leuk, Japanse variant!

Ik heb de bovenstaande review geschreven en ik had deze puzzel gemaakt in de Japanse variant. Dat was extra leuk. Mijn 1ste japanse puzzel van Jan van Haasteren. Er veel terugkerende elementen. Veel puzzel plezier gehad!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!