Jan van Haasteren ‘Verkeerschaos’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Verkeerschaos'

Ik heb de Jan van Haasteren Puzzel van 1000 stukjes gemaakt die heet ‘Verkeerschaos’. Het is de puzzel ‘Verkeerschaos’ (Traffic Chaos) – dit is nummer 20073. En dat is deze puzzel:
rsz_jan_van_haasteren_verkeerschaos_puzzel_af
En dit is de doos:

Deze puzzel van 1000 stukjes is verschenen op 24 september 2022, en zit samen met de andere puzzel ‘Te Land, Ter Zee en in de Lucht‘ in een 2-in-1 combidoos. Dat is deze:
jan-van-haasteren-te-land-ter-zee-en-in-de-lucht-puzzel-1000-stukjes-600-444

Deze beide puzzels zijn getekend door Jan van Haasteren uit de Jan van Haasteren Studio.
De puzzel ‘Verkeerschaos’ is een geheel nieuwe tekening/puzzel, de puzzel ‘Ter Land, Ter Zee en in de Lucht’ is al uitgegeven in 2015 en 2017. Deze is ook verschenen in diverse aantallen stukjes.


Uitpak video van Jan van Haasteren nummer 20073

De puzzel is op 24 September 2022 verschenen in een 2-in-1 combidoos, samen met de puzzel ‘Te Land, Ter Zee en in de Lucht‘ in een 2×1000 stukjes doos. Ik heb hiervan een uitpak video gemaakt:


Verkeerschaos in de CBR versie - 82054

In November 2022 duikt opeens een versie van deze puzzel op die is uitgegeven door het CBR (centraal Bureau Rijvaardigheid). Dit is een eenmalige uitgave van het CBR voor het personeel. Dit is dan ook echt een limited Edition en in een beperkte uitgave. Het heeft een nummer dat begint met een 8 – alle puzzels die met een 8 beginnen zijn door een andere partij dan Jumbo uitgegeven. Het nummer is 82054. Tevens staat er op de voorkant van de puzzeldoos de slogan ‘CBR samen Veilig vooruit’. Dit is er dan alleen anders op de voorkant:
jan_van_haasteren_cbr_puzzel_1000_stukjes_nummer_82054_doos (1)


Verkeerschaos in de CBR versie - 82054 - nader toegelicht

In een video nogmaals een toelichting op de Limited edition van de CBR puzzel:


Deze puzzel is verschenen in meerdere varianten

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
20073Ter Land, Ter Zee en in de Lucht / Verkeerschaos2x10002022Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
82054Verkeerschaos - CBR Uitgifte10002022Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
81456Verkeerspret (Uitgave ANWB)1502015Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
09903Scooter Scramble - Uitgave Holdson Funny World1000OnbekendJan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
17465Verkeerschaos5002014Jan van Haasteren

Algemene review video 'Verkeerschaos'

Ik heb een algemene review video gemaakt, inclusief de vaste terugkerende elementen die je kunt zien op deze puzzel:


Het leggen van de puzzel

Hier zie je dat ik de puzzel maak op een puzzelmat voor puzzels tot 3000 stukjes. Voordeel – dan passen alle stukjes op de puzzelmat en berg je hem makkelijk op. Je ziet dat er ook een poster in deze 2-in-1 combidoos zit, dat is altijd zo bij een 2-in-1 combidoos, omdat de afbeeldingen op de puzzeldoos te klein zijn om te gebruiken tijdens het puzzelen:
Jan van Haasteren Verkeerschaos doos en poster en rechte stukjes gesorteerd

Ik begin altijd met het uit sorteren van de rechte randen van de puzzel. Waarbij het altijd weer een spannend moment is, of ik echt alle rechte stukjes hebt kunnen vinden. Heel vaak mist er 1, maar deze keer had ik wel alle 126 kantstukjes kunnen vinden:
Jan van Haasteren Verkeerschaos randen gelegd en doos erbij
Zoals je ziet ben ik begonnen met het bij elkaar zoeken van alle vlakken met kleuren. Dat waren in dit geval alle auto’s die betrokken zijn bij de verkeerschaos. Deze puzzel was me eigenlijk iets te makkelijk. Ik had wel een beetje de tijd bijgehouden, maar ben de exacte tijd kwijt geraakt. Maar ik was behoorlijk snel klaar, of ik word een steeds betere puzzelaar 🙂
Jan van Haasteren Verkeerschaos na 15 uur
met deze puzzel ging het behoorlijk snel, dus dan heb ik meteen minder foto’s. Als ik achter elkaar door puzzel, maak ik geen foto’s. Je ziet dat ik de lastigste delen, namelijk de straten, trottoirs en zebrapaden tot het laatste heb bewaard. dat waren de merendeel egaal witte delen. Die zijn erg lastig.
Jan van Haasteren Verkeerschaos 95pct af
En uiteindelijk iets te snel klaar, te makkelijk is ook niet altijd leuk. Maar goed dit is hem geworden:
rsz_jan_van_haasteren_verkeerschaos_puzzel_af


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Verkeerschaos’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! En in dit geval was ik de bijgehouden tijd kwijt geraakt. Maar ik weet nog dat ik behoorlijk snel klaar was. Dus hieronder een indicatie dan. Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 25 minuten
  • Leggen van de randen = 30 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 4 uur en 15 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 5 uur en 5 minuten. Dat is behoorlijk sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur.

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Verkeerschaos’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 21,19 (Sep 2022) Nu kopen
Spellenrijk.nl 26,95 (Sep 2022) Nu kopen
Puzzels123.com 21,95 (Sep 2022) Nu kopen
Puzzelwereld.eu 19,99 (Sep 2022) Nu kopen
Puzzlefun.nl 26,00 (Sep 2022) Nu kopen
Intertoys.nl 24,99 (Sep 2022) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Verkeerschaos’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200735
Puzzel nummer 20073
Soort Product Puzzel (2 in 1)
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 2 reviews
door X op Puzzel 1000 stukjes
CBR puzzel

Misschien leuk ter aanvulling, diverse auto's en vrachtwagens zijn ook voorzien van L (lesauto's) en een kleine vrachtwagen met het CBR logo bij de editie voor medewerkers van het CBR. Ik moet de puzzel nog leggen.

door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk (?)

Ik heb de bovenstaande review geschreven en heb deze puzzel gemaakt in September/Oktober 2022. het was zeker geen moeilijke puzzel en soms is dat jammer, dat je wat uitdaging mist. Verder matig enthousiast over deze puzzel, ik kreeg een beetje een 'zeepkistenrace'-dejavu.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!