Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
by Gerben van Wijngaarden on Puzzel 1000 stukjes
euhhhh

Ik heb de bovenstaande review geschreven in April 2023. Het was een relatief makkelijke puzzel om te maken en ik hikte aan tegen 'hetzelfde' thema van deze puzzel ivm Verkeerschaos en Zeepkistenrace. Voor de Jan van Haasteren een matige 3-sterren

Deel deze pagina!

Jan van Haasteren puzzel 'Van Onderen'

Ik heb de puzzel ‘Van Onderen’ gemaakt – dit is nummer 1110100025, uitgifte op 4 Februari 2023. Dit is de eerste puzzel van 1000 stukjes in 2023! Deze puzzel is getekend door Jan van Haasteren van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
rsz_jan_van_haasteren_‘van_onderen’_1000_stukjes_puzzel_af
en dit is de doos:
Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes
Deze puzzel verschijnt op 4 Februari 2023 ook in 2000 Stukjes, met nummer 1110100026.


De eerste puzzel van 2023 met een andere nummering!

Per 4 Februari 2023 wordt de nummering van alle puzzels definitief anders. Dat is in gang gezet met de puzzel ‘Van Onderen‘ – getekend door Jan van Haasteren. Deze heeft dus als nummer 1110100025. Dat is echt een heel afwijkende nummering van wat er tot dan toe altijd werd gedaan. Ik heb navraag gedaan bij Jumbo en kreeg dit als antwoord:
“We zijn gestart met tien cijferig artikelnummers om in de toekomst te kunnen voldoen aan unieke codering voor al onze artikelen.”
Bijzonder, want de puzzel ‘‘Dia de los Muertos’ (Dag van de Doden Mexico)‘ verscheen in 2023 pas op 25 maart 2023. Echter, de verklaring hiervan is dan weer dat deze puzzel al gepland was om uit te komen in November 2022. En daarom heeft deze laatste puzzel dus nog de oude nummering met nummer 20077.


Deze puzzel in een video

Ik heb een video gemaakt met een toelichting over deze puzzel:


Het leggen van de puzzel

Ik maak de puzzel altijd op een puzzelmat. Omdat ik hem vrijwel nooit in 1 dag afkrijg maar er vaak meerdere dagen of weken over doe.
Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes stukjes op puzzelmat

Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes randen gelegd

Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes na 3 uur

rsz_jan_van_haasteren_‘van_onderen’_1000_stukjes_puzzel_af


Review video en terugkerende elementen

Ik heb een review video gemaakt met terugkerende elementen:

Ik vond het thema minder origineel, kreeg een beetje een deja vu bij het maken van deze puzzel. De laatste drie puzzels getekend door Jan van Haasteren zijn deze drie onderstaande. Ik vind ze best op elkaar lijken, telkens zijn het vele van dezelfde items (auto’s, zeepkisten en sleeen):
1. Verkeerschaos
rsz_jan_van_haasteren_verkeerschaos_puzzel_af
2. Zeepkistenrace
an_van_haasteren_zeepkistenrace_200-puzzel_jubileum_puzzel
3. Van Onderen
rsz_jan_van_haasteren_‘van_onderen’_1000_stukjes_puzzel_af


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Van Onderen’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 25 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 5 uur en 30 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur en 15 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Blokker.nl 18,99 (Feb 2023) Nu kopen
Bol.com 18,99 (Feb 2023) Nu kopen
Spellenrijk.nl 18,95 (Feb 2023) Nu kopen
Gezelspel.nl 18,99 (Feb 2023) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Van Onderen’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 1110100025
Soort Product Legpuzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Kenmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
euhhhh

Ik heb de bovenstaande review geschreven in April 2023. Het was een relatief makkelijke puzzel om te maken en ik hikte aan tegen 'hetzelfde' thema van deze puzzel ivm Verkeerschaos en Zeepkistenrace. Voor de Jan van Haasteren een matige 3-sterren

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!