Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Tennis'

Ik heb de puzzel ‘Tennis’ gemaakt – dit is nummer 1693, uitgifte in 1993. Deze puzzel is getekend door Jan van Haasteren van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
jan van haasteren tennis 600x444 af
en dit is de doos:
jan van haasteren tennis doos 600x444


Deze puzzel is verschenen in andere varianten

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
80189500-750-1000 Postkantoor | Wintersport | Tennis (Uitgave Intertoys)500 | 750 | 10002004Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
100-2300-O-02Tennis a la Cartoon (Uitgave PTZ Puzzels)10001983Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
1693Tennis10001993Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
01490 500-750-1000 Sportdag | Tennis | Olympische Spelen500 | 750 | 10001999Jan van Haasteren

Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


Bestaat een puzzel van 1000 Stukjes uit 1000 Stukjes?

Nee, niet altijd! Deze puzzel is verschenen in een variant, waarbij er op de puzzeldoos staat dat er 1000 stukjes inzitten. Maar in werkelijkheid bestaat de puzzel zelf niet uit 1000 Stukjes. Wil je precies zin welke jan van Haasteren puzzels dit zijn? Bekijk dan het overzicht ‘Jan van Haasteren puzzels met afwijkend aantal puzzelstukjes in de doos‘.


Toelichting op deze puzzel

Ik heb een video gemaakt met een toelichting op deze puzzel:


Het leggen van de puzzel

Ik begin altijd met het uitleggen van de puzzel op een puzzelmat en sorteer de rechte randen:
rsz_jan_van_haasteren_‘tennis’_1000_stukjes_-_alle_stukjes_op_mat_met_doos
Deze keer heb ik alle rechte randstukjes kunnen vinden – je ziet het is een verticale puzzel:
Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - randen gelegd
Vervolgens ben ik begonnen met alle groene puzzelstukjes en dat zijn de tennisbanen van gras, er zijn ook een paar gravel-tennisbanen. Ook het terras bij de tennisbaan heb ik gelegd:
Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - 30pct af
Het leggen van de palen waaraan de tennisnetten bevestigd zijn, wqren makkelijker om te starten, die hadden allemaal een blauw-paarse kleur:
Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - 80pct af
wat nog overbleef waren de diverse personen op de tennisbanen. Dat was niet altijd heel duidelijk. De lijnen op de tennisbanen waren relatief makkelijke te leggen:
Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - 95pct af
en uiteindelijk heb ik de puzzel af:
jan van haasteren tennis 600x444 af


Vergelijk tussen de puzzels 'Tennis' en 'Tennisbaan'

Er zijn twee vrijwel gelijksoortige puzzels, die je makkelijk met elkaar kunt verwarren, namelijk deze twee:

Ik heb hierover ook een video gemaakt met een toelichting:


Review video over deze puzzel

Ik heb een review video gemaakt van deze puzzel:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Tennis’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Legpuzzels.nl Onbekend (Jan. 2021) Nu kopen
Puzzlestore.nl 16,95 (Jan. 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Tennis’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 1693
Soort Product Legpuzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Op zoek naar Jane - niet

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Juli 2023. Ik wilde deze puzzel maken omdat ik op zoek was naar Jane. Echter, die was er niet. Daarvoor moet je toch echt de look-alike puzzel De Tennisbaan hebben. Dan ga ik die maar maken. O ja, best leuke puzzel, ik tenniste zelf ook namelijk.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!