Jan van Haasteren ‘Taarten Toernooi’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren 'Taarten Toernooi' 1000 stukjes

De puzzel die ik heb gemaakt zat dus in een 2-in-1 doos en heeft het nummer 19083, gemaakt in 2018 door tekenaar Rob Derks van de Jan van Haasteren Studio:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-doos
In deze doos zit ook de puzzel ‘Zeebanket’. In deze doos zit ook een hele kleine poster met het formaat 29 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Dat is echt wel klein en helpt je niet heel veel. Echter op de doos (aangezien het een 2-in-1 is) is de afbeelding ook niet heel groot. In sommige puzzel dozen zit een poster die net zo groot is als de puzzel zelf, en dat helpt je wel heel erg bij het puzzelen. Deze puzzel ‘Taarten toernooi’ is ook nog te verkrijgen in

  • 2×1000 stukjes, nummer 19083, dat is de 2×1000 stukjes maar dan zonder de kleine poster erbij.
  • 1000 stukjes, nummer 09662, getekend door Rob Derks
  • 1000 stukjes, nummer 3342-21, getekend door Rob Derks
  • 1500 stukjes, nummer 19077, uit 2018, getekend door Rob Derks

De puzzel ‘Taartentoernooi’ is ook in andere varianten verkrijgbaar

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19077Taartentoernooi15002018Rob Derks

Jan van Haasteren Heel Holland bakt!

Ja, je zou het bijna denken! Deze puzzel hadden ze heel goed ‘Heel Holland bakt’ kunnen noemen. Er wordt in ieder geval heel veel gebakken. Maar deze naam is pas verzonnen sinds het programma ‘Heel Holland bakt’ op TV was. Voor die tijd werd die naam niet verbonden aan de puzzel ‘Taartentoernooi’. Maar: het is een zeer toepasselijke!


Wat kom je allemaal tegen als je deze Jan van Haasteren legpuzzel hebt gemaakt?

De Jan van Haasteren puzzel Het taartentoernooi is toch weer een erg leuke puzzel met heel veel grappige en verrassende elementen erin. Wat je vooral ziet zijn heel veel juryleden. Tevens zie je weer de politie agenten die een boef zoeken. En boef die gaat er vandoor met een taart.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-boef

Ook zie je natuurlijk weer de bekende vaste terugkerende elementen maar daarover later meer. Je ziet ook duidelijk dat het een toernooi is want bij elke tafel staan allemaal mensen om taarten te maken en daarbij staan er nummertjes op de tafels en uiteindelijk zal er een winnaar moeten komen van dit taartentoernooi. Maar het lijkt me best raar als ze binnenkomt, want je ziet bijvoorbeeld ook iemand rondlopen met drollen. Dat lijkt me niet echt lekker. Wat je nog meer ziet is een robot die taarten maakt. Wat je ook hier weer terug ziet komen is de padvinderij die je vaker in een Jan van Haasteren puzzel terugziet komen. Nog een grappig element in deze puzzel is de brandweer die binnen komt lopen om een brandende taart te blussen en tevens het haar van de meneer dat ook in brand staat.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-haar-in-brand

Deze legpuzzel heb ik in meerdere dagen gemaakt en ik heb hem helemaal alleen gelegd. Ik heb de puzzel op een puzzelmat gemaakt omdat ik het altijd handig vind om de puzzel eventueel te verplaatsen indien dat nodig is. Vervolgens begin ik altijd met alle stukjes uit te leggen op de puzzelmat. Ik heb dit allemaal op mijn gemak gedaan, maar heb wel de tijd opgenomen. Ervaring leert dat ik meestal 30 minuten doe over het uitleggen van de stukjes op de puzzelmat, en het zoeken van de randen bij elkaar:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-alles-uitgelegd-op-puzzelmat-randen-gesorteerd
Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, zat er zelfs een heel klein papiertje bij met de naam van de puzzel en het nummer. Dit papiertje zat ik de puzzel zak.

Vervolgens doe ik er ongeveer 30 minuten over om de randen te leggen. En dan ziet het resultaat er zo uit:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-op-puzzelmat-randen-gelegd

Bij deze puzzel zit ook een kleine poster. Die heeft het formaat van 29 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Terwijl de puzzel 68 centimeter breed is en 49 centimeter hoog. De poster is echt wel klein, maar nog beter dan de afbeelding op de doos, die is nog veel kleiner. Maakt wel dat je soms zelfs stukjes niet kunt vinden op de kleine poster.
De poster ziet er prachtig uit, dit is hem:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-poster
In andere dozen van Jan van Haasteren zitten soms posters die net zo groot zijn als de puzzel zelf, dat is echt ideaal. Op de volgende foto kun je zien hoe groot de poster is in vergelijking met de puzzel:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-met-poster-1
Of met een nog beter beeld en verhouding:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-met-poster-2

Ik ben begonnen met het leggen van de padvinders of scouting (die ook heel vaak is te zien op JvH puzzels), en met het verzamelen van alle stukjes met rood / wit en blauw, dat zijn de vlaggetjes die bovenin de overdekte tent hangen. Best pittig en lastig, ben ik lang mee bezig geweest. De boef-stukjes had ik ook verzameld, die was vrij snel gelegd, met al die rood-witte strepen. Tevens had ik de stukjes verzameld van de bezorger die geheel links in de puzzel een taart komt bezorgen (blijkbaar denkt deze man op deze manier het taarten toernooi te gaan winnen!). Het tussen resultaat ziet er dan zo uit:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-halverwege

Daarna heb ik alle raampjes gelegd met het groen (bomen/struiken) erachter. Lastig klusje, kreeg ik niet meteen af. Nog een tussenstand, nu ook met de poster erbij:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-halverwege-met-poster

Uiteindelijk de puzzel helemaal kunnen afmaken, best nog een klusje, met name omdat er ook vele blauwe kasten staan, en je niet weet welk blauw stukje bij welke kast hoort. Maar, gelukt, het eindresultaat:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-puzzel-af-600-444

En nogmaals het eindresultaat van de puzzel met de doos en de kleine poster erbij:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-puzzel-af-doos-en-kleine-poster-2


Verder nog over de Jan van Haasteren Taarten toernooi 1000 stukjes

Nog een ander leuk element in deze legpuzzel van de taartentoernooi zijn de krakelingen die op de grond liggen. Ik heb uiteindelijk 7 krakelingen geteld die in deze puzzel voorkomen. Als je deze puzzel aan het leggen bent maakt het het best lastig om te kunnen kijken waar je deze puzzelstukjes neer moet leggen. Omdat al die Krakeling stukjes erg op elkaar lijken.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-krakeling


Jan van Haasteren Taarten toernooi 1000 stukjes - Terugkerende elementen

Ook in deze Jan van Haasteren puzzel het taartentoernooi zie je weer heel veel vaste terugkerende elementen in de puzzel. Bijvoorbeeld Superslak, de haaienvin, de handjes, de ogen, de drie gaten in een kast, de periscoop die uit de grond komt die je vaak bij onderzeeërs ziet, de katten, het gebit, Sinterklaas, de bril. Deze vaste of terugkerende elementen zullen hieronder nog eens laten zien met een video.


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 1: De haaienvin

De haaienvin is natuurlijk het meest bekende element in een Jan van Haasteren puzzel zo ook in deze puzzel is hij te vinden. De haaienvin is vaak best makkelijk te vinden in een puzzel. In de volgende video zie je waar hij is.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 2: Sinterklaas

Sinterklaas is natuurlijk ook onmisbaar in een Jan van Haasteren puzzel ook in de puzzel het taartentoernooi zie je Sinterklaas overduidelijk terug. Echter Sinterklaas lijkt wel een beetje vies geworden want het lijkt wel of er slagroom in zijn baard of op zijn gezicht zit.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-sinterklaas


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 3: De ‘handjes’

Ook de handjes komen in deze puzzel weer op verschillende plekken terug. De hondjes die verschijnen op alle en rare en verrassende plekken in de puzzel. In de volgende video zie je een paar voorbeelden van de hondjes die in de puzzel voorkomen.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-handjes


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 4: Het kunstgebit

Het gebit komt ook in vrijwel elke Jan van Haasteren puzzel voor zo ook in het taartentoernooi het gebit is vaak best lastig te vinden in een puzzel. Omdat hij vaak nog wel eens vrij klein kan zijn. In deze puzzel was hij echt de beste eenvoudigste vinden.in de volgende video zien waar het gebit is te vinden.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-gebit


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 5: De Bril

Ook de bril zie je in deze puzzels van Jan van Haasteren weer terug bij het taartentoernooi de bril is hier best makkelijk te vinden en wij hebben maar een bril gevonden.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-bril


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 5: De Oogjes

De oogjes of de ogen is ook altijd vast terugkerende elementen in een Jan van Haasteren puzzel. In deze puzzel het taartentoernooi hebben wij tweemaal de oogjes kunnen vinden. In de volgende video kun je zien waar deze oogjes in de puzzel verschijnen.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-oogjes


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 6: De kijkgaten

Wat je ook vaak terug ziet komen in in een Jan van Haasteren puzzels zijn kijkgaten. Die zitten dan in een kast of in de grond. Dat zijn vaak drie gaten die je ziet ook in de volgende video kun je zien waar wij deze kijkgaten hebben kunnen vinden.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-kijkgaten


Jan van Haasteren puzzel ‘Taarten toernooi’ - terugkerend element 7: Super Slak

Super slak die komt ook heel vaak voor in een Jan van Haasteren puzzel. In deze puzzels zie je hem ook duidelijk terugkomen en hij is heel hard aan het rennen wat eigenlijk heel raar is voor een slak. Het lijkt echt alsof hij bang is voor de oogjes die van onder een tegel vandaan komen. In onze video kun je zien waar super slak zich bevindt.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-super-slak


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren 'Taarten toernooi' 1000 stukjes?

De puzzel heeft een afmeting van 68 centimeter (breedte) bij 49 centimeter (hoogte). Dit is een standaard afmeting voor de Jan van Haasteren van 1000 stukjes.


Puzzel door Rob Derks getekend

Deze puzzel is getekend door Rob Derks. Rob Derks maakt onderdeel uit van de Jan van Haasteren Studio. Hij heeft inmiddels een behoorlijk aantal puzzel getekend voor de Jan van Haasteren Studio. Naast de tekeningen die hij maakt voor de Jan van Haasteren Studio, maakt Rob ook zijn eigen puzzels voor Jumbo, genaamd “pieces of History’. Zoals de naam het al zegt, zie je in die puzzels elementen uit de geschiedenis terug.


Kenmerkende elementen door Rob Derks

In de puzzels van Rob Derks zie je altijd een aantal kenmerkende elementen terug, net zoals je die ziet bij puzzels getekend door Jan van Haasteren. Rob Derks laat dus de kenmerkende elementen in de puzzels terugkomen van Jan van Haasteren (inktvis, haaienvin, Sinterklaas, super slak, de oogjes etc), maar tekent daarnaast ook zijn eigen kenmerkende elementen in de door hem getekende puzzels.


Wat zijn de kenmerkende elementen van Rob Derks?

De kenmerkende elementen die je vrijwel altijd allemaal ziet terugkomen, zijn:

  • de blauwe pen
  • de ZZ top jongens (ja, van die band uit de jaren 1970-1980)
  • een blauwe slurf
  • veel figuren in de puzzel kijken scheel of loensen
  • een dikke jongen die zit te eten
  • de letters AC/DC (ja, van nog een band uit de jaren 1970-1980)

Welke kenmerkende elementen Van Rob Derks zien we terug in deze puzzel?

We kunnen niet alle kenmerkende elementen van Rob Derks terug vinden, maar de volgende hebben we wel kunnen vinden in de puzzel.

De AC/DC band

Deze zien we terug op de staafmixer, heel in het klein:
Marco-Derks-terugkerend-element-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-AC-DC-min

De dikke jongen die eet

Duidelijk te zien, en past goed in deze puzzel, valt niet op 🙂
Marco-Derks-terugkerend-element-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-dikke-jongen-die-eet-min

De blauwe pen

Deze zie ik twee keer terug op de puzzel, maar dus in ieder geval hier:
Marco-Derks-terugkerend-element-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-blauwe-pen-min

Mensen die scheel kijken of loensen

Die zijn er genoeg, ter voorbeeld deze:
Marco-Derks-terugkerend-element-jan-van-haasteren-taarten-toernooi-scheel-kijkende-of-loensende-personen-min


Hoe lang doe je er over om de puzzel Jan van Haasteren 'Taarten toernooi' 1000 stukjes te leggen?

Ik heb de Jan van Haasteren puzzel het taartentoernooi helemaal alleen gelegd. Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat. Dat vind ik wel handig want dan kun je hem altijd nog verplaatsen Indien dat nodig is. Uiteindelijk heb ik 5,5 uur over deze puzzel gedaan. Ik begin altijd met het uitleggen van de stukjes daar deed ik deze keer een half uur over. Vervolgens heb ik de randen van de legpuzzel gelegd en daar deed ik ook een half uur over. Uiteindelijk heb ik de rest van de puzzel in 4,5 uur gelegd. Wat mijn totaaltijd dus maakt op 5,5 uur. Deze Jan van Haasteren puzzel leek iets makkelijker te maken en ik deed er ook minder lang over dan een normale Jan van Haasteren puzzel. Meestal doe ik over een Jan van Haasteren puzzel ongeveer 8 uur. Maar deze legpuzzel die was dat eenvoudiger en de tekeningen die waren wat groter met minder gedetailleerde elementen in de puzzel. Uiteindelijk is dit een leuke puzzel om te maken maar hij is niet al te ingewikkeld en je gaat best snel.


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Taarten Toernooi’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com onbekend (Mei 2020) Nu kopen
Blokker.nl onbekend (Mei 2020) Nu kopen
Fundoo.nl 19,99 (Mei 2020) Nu kopen
Jolie-spellen.nl 25,00 (Mei 2020) Nu kopen
Tuinland.nl 19,95 (Mei 2020) Nu kopen
Globos.nl Onbekend Nu kopen
Het Uilskuiken.nl 12,50 Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Taarten Toernooi’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126190838
Puzzel nummer 19083
Soort Product Puzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Diverse
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar
Gewicht 1,3 kg

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Mooie!

Ik ben de schrijver van de review hierboven. Heb met veel plezier deze puzzel gelegd. Afbeeldingen op de stukjes zijn iets grote dan normaal. Dat vond ik jammer, maar er zijn weer veel leuke elementen in verwerkt, wat het leggen tot een uitdaging maakt. Je maakt vorderingen, maar soms is het ook lastig. Ik twijfelde tussen een 4 sterren of een 5 sterren. Voordeel van de twijfel, toch maar de volle 5 sterren!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!