Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren puzzel 'Stichting kringloopcentrum Spullenhulp'

Ik heb de puzzel ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ gemaakt – dit is nummer 1119800005, uitgifte op 25 Maart 2023. Deze puzzel is getekend door Jan van Haasteren van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ puzzel af
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_‘stichting_kringloopcentrum_spullenhulp’_doos


Een Speciale puzzel

Een speciale uitgave van een bestaande puzzel is dit, namelijk van de puzzel ‘Op zoek naar de schat‘. Dat is deze puzzel:
Jan van Haasteren Op zoek naar de Schat puzzel 1000 stukjes
De bestaande puzzel ‘Op zoek nar de Schat’ is dus een heel klein beetje aangepast voor het Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp. Een paar kleine verschillen:
– op de puzzel zelf zie je een paar vlaggen/spandoeken met daarop ‘Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp’
– de voorkant van de doos is iets anders, daar staat namelijk het logo van de ‘Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp’

Deze puzzel is ook in de kringloopwinkel van Soest te koop.


Wat is de kringloop 'Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp' (SKS)

Het adres van de Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp te Soest is:
De Schans 20,
3764 AX
Soest

Een een Google Maps kaartje waar ze zijn gevestigd:

En een Street View van deze Kringloop te Soest:

Al sinds 1973 is SKS Store een begrip in Soest en Soesterberg. Met ons inmiddels 49-jarig bestaan zijn wij één van de oudste kringloopbedrijven van Nederland. Door de inzet van 19 beroepskrachten en ruim 90 vrijwilligers, staat aan De Schans een prachtig kringloopcentrum. Hier zijn we trots op!
Ze krijgen een nieuwe website (Februari 2023), dit is hun website.


Meer over 'SKS Store'

Al sinds 1973 is SKS Store een begrip in Soest en Soesterberg. Met ons inmiddels 50-jarig bestaan zijn wij één van de oudste kringloopbedrijven van Nederland. Door de inzet van 22 beroepskrachten en ruim 40 vrijwilligers, staat aan De Schans een prachtig kringloopcentrum. Hier zijn we trots op!
SKS Store, onze officiële naam, is een stichting zonder winstoogmerk. Wij zijn opgericht om herbruikbare goederen in te zamelen, te scheiden, te recyclen en/of te verkopen in onze winkel. Dankzij de opbrengst uit onze kringloopwinkel kunnen wij zelfstandig voortbestaan. Wij kunnen daardoor ook werkervaring en ontwikkeling bieden aan werklozen, vrijwilligers, stagiairs en mensen met een beperking. Jaarlijks ondersteunen wij lokale goede doelen met goederen of financiële middelen. SKS Store heeft in 2014 de ANBI status verkregen. Onze stichting wordt bestuurd door zes bestuursleden. De dagelijkse leiding is in handen van onze bedrijfsleider.


De video over deze puzzel

Ik heb een video gemaakt over deze puzzel:


Het leggen van de puzzel

Ik leg de puzzels vaak op een puzzelmat voor 3000 stukjes, omdat dan alle stukjes op de puzzelmat passen. Ik begin met het uitleggen van de stukjes en sorteer dan meteen de rechte randen eruit. Dat puzzelt veel makkelijker en sneller:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ stukjes uitgelegd op mat en doos erbij
Hier heb ik de randen gelegd, dat was deze keer niet zo heel moeilijk, omdat er bijvoorbeeld geel lucht of bomen of sneeuw was – geen stukjes van allemaal dezelfde kleur:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ randen gelegd en doos erbij
Ik zag het wel een beetje somber in, aangezien ik dacht dat het een hele lastige puzzel zou zijn. Er staan namelijk zooooveel spulletjes en mensen op. Maar ik vind dat leuker dan een puzzel met minder details erop. Het maakt het puzzelen nog een uitdaging en er valt dan heel veel te zien. Ik ben begonnen met het bij elkaar leggen van de puzzelstukjes met dezelfde kleuren. Begonnen met de bovenkant van de Kringloop en dat waren alle puzzelstukjes met de auto’s en de lichte kleuren van de de muren. Ook zie je dat ik al een kast heb kunnen leggen die is gekocht vanuit de Kringloop:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 40pct klaar
Ik wist al meteen dat ik alles met de mensen zou overhouden tot aan het einde. De tafels waarop alle kringloop spullen staan waren ook nog goed te leggen. En de kasten waren ook prima te doen.
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 80pct klaar
Hier nog een mooie vordering kunnen maken:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 97pct af
Met uiteindelijk het afronden van de puzzel. Erg leuk om te maken! Zie:
Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ puzzel af

Bekijk mijn review video nog voor grappige en terugkerende elementen. Maar ik wil er toch 1 superleuk element uitlichten, namelijk Jan van Haasteren in de Kringloop die zijn puzzels verkoopt. HET grappige detail voor mij zijn de twee mensen die voluit lachen als ze een puzzel van hem zien – ik kan met dat voorstellen. Maar wat fantastisch bedacht en getekend door Jan:
rsz_schermafbeelding_2023-04-01_om_190344


Deze puzzel valt in de Categorie 'Jubileum' puzzels

Deze puzzel valt in de Categorie ‘Jubileum puzzels’ van Jan van Haasteren. Deze puzzels zijn allemaal uitgekomen ter ere van het bestaan van een organisatie of samenwerking voor een x-aantal jaar. Wil je precies weten welke jubileum puzzels er allemaal zijn?
Bekijk alle jubileum puzzels in 1 overzicht
Bekijk een beschrijving van alle jubileum puzzels in 1 overzicht


Review video over deze puzzel

Ik heb een video gemaakt over deze puzzel met daarin ook de vaste terugkerende elementen:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Kringloopcentrum’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 25 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 5 uur en 15 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 5 uur en 55 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Jvh-puzzels.nl 17,50 (feb 2023) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Stichting kringloopcentrum Spullenhulp’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 1119800005
Soort Product Legpuzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk, een echter Kringloop!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Maart 2023. Dit is een erg leuke puzzel - ook al is het een kopie van 'Op zoek naar de Schat'. Erg veel te zien en veel grapjes in de puzzel verwerkt! Mooie reclame voor de SKS te Soest.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!