Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Some Like It Hot'

Ik heb de puzzel gemaakt ‘Some Like It Hot’ – dit is nummer 81432, uitgifte in 2015. Het bijzondere aan deze variant is, is dat het een uitgave betreft door Bart Smit. Vandaar ook dat het nummer begint met een ‘8’. Alle puzzels (vanaf 2023 is de nummering echter drastisch veranderd) die zijn uitgegeven door andere partijen dan Jumbo beginnen met een 8. Deze puzzel is getekend door tekenaar Jan van Haasteren van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
rsz_jan_van_haasteren_some_like_it_hot_600x444
en dit is de doos:
Jan van Haasteren Some Like it Hot doos nummer 81432 height = 500


Deze puzzel ‘Some like it Hot’ is ook in andere varianten verkrijgbaar

Deze puzzel is ook in andere varianten verkrijgbaar:


Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


Uitpak video van deze puzzel

Ik heb een uitpak video gemaakt van de puzzel met nummer 81432 – dat is een uitgifte van deze puzzel door Bart Smit. Vandaar dat het nummer met een ‘8’ begint:


Review van deze puzzel

Ik heb een review video gemaakt van deze puzzel met daarin alle vaste terugkerende elementen:


Jan van Haasteren en 'Colt'

In deze puzzel zie je tweemaal ‘Colt’ staan, namelijk hier:
rsz_jan_van_haasteren_en_colt
Wat betekent ‘Colt’ eigenlijk en waarom zie je het op deze puzzel?
Het verhaal hierachter is, is dat deze puzzel gemaakt is door Jumbo van een reclameposter die Jan van Haasteren reeds in 1982 had gemaakt voor het bedrijf ‘Colt’ (zie deze datum rechtsonder ondertekend door Jan van Haasteren). jan van Haasteren had in totaal 4 reclameposters getekend voor ‘Colt’. En van sommige zijn dus jaren later puzzels gemaakt. Colt bepaalde de inhoud van de reclameposters.
Alle puzzels waarin je ‘Colt’ ziet staan, zijn:


Wat voor bedrijf is 'Colt'

Colt is een bedrijf voor Klimaatbeheersing. Zij leveren bijvoorbeeld airco’s, brandveiligheids systemen, zonwering en nog meer. Het bedrijf bestaat als sinds 1931. Hun website is www.coltinfo.nl. het bedrijf is gevestigd in Katwijk, Noord-Brabant. Zij zijn werkzaam over de hele wereld en hebben ook over de hele wereld vestigingen. Dit is hun logo, wat je vaker terug zult zien in de puzzels van Jan van Haasteren:
colt-logo-transparant-790cb133


Kleine verschillen bij deze puzzel

Het schijnt dat er twee varianten van deze puzzel in omloop zijn. Namelijk 1 puzzel waarbij er op het bordje niks staat EN 1 puzzel waarbij er op het bordje ‘I Love Colt’ staat. Zie deze twee:
Jan van Haasteren Some Like it Hot Colt 1

Jan van Haasteren Some Like it Hot Colt 2


Het leggen van de puzzel

Ik begin altijd met het leggen van de puzzel op een puzzelmat, en doe dat graag op een puzzelmat van 3000 stukjes. Daar passen namelijk alle puzzelstukjes op (tip!):
rsz_jan_van_haasteren_‘some_like_it_hot’_1000_stukjes_81432_stukjes_op_puzzelmat
Vervolgens sorteer ik alle rechte stukjes uit (het moeten er 126 zijn!) en dan leg ik de randen van de puzzel. Argggg – voor de goede kijker, er mist 1 rand stukje geheel links onderaan de puzzel. Dat komt vaak voor en ik kwam dit stukje pas tegen na een paar uren puzzelen:
Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes 81432 randen gelegd
Ik ga vervolgens altijd alle puzzelstukjes met dezelfde kleuren bij elkaar zoeken. De auto’s die heb ik als eerste gemaakt. Alles wat er in deze ruimte is of gebeurd is ontzettend heet of heeft het ontzettend heet. Het is ook wel een beetje ondeugende puzzel van Jan met de diverse blote mensen erop (kijk voor goed naar alle details 🙂 ):
Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes 81432 na 15 uur
Hier ben ik al een behoorlijk eind gevorderd en je ziet al de rode loper voor de account manager of directeur van Colt (?):
Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes 81432 45pct af
Wat overbleef waren alle personen in de puzzel, dat was echt heel lastig. Puzzelen op details zoals dat heet. Ik pak dan vaak elk puzzelstukje even apart en ga per stukje heel precies kijken waar die ion de puzzel past. Het maken van snelle slagen kom je in dit traject dan niet meer tegen:
Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes 81432 99pct af
En uiteindelijk heb ik de puzzel af, een hele leuke puzzel, gemaakt voor Colt. Alles wat te maken heeft met verwarming en luchtbeheersing en airco’s en dat soort producten – Colt heeft het:
rsz_jan_van_haasteren_some_like_it_hot_600x444


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Some Like it Hot’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 35 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 5 uur en 45 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur en 40 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Goedspeelgoed.nl 35,00 (Jan. 2021) Nu kopen
Speelgoedtrend.nl 9,99 (Jan. 2021) Nu kopen
Coolshop.nl 19,00 (Jan. 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Some Like It Hot’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 81432
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Heeeetttttt!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in April 2023. Wat een hele leuke puzzel is dit zeg! Best wel wat naakt hierop te zien (ahum!). Maar wat is er veel grappigs te zien. Je blijft kijken. In opdracht van het bedrijf Colt. Leukkkk!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!