Jan van Haasteren ‘Samen Bouwen’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Samen Bouwen'

Deze puzzel heet ‘Samen bouwen’, nummer 81988. Deze is begin December 2021 uitgegeven naar aanleiding van het 105-jarig bestaan van de Koninklijke Van Wijhe Verf. Van deze puzzel zijn er slechts 5000 gemaakt (Limited Edition dus!). Een citaat destijds in december 2021/Januari 2022:
“Alle exemplaren zijn uitgedeeld en de paar die overbleven, die zijn naar de voedselbank gegaan. Wijzonol is verrast door de vele aanvragen bij direct verschijnen van deze puzzel (50). Helaas hebben zij nu al geen voorraad meer en ook zullen zij geen nieuwe exemplaren laten aanmaken. Dit is dus een speciale editie, eenmalig geproduceerd voor het jubileum van Van Wijhe Verf.”
Dit is de puzzel:
jan_van_haasteren_samen_bouwen_puzzel_af_600-444
en dit is de doos:
jan_van_haasteren_samen_bouwen_van_wijhe_verf_81988_600_444


Apart papiertje bijgesloten in de puzzel

Een bijzonder woord is toegevoegd aan de puzzel van de directeur van Van Wijhe Verf – Marlies van Wijhe. Dat is toch leuk gedaan:
Jan van Haasteren Samen Bouwen Papiertje bijgesloten


Wat voor bedrijf is 'Van Wijhe Verf'?

Van Wijhe Verf is een echt Familiebedrijf en is gevestigd te Zwolle. Opgericht in 1916 en viert dan in 2021 haar 105-jarige bestaan. Opgericht door DH van Wijhe Senior – een groothandel in verfwaren. Vanuit hun fabrieken in Zwolle leveren ze verf in Nederland en over de hele wereld. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op als groothandel in de drogerijen en verfwaren, na de Tweede Wereldoorlog kwam de focus te liggen op de productie van verf.
Vanaf hun website:
“De drang naar duurzaamheid en vernieuwing wordt bij Koninklijke Van Wijhe Verf van generatie op generatie doorgegeven. Het zit letterlijk in de genen en heeft het bedrijf gebracht waar het nu is. Dat verklaart ook waarom we onze onafhankelijkheid koesteren. We bepalen onze eigen koers. Maken ons hard voor het behoud van de maakindustrie in eigen land en steken onze nek uit met nieuwe ontwikkelingen waar we in geloven. Als familiebedrijf denken we niet in jaarcijfers, maar in generaties. Omdat we deze wereld een beetje mooier willen achterlaten voor iedereen die na ons komt.”


De merken van 'Van Wijhe Verf'

De merken van Van Wijhe Verf zijn:

  • Wijzonol, sinds 1916
  • Ralston
  • Rebel Paints
  • SolidLux (Vloercoating)

Van Wijhe Verf krijgt het predikaat 'Koninklijk'

Op 1 april 2016 krijgt Van Wijhe Verf het predikaat ‘Koninklijk’, precies in het jaar dat het bedrijf 100 jaar bestaat. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld reikte dit predikaat destijds uit. Het predikaat Koninklijk kan door de Koning worden toegekend aan bedrijven die minimaal 100 jaar bestaan, minstens 100 werknemers hebben en op hun gebied in Nederland een vooraanstaande positie innemen.


Dit is een zeldzame puzzel

Dit is een zeldzame puzzel.

Afbeelding
Naam Puzzel Samen Bouwen - Van Wijhe Verf
Prijs € 30 - € 40
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 81988
Jaar van Uitgifte 2021
Uitgifte door JUMBO - Van Wijhe Verf
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Deze puzzel heet ‘Samen bouwen’, nummer 81988. Deze is begin December 2021 uitgegeven naar aanleiding van het 105-jarig bestaan van de Koninklijke Van Wijhe Verf. Van deze puzzel zijn er slechts 5000 gemaakt (Limited Edition dus!). Alle exemplaren zijn uitgedeeld en de paar die overbleven, die zijn naar de voedselbank gegaan. Wijzonol is verrast door de vele aanvragen (50) voor deze puzzel. Helaas hebben zij geen voorraad meer en ook zullen zij geen nieuwe exemplaren laten aanmaken. Dit is dus een speciale editie, eenmalig geproduceerd voor het jubileum van Van Wijhe Verf. Ik heb deze puzzel gekocht via Marktplaats.nl
Review


Uitleg video over deze Limited Edition puzzel

Ik heb een video gemaakt waarin ik het allemaal nog eens uitleg:


Variant op de puzzel 'De Bouwplaats'

Deze puzzel is een variant op de puzzel ‘De Bouwplaats‘.
jan-van-haasteren-de-bouwplaats-puzzel-1000-stukjes-600-444
De puzzel is vrijwel exact hetzelfde, echter op de puzzel ‘Samen Bouwen’ hangen aan de diverse huizen een soort spandoeken. Op 1 spandoek staat ‘Wijzonol’ en op een ander spandoek staat ‘SolidLux’. Op twee huizen staan de twee andere producten van Van Wijhe Verf, namelijk ‘Ralston’ en ‘RebelPaints’. Dit zijn allemaal producten van Van Wijhe Verf. Tevens is de doos natuurlijk anders, op de doos van ‘Samen Bouwen’ staat ‘Van Wijhe Verf’ en 105 jaar, vanwege het 105 jarige jubileum.
Ter vergelijk, dit is de ‘Samen Bouwen’ puzzel. Waarbij ik met de rode pijlen heb aangegeven waar je de verschillen ziet:
rsz_jan_van_haasteren_samen_bouwen_puzzel_verschillen


Deze puzzel valt in de Categorie 'Jubileum' puzzels

Deze puzzel valt in de Categorie ‘Jubileum puzzels’ van Jan van Haasteren. Deze puzzels zijn allemaal uitgekomen ter ere van het bestaan van een organisatie of samenwerking voor een x-aantal jaar. Wil je precies weten welke jubileum puzzels er allemaal zijn?
Bekijk alle jubileum puzzels in 1 overzicht
Bekijk een beschrijving van alle jubileum puzzels in 1 overzicht


Overzicht van alle vaste terugkerende elementen

Ik heb een video gemaakt met een overzicht van alle vaste terugkerende elementen:


Algemene review van de puzzel 'Samen Bouwen'

Ik heb nog een algemene review video gemaakt waarin ik een paar leuke en bijzondere elementen of situaties van de puzzel laat zien:


Het leggen van de puzzel

Ik heb deze puzzel via Facebook gekocht van iemand, en ik moest hier flink voor betalen. De puzzel was nog geheel nieuw en zat nog in plastic folie (zie ook de video hierboven). Echter: ik heb hier wel moeten bieden, omdat dit een schaarse puzzel is. Er zijn slechts 5000 van uitgebracht. En er worden niet meer van uitgebracht. Voor een normale puzzelaar waarschijnlijk geen item (“hij is toch vrijwel hetzelfde als de puzzel ‘De Bouwplaats’?”) – maar voor een echte puzzelaar is dit zeker een dingetje. Ik heb er uiteindelijk 35 euro voor betaald. Tja, kost wat maar dan heb je ook wat. Ik ga kijken of ik hem ook weer goed kan verkopen.
Echter: wat mij wel opviel was dat er meerdere puzzelstukjes nog aan elkaar vast zaten, die waren dus niet goed gesneden vanuit Jumbo. Ik moest er dus meerdere los halen van elkaar, maar soms bleef het karton een beetje vastzitten en ging het zelfs een beetje scheuren. Voorzichtigheid was dus geboden! Niet heel fijn als je een puzzel geheel nieuw koopt. Ik weet wel dat Jumbo een hele goede Klantenservice heeft en vrijwel altijd een puzzel ‘vergoedt’.

Ik ben begonnen met het uitleggen van de puzzelstukjes op een puzzelmat en zoals je ziet heb ik ook meteen de rechte stukjes eruit gesorteerd. Die tel ik niet, maar als je ze allemaal wilt verzamelen moeten het er 126 zijn:
jan van haasteren samen bouwen doos op mat en stukjes
En deze keer was de rand niet erg lastig, omdat er veel verschillende kleuren zijn (geen egaal blauwe lucht) en ik had alle stukjes goed verzamelt:
jan van haasteren samen bouwen randen gelegd en doos
Ik begin met het verzamelen van alle stukjes met bepaalde vormen en kleuren en zoals je ziet ben ik begonnen met de auto’s die rond rijden op de bouwplaats. En een paar daken van huizen die al ‘klaar’ zijn. Dit is het resultaat na 1,5 uur puzzelen:
jan van haasteren samen bouwen na 15 uur
En het resultaat na ruim 3 uur puzzelen. Je ziet ik heb het lastigste deel, namelijk dat witte dak dat nog niet is afgebouwd, nog niet gedaan. Die heb ik tot het laatste bewaard:
jan van haasteren samen bouwen na 3 uur en 15 minuten
En uiteindelijk heb ik deze hele speciale puzzel kunnen leggen en afgerond:
jan van haasteren samen bouwen puzzel af


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren 'Samen Bouwen' 1000 stukjes?

Ook deze puzzel heeft afmetingen van 68 (breedte) bij 49 (hoogte). Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat van 1 meter 60 breed en 90 centimeter hoog.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Kinderfeestje’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 20 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 4 uur en 55 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 5 uur en 35 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Samen Bouwen’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Onbekend Bieden Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Samen Bouwen’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 81988
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Juli 2022. Ik heb deze bijzondere en Limited Editiop mogen maken. Vergelijkbaar met 'De Bouwplaats' - maar wat een leuke. Niet al te moeilijk. Veel terugkerende elementen te vinden.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!