Puzzels door Rob Derks getekend

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-zeebanket-terugkerend-element-sinterklaas
“Leuk item in de puzzel ‘Zeebanket’, in het reserveringsboek staat de naam van de tekenaar van de puzzel – Rob Derks”

Rob Derks maakt onderdeel uit van de Jan van Haasteren Studio. Rob Derks (geboren in 1974 te Nijmegen) woont met zijn vriendin en drie kinderen in Nijmegen. Hij heeft inmiddels een behoorlijk aantal puzzel getekend voor de Jan van Haasteren Studio. Naast de tekeningen die hij maakt voor de Jan van Haasteren Studio, maakt Rob ook zijn eigen puzzels voor Jumbo, genaamd “Pieces of History”. Zoals de naam het al zegt, zie je in die puzzels elementen uit de geschiedenis terug.
Rob Derks heeft met een aantal andere tekenaars de tekenstudio ‘Studio Noodweer’ opgericht. Hij tekent onder andere strips voor bedrijven en T-shirts voor muziekbands. Al heel vroeg in zijn teken carrière zoekt Rob contact met Jan van Haasteren. En dankzij Jan wordt Rob enthousiast over het tekenen voor puzzels. En van Jan leert Rob de techniek van het inkleuren met ecoline. In 2013 vraagt Jan of Rob bij de Studio jan van Haasteren wil komen en dat doet hij dan.

Rob Derks en zijn woonplaats Nijmegen

Het leuke is, is dat Rob Derks veel inspiratie haalt uit bedrijven en evenementen uit Nijmegen en Omgeving. Ik heb hierover een speciale pagina gemaakt waarin de allemaal staat beschreven. Meer weten? Lees: ‘Rob Derks en Nijmegen‘.

Kenmerkende elementen door Rob Derks

In de puzzels van Rob Derks zie je altijd een aantal kenmerkende elementen terug, net zoals je die ziet bij puzzels getekend door Jan van Haasteren. Rob Derks laat dus de kenmerkende elementen in de puzzels terugkomen van Jan van Haasteren (inktvis, haaienvin, Sinterklaas, super slak, de oogjes etc), maar tekent daarnaast ook zijn eigen kenmerkende elementen in de door hem getekende puzzels.

Wat zijn de kenmerkende elementen van Rob Derks?

De kenmerkende elementen die je vrijwel altijd allemaal ziet terugkomen, zijn:

  • de blauwe pen
  • de ZZ top jongens (ja, van die band uit de jaren 1970-1980)
  • een blauwe slurf
  • veel figuren in de puzzel kijken scheel of loensen
  • vechtende vrouwen
  • de blonde tweeling
  • een dikke jongen die zit te eten
  • de letters AC/DC (ja, van nog een band uit de jaren 1970-1980)

Alle terugkerende elementen van Jan van Haasteren en Rob Derks

Wil je een combi overzicht van alle terugkerende elementen in zowel de puzzels van Jan van Haasteren (getekend door Jan van Haasteren) EN de puzzels van Rob Derks, bekijk dan onze lijst: Jan van Haasteren Terugkerende elementen.

Lijst met puzzels gemaakt door Rob Derks – visueel overzicht

Je kunt meteen naar alle puzzels gaan en het puzzel overzicht van Rob Derks bekijken, dat vind je hier.