Jan van Haasteren ‘Rembrandts Atelier’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Rembrandts Atelier'

Indien je op zoek bent naar de Jan van Haasteren Puzzel van 1000 stukjes die heet ‘Rembrandts Atelier’, dan is dat de onderstaande puzzel. Het is de puzzel ‘Rembrandts Atelier’ (Rembrandts Studio) – dit is nummer 20032. En dat is deze puzzel:
jan-van-haasteren-rembrandts-atelier-puzzel-1000-stukjes
Deze puzzel van 1000 stukjes is verschenen op 19 september 2020, en zit samen met de andere puzzel ‘Rariteitenkabinet‘ (Gallery of Curiosities)’ in een 2-in-1 combidoos. Deze combidoos heet ‘Een dagje naar het museum‘. Dat is deze doos:
jan-van-haasteren-een-dagje-naar-het-museum-puzzel-1000-stukjes-600-444
Deze beide puzzels zijn getekend door Rob Derks. Deze puzzel is niet ‘los’ verkrijgbaar in 1000 stukjes, alleen in een combidoos.


De uitpak video van de puzzel 'Dagje naar het Museum'

Ik heb een uitpak video gemaakt van de doos waarin de puzzel ‘Rembrandts Atelier’ zit. Dit is namelijk een combidoos:


Wie was Rembrandt?

We moeten even terug in de tijd om alle informatie over Rembrandt van Rijn te achterhalen. Om maar de meest volledige informatie over de schilder Rembrandt weer te geven, hebben we onderstaande informatie van Wikipedia.nl gehaald:
“Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de barok en is zichtbaar beïnvloed door het caravagisme, alhoewel hij nooit in Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) gebruikte om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren, leidde tot levendige scènes vol dramatiek.

Het oeuvre van Rembrandt wordt door kunsthistorici in vijf periodes ingedeeld, te beginnen met de Leidse periode (1625-1631). Vanaf ongeveer 1629 begint de ontwikkeling als kunstenaar, waarbij Rembrandt met contrasten begint te werken en zijn belangstelling voor de lichtbehandeling, na 1640 treedt een versobering in. In de jaren 1650 zijn penseelstreken duidelijk zichtbaar en de kleuren rijker.

Rembrandt beschouwde zichzelf vooral als een historie- en portretschilder. Hij was een zelfverzekerde man en vervaardigde in alle levensfasen, maar vooral na 1660 door iedereen bewonderde zelfportretten; de honderd geschilderde en twintig geëtste zelfportretten geven een opmerkelijk scherp beeld van zijn uiterlijk en een vermoeden van zijn gevoelens; hij beeldde zichzelf af als de apostel Paulus en zette zichzelf in zijn zelfportret uit 1658 neer als een koning uit het Oosten. Behalve zijn vrouw Saskia Uylenburgh en zijn zoon Titus van Rijn is ook zijn huishoudster/vriendin Hendrickje Stoffels in zijn schilderijen aanwezig; zij hebben gefungeerd als model voor Bijbelse, mythologische of historische figuren.”


En waar (in welke plaats) was Rembrandts Atelier?

Om de levensgang van Rembrandt te achterhalen, de informatie van Wikikids.nl hierover, waarbij dan duidelijk wordt waar het Atelier van Rembrandt stond:
“In Leiden ging het steeds beter met Rembrandt. Hij kreeg vaak opdrachten en verdiende goed. Toen werd hij verliefd op Saskia van Uylenburgh, het nichtje van Hendrick. In 1634 trouwde hij met Saskia. Saskia kwam uit een rijke familie. En Rembrandt werd ook steeds rijker. Daarom kocht hij een duur, groot huis aan de rand van Amsterdam. € 6000,- kostte het in die tijd. Dat is duur. Een gewone man verdiende maar €110,- per jaar. Rembrandt betaalde het niet in een keer, maar beetje bij beetje. In Amsterdam woonden de rijke kooplieden die steeds meer interesse kregen in de kunst. In Amsterdam kon Rembrandt dus veel geld verdienen en zijn huis dus afbetalen. Het huis van Rembrandt is nu een museum. Je kan zijn huis bezoeken, het wordt nu het Rembrandthuis genoemd.”

Kort samengevat:
Rembrandt heeft wel een atelier in Leiden gehad, maar heeft vooral een lange periode in Amsterdam gewoond en dat huis is nu nagebouwd als museum en heet het Rembrandthuis. Laten we er vanuit gaan dat het atelier voornamelijk Amsterdam betreft. Het adres van het Rembrandthuis is:
Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam.


Wat was er aanwezig in Rembrandts vroegere atelier?

Om enigszins te kunnen vergelijken, is er best veel historisch materiaal over gebleven van de spullen die aanweig waren in Rembrandts atelier vroeger. Een redelijke complete opsomming:
een ezel (waarop de schilderijen stonden, zodat de schilder op goede hoogte kon verven), een schilderstafeltje, een werkbank om verf te wrijven, een tekentafel, een kruk, een penselenbak, een schilderstok, spanramen, paletten en een groot aantal penselen, potten en flessen.

Mocht je zelf willen ervaren hoe de schilders vroeger te werk gingen in hun atelier, breng dan eens een bezoekje aan het Rembrandthuis, waar het atelier van Rembrandt zo echt mogelijk naar de oude tijd is ingericht, in februari 2001.
Om een idee te krijgen, deze tekst uit Amsterdamsebinnenstad.nl:
“Met de reconstructie van Rembrandts atelier wordt het voor de bezoeker mogelijk om met eigen ogen te zien hoe in de zeventiende eeuw een schilderij werd gemaakt. Alle stappen in dat proces worden namelijk aanschouwelijk gemaakt, van het opspannen en gronderen van de doeken tot het inlijsten van de voltooide schilderijen. Een sterk tot de verbeelding sprekend onderdeel is het wrijven van de verf.”


Algemene review over de 'Rembrandts Atelier' puzzel

Ik heb een algemene review gemaakt over deze legpuzzel, waarin je een aantal leuke elementen van deze puzzel ziet:


Het leggen van deze puzzel

Ik heb deze puzzel toevallig op mijn verjaardag gekregen. Ik had vooral een hele nieuwe puzzel gevraagd. Meestal koop ik tweedehands puzzels van Jan van Haasteren via Marktplaats of Facebook, in de aanbieding dan. Maar een hele nieuwe is natuurlijk veel leuker, en dan ook nog een heel recente puzzel. Ik had er zin in! De puzzelmat waarop ik deze puzzel heb gemaakt heeft een afmeting van die 1 meter 60 breed is en 90 CM hoog. Ik doe er vaak meerdere dagen over om een puzzel te maken en heb dan ook echt wel een puzzelmat nodig, zodat ik hem om de paar dagen kan opbergen en weer eens tevoorschijn kan halen. Ik moet zeggen dat dit hele fijne puzzelstukjes waren, heel mooi glad en vallen niet makkelijk uit elkaar. De ene heeft daar soms meer last van dan de ander, maar bijvoorbeeld vergeleken met de puzzel ‘Kinderfeestje‘ (ook een hele nieuwe), vond ik deze kwalitatief veel beter en fijner leggen. Zoals je op de onderstaande afbeelding ziet, ziet er in de doos ook een kleine poster bij, dat is ideaal om te puzzelen, want op de voorkant van de doos staan alleen heel kleine de twee puzzels afgebeeld; heel klein omdat het een 2-in-1 combidoos is. Een iets groter afbeelding in de vorm van een poster is dan zeer fijn bij het puzzelen. Ik begin altijd met het uitleggen van de stukjes dat resultaat ziet er dan zo uit:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-stukjes-uitgelegd
Vervolgens leg dan ik daarna als eerste de randen, en dit keer miste ik niet 1 recht stukje, wat heel vaak het geval is omdat ik dan niet perfect heb uitgesorteerd:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-doos-en-randen-gelegd
Als 1 van de eerste dingen heb ik de Rob Derks tweeling gepuzzeld, dat waren opvallende kleuren en dus makkelijk te fixen. En meteen maar begonnen aan de Amsterdamse huisjes achteraan de puzzel; zoals je hierboven hebt gelezen verbleef Rembrandt lange tijd in Amsterdam. Dat viel me niks tegen, was best nog te doen. En je ziet dat ik de felle roze kleuren van de welbekende inktvis had verzameld en gelegd. Tevens de feel witte kleuren van een andere schilderdoek. Heb je ook al meteen Jan van Haasteren met zijn zelfportret gezien? Ik zag hem al toen ik de puzzelstukjes ging uitleggen:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-na-2-5-uur
Ik heb deze keer niet zoveel foto’s gemaakt van mijn voortgang zie ik, maar je ziet wel hele interessante scenes, van onder andere de oude mannen rechts onderin de puzzel. lastig te leggen! Je ziet dat ik het allerlaatste ben geweest om het zwarte doek van de Nachtwacht stukjes te leggen. Dit was mijn eindresultaat na ongeveer 5,5 uur puzzelen:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-na-5-5-uur
En yes, hij was weer af, leuke puzzel en fijne puzzelstukjes. Nu weer op zoek naar de vaste en terugkerende elementen in de Jan van Haasteren puzzels!
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-puzzel-af


Verder nog over deze puzzel

Deze Rembrandt puzzel van Jan van Haasteren is ontzettend leuk. Hij is getekend door Rob Derks en daarom zie je veel meer historische elementen terug. Je ziet het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Maar als je goed oplet zijn alle mensen uit de Nachtwacht ook aanwezig in zijn Atelier! Kijk maar goed, het hondje, het kleine meisje, de twee mannen in het rode pak, de twee mannen in het groen pak! Echt leuk gedaan! Zie de foto, ik heb er twee rode pijlen en twee blauwe pijlen in getekend:
rsz_jan-van-haasteren-rembrandts-atelier-puzzel-1000-stukjes-puzzel-af-dubbel

Rembrandt failliet!

En je ziet trouwens dat Rob Derks zich heel goed heeft verdiept in Rembrandt van Rijn, want links onderin de puzzel zie je de Fiscus van Amsterdam. Zie het bruine koffertje op de stoel. Daar aan die tafel zit een meneer van de belastingen behoorlijk boos te kijken, en wat blijkt? Inderdaad Rembrandt is ook een keer failliet gegaan, en dat zie je terug in deze puzzel. Gevonden via Historiek.net: “Hoewel Rembrandt vrij goed verdiende, had hij vaak schulden, doordat hij heel veel geld uitgaf. Zo kocht hij zelf ook graag kunst en dure kleren die hij gebruikte voor zijn schilderijen.”


Jan van Haasteren 'Rembrandts Atelier' 1000 stukjes - Terugkerende elementen

Het leuke aan deze puzzel is, is dat er na het puzzelen nog een soort zoek-puzzel is. Je gaat op zoek naar de vaste terugkerende elementen van Jan van Haasteren. Kun je ze allemaal vinden, of zijn ze er gewoon niet?? De krab, het gebit, de haaienvin, de Tax Official, de pijlen, de handjes, de ogen, etc etc. Ze zijn er heel veel in deze puzzel, en ik heb er onderstaand filmpjes en foto’s van gemaakt. Probeer ze zelf ook alvast te zoeken, voordat je ze hieronder bekijkt.


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 1: De 3 gaten

De 3 kijkgaten komen heel vaak terug, en in deze puzzel zijn ze best lastig te vinden:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-3-kijkgaten


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 2: De Haaienvin

De Haaienvin is natuurlijk HET kenmerk van de Jan van Haasteren puzzels, en vaak makkelijk te vinden. Ook nu weer:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 3: De handjes

De Handjes komen vaak en veel voor in alle JvH puzzels, ik tel ze vaak niet allemaal. Maar check of jij ze wel allemaal kunt vinden:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-handjes


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 4: De Oogjes

De oogjes, ik dacht dat die nu niet aanwezig waren, maar heel goed verstopt zijn er toch twee oogjes te zien:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-oogjes


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 5: De Poes

De poes is altijd heel leuk, omdat hij meestal een vogel, muis of vis wil pakken. Deze keer lijkt hij bang voor de ratten, terwijl zijn prooi – de muis – geheel rechts van de puzzel te zien is, knagend aan een poot:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-poes


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 6: De WC

De WC is er meestal met een bordje, maar deze keer heb ik hem toch meegenomen als terugkerend element, ondanks dat er alleen een ‘trek-door’ mogelijkheid is. Maar het is wel voor een WC:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-WC


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 7: De Zaag (2x)

De Zaag komt eens 2x keer in de puzzel, en deze keer zaagt hij ook de Nachtwacht door 🙁
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-de-zaag-1
En hij zaagt hier de boef op een gegeven moment uit de puzzel:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-de-zaag-2


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 8: De Dikke Vrouw

De Dikke vrouw is geheel verkleed zoals het in de vele jaren terug hoorde, geheel in stijl. En ook het kleine mannetje die altijd bij haar is is ook in de oude kleren gekleed. Was even wennen om ze te herkennen:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-dikke-vrouw


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 9: Kunstgebit

Het Kunstgebit is vaak lastig te vinden, maar deze keer lag hij heel prominent op een houten ton, geheel onderin de puzzel:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-kunstgebit


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 10: Spook

Het Spookje is vrijwel altijd aanwezig en kijkt vaak een beetje angstig of bang, ook deze keer is hij er:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-spook


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 11: Inktvis

De Inktvis, ja natuurlijk! Die is er vrijwel altijd, makkelijk te vinden omdat hij zo groot is, en meestal in een soort gevecht met mensen:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-inktvis


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 12: Periscoop

De Periscoop is er ook weer:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-periscoop


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 13: Pleisters

De pleisters vind ik zelf heel leuk en die wil ik wel allemaal vinden! Helaas is er deze keer maar 1 pleister te vinden. Hij is ook vrij groot getekend, meestal zijn het hele kleine pleisters:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-pleisters


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 14: Politie en Boef

Politie en boef zijn samen altijd erg leuk. Polities zijn hier ook in de oude kleren en zijn op zoek, het mannetje voor hen kijkt behoorlijk verschrikt. Maar waar is de boef?
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-politie-en-boef-1

Hier gaat de boef, behoorlijk ver weg, en hij gaat er vandoor met een aantal belangrijke papieren:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-politie-en-boef-2


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 15: Rob Derks - De Tweeling

Een vast terugkerend element van de puzzels getekend door Rob Derks is de Tweeling, vaak altijd weer anders. Deze keer is de Tweeling twee bloemen meisjes:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-rob-derks-de-tweeling


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 16: Rob Derks - Loensende Mensen

Kenmerkend voor Rob Derks zijn de loensende mensen op de puzzel, je ziet er meerdere:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-rob-derks-loensende-mensen


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 17: Rob Derks - ZZ Top

Heel goed verstopt en moeilijk te vinden, is het ZZ top teken in deze puzzel, je moet het maar weten, maar dit komt vaak terug in de puzzels van Jan van Haasteren (Rob Derks):
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-rob-derks-zz-top


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 18: De Scheet

De scheet zie je niet zo vaak, maar hij is er wel in deze puzzel:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-de-scheet


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 19: Superslak

Superslak is heel leuke en heel vaak is hij er met zijn vriendje schildpad, en meestal doen ze een hardloop wedstrijd. ook nu weer:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-superslak


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 20: Tandenborstel

De tandenborstel is er, vaak zie je ook nog een glas en tandpasta, maar die zijn er deze keer niet:
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-tandenborstel


Jan van Haasteren puzzel ‘Rembrandts Atelier’ - terugkerend element 21: Zelfportret Jan van Haasteren

Niets is leuker als Jan van Haasteren er met een zelfportret in voorkomt, en wat doet hij? Hij tekent superslak en schildpad. Super leuk gedaan!
Jan-van-Haasteren-Rembrandts-Atelier-puzzel-1000-stukjes-terugkerend-element-zelfportret-jan-van-haasteren


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Rembrandts Atelier’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 25 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 7 uur en 15 minuten

Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 8 uur. Dat is de gemiddelde tijd die ik over een Jan van Haasteren puzzel doe, namelijk circa 8 uur.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Rembrandts Atelier’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Jvh-puzzels.nl 21,50 (Sept. 2020) Nu kopen
Blokker.nl 22,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Alternate.nl 19,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Puzzeldiscounter.nl 28,26 (Sept. 2020) Nu kopen
Coppenswarenhuis.nl 21,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Legpuzzels.nl 21,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Intertoys.nl 27,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Bol.com Onbekend (Sept. 2020) Nu kopen
Spellenrijk.nl 23,95 (Sept. 2020) Nu kopen
Binnenenbuiten.shop 21,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Makro.nl Onbekend (Sept. 2020) Nu kopen
Kalenderwinkel.nl 22,99 (Sept. 2020) Nu kopen
Donner.nl 24,95 (Sept. 2020) Nu kopen
Popshopcorry.nl 22,00 (Sept. 2020) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Rembrandts Atelier’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200322
Puzzel nummer 20032
Soort Product Puzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk, terug in de tijd!

Ik heb de bovenstaande review geschreven. Ik vond het een erg leuke puzzel om te maken. Puzzel getekend door Rob Derks (ik mis Sinterklaas!), met daarin veel oude historische elementen over Rembrandt. Leuk om te puzzelen (soms best lastig), en daarna natuurlijk weer volop alle terugkerende elementen van Jan van Haasteren en Rob Derks opzoeken. Top score wat mij betreft

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!