Jan van Haasteren puzzels en de QR code

Op sommige Jan van Haasteren legpuzzels zie je een QR code staan. De QR code die ik bedoel staat altijd op de voorkant van de doos. Er staat bij sommige oudere puzzels ook een QR code op de achterkant van de doos, echter die QR code was om de JvH puzzel APP te downloaden voor IOS of Android. Zoals inmiddels wellicht al bekend: de JvH puzzel APP is afgeschaft door Jumbo, die bestaat niet meer. De QR code op de voorkant van de doos ziet er zo uit, met als voorbeeld de puzzel ‘Safari‘:
jan-van-haasteren-safari-puzzel-1000-stukjes-qr-code-1

En nog een voorbeeld van een puzzel met de QR code op de voorkant van de doos, in die geval ‘Anniversary Box 30 years‘:
jan-van-haasteren-anniversary-box-30-years-puzzel-1000-stukjes-qr-code

Wat kun je met de QR code op de doos?

Wil je een QR code scannen, kun je dat ook doen met de functie ‘foto maken’ op je mobiel, je hebt daar niet perse een QR code scanner APP voor nodig. Ga dus met je mobieltje vrij dicht op de QR code op de voorkant van de doos staan, en maak een foto, er popt dan vanzelf een melding op, dat je naar de website kunt gaan; daarmee heb je de QR code gescand. Echter: net als bij de APP van Jumbo, werkt deze QR code ook niet meer, tenminste niet bij de twee bovenstaande puzzels waarbij ik het heb geprobeerd. Ik kreeg namelijk deze melding na het scannen van de QR code:

Zoals je ziet, je komt wel op de Jumbo website uit, maar ik vermoed dat deze QR code je naar de desbetreffende puzzel leidde van Jan van Haasteren op de Jumbo website. Op de nieuwere puzzels zie je ook überhaupt geen QR code meer staan op de voorkant van de doos.Dus:
Zowel de APP als de QR codes werken niet meer en zijn door Jumbo gestopt.