Jan van Haasteren ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
by Gerben van Wijngaarden on Puzzel 1000 stukjes
Top!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Mei 2023. Het is echt een hele leuke puzzel. Ik had de puzzel 'Kassa erbij' nog niet gemaakt, dat scheelt denk ik. Maar wat is er veel te zien en te doen in de Supermarkt. Eén en al chaos! Mooie combi met het jubileum van Poiesz

Deel deze pagina!

Jan van Haasteren 'Poiesz Supermarkten 100 Jaar'

Ik heb de puzzel ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’ gemaakt. Dit is nummer 1119800006. Dat is deze puzzel:
rsz_jan_van_haasteren_poiesz_supermarkten_100_jaar_puzzel_af
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_poiesz_supermarkten_100_jaar_1000_stukjes


Meer over deze puzzel

Deze puzzel is uitgekomen in de week van 17 april 2023. Echter deze puzzel is niet in andere winkels te koop. Hij is alleen te koop in Poiesz Supermarkten. De Poiesz Supermarkten zijn alleen in het Noorden van Nederland te vinden. Op dit moment zijn er 72 vestigingen van Poiesz in Nederland, en dan in de Provincies: Friesland, Drenthe, Groningen. Deze puzzel kost in de Poiesz Supermarkt 15 euro. Zoek je een Poiesz Supermarkt bij jou in de buurt? Bekijk dan dit kaartje op hun website.
Dit is niet een nieuwe puzzel, maar dit is dezelfde puzzel als de puzzel ‘Kassa erbij‘.


Welke Jubileum vierde Poiesz? 100 jarig bestaan!

Poiesz Supermarkten vierden hun 100 Jarig bestaan, exact op 19 april 2023! Dat werd gevierd met diverse ‘Jubileum Knallers’, zoals je in hun folder ziet staan. Eén van die knallers is dus deze Jan van Haasteren puzzel in een beperkte oplage. Het is dus een Limited Edition. Want Op=Op staat er in hun folder. Verder wordt de actie zo beschreven ‘Samen met leveranciers hebben wij een aantal unieke jubileum-producten ontwikkeld om te vieren dat we dit jaar 100 jaar bestaan. Stuk voor stuk tijdloos leuk en lekker’. Je kon naast de Jan van Haasteren puzzel ook bijvoorbeeld sokken kopen met daarop ‘Poiesz 100 Jaar’. Per paar voor 1 euro.
De Poiesz supermarkt is opgericht op 19 april 1923 en viert dus op 19 april 2023 haar 100 jarige jubileum en bestaan.

Wat is de geschiedenis van Poiesz?
Oprichting Poiesz – Op 19 april 1923 openen Lodewijk Poiesz en zijn vrouw Wietske een groentezaak van 12m² aan de Havenstraat in Sneek. Vanwege het succes van de winkel aan de Havenstraat zoekt Lodewijk Poiesz een groter pand. Hij koopt het Grootzand 30. Al snel wordt ook dit te klein. In de loop der jaren wordt de zaak driemaal verbouwd en uitgebreid. Gerard en Willem Poiesz – de zonen van Wietske en Lodewijk – venten op een bakfiets en met een handkar groente en fruit in de volksbuurten van Sneek. Dit levert een belangrijke extra omzet op voor de onderneming. Theo, de jongste zoon, hielp toen al mee in de winkel. De Fruithal verhuist van het Grootzand 30 naar het grotere pand aan het Grootzand 22 in Sneek. Na een tip van een buurman die net terug was van een zakenreis uit Amerika wordt de nieuwe zaak ‘Supermarkt’ genoemd. Poiesz sluit zich aan bij Superunie, een inkooporganisatie die onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt in Nederland. Veel van de supermarktketens die zijn aangesloten bij Superunie zijn, net als Poiesz, familiebedrijven. De professionele kennis van de regionale en lokale markt geeft de leden die bij Superunie zijn aangesloten vaak een voorsprong. Op 1 september 1969 opent de Poiesz supermarkt in Franeker aan de Jan Stapertlaan haar deuren.

Waar komt de naam Poiesz vandaan?
Deze naam van de supermarkten is de naam van de oprichter. Op 23 mei 1978 overlijdt Lodewijk Poiesz, de oprichter van Poiesz Supermarkten.


Wil je echt alles over Poiesz weten?

Poiesz heeft zelf een video gemaakt over hun ontstaan en geschiedenis en groei in de afgelopen jaren. Duurt wel 1 uur:


Uitpak video van deze Puzzel

Een toelichting in een video op deze puzzel, een bijzondere!


Poiesz Supermarkten 100 Jaar en Kassa Erbij

Ik heb een video gemaakt waarin de de twee puzzels ziet en hun verschillen of overeenkomsten. ‘Kassa Erbij’ en ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’:


Deze puzzel valt in de Categorie 'Jubileum' puzzels

Deze puzzel valt in de Categorie ‘Jubileum puzzels’ van Jan van Haasteren. Deze puzzels zijn allemaal uitgekomen ter ere van het bestaan van een organisatie of samenwerking voor een x-aantal jaar. Wil je precies weten welke jubileum puzzels er allemaal zijn?
Bekijk alle jubileum puzzels in 1 overzicht
Bekijk een beschrijving van alle jubileum puzzels in 1 overzicht


Het leggen van de puzzel

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkten 100 Jaar stukjes op puzzelmat

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkten 100 Jaar randen gelegd

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkten 100 Jaar na 15 uur

Jan van Haasteren Poiesz Supermarkten 100 Jaar 50pct af

rsz_jan_van_haasteren_poiesz_supermarkten_100_jaar_puzzel_af


Review video van deze puzzel

Ik heb een review video gemaakt van deze puzzel met de terugkerende elementen erin:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 20 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 5 uur en 25 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur en 5 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Poiesz-supermarkten.nl 15,00 (Apr 2023) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Poiesz Supermarkten 100 Jaar’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 1119800006
Soort Product Legpuzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Top!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Mei 2023. Het is echt een hele leuke puzzel. Ik had de puzzel 'Kassa erbij' nog niet gemaakt, dat scheelt denk ik. Maar wat is er veel te zien en te doen in de Supermarkt. Eén en al chaos! Mooie combi met het jubileum van Poiesz

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!