Jan van Haasteren ‘Nijmeegse Vierdaagse’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Nijmeegse 4daagse'

Ik heb de puzzel ‘Nijmeegse Vierdaagse’ | ‘Nijmegen Marches’ gemaakt – dit is nummer 19034, uitgifte in 2016. Deze puzzel is getekend door tekenaar van de Studio Jan van Haasteren Rob Derks. Het is deze puzzel:
jan-van-haasteren-nijmeegse-vierdaagse-puzzel-1000-stukjes-600-444
En deze doos hoort erbij:
jan-van-haasteren-nijmeegse-vierdaagse-puzzel-1000-stukjes-g


Algemene review Jan van Haasteren puzzel 'Nijmeegse Vierdaagse'

Ik heb een algemene review gemaakt over deze prachtige puzzel gemaakt door Rob Derks:


Meer over deze puzzel

Deze puzzel is getekend door Rob Derks en put vaak inspiratie voor zijn puzzels vanuit zijn woon-omgeving. Hij woont zelf al jarenlang in Nijmegen met zijn vrouw en kinderen. De Nijmeegse Vierdaagse is in heel Nederland al jarenlang bekend en er doen jaarlijks duizenden lopers / wandelaars aan mee. Wat is de locatie van deze puzzel in Nijmegen? De Sint Annastraat en dat is de straat waar de wandelaar en deelnemers aan de Vierdaagse binnenkomen na een heel vermoeide vier dagen wandelen.

Waarom heet de Sint Annastraat de Via Gladiola?

De Sint Annastraat wordt ook wel de Via Gladiola genoemd onder de wandelaar van de Vierdaagse. Het is dan ook gebruikelijk dat de wandelaars op de laatste dag van de Vierdaagse in Nijmegen gladiolen krijgen van het publiek. Deze bloem is een teken van kracht en overwinning. Dat heb je wel verdiend als je vier dagen achter elkaar 30 kilometer of meer hebt gelopen! Vandaar de naam ‘Via Gladiola’, waarbij Via het Latijnse woord voor straat is.
Deze uitleg kun je terugzien in een filmpje van Schooltv:

Zoals het op de website van de organisatie van de 4daagse staat, de route is als volgt op de laatste wandeldag:
“De dag van de Via Gladiola. Je wandelt naar het zuiden, trekt in Cuijk over de speciaal voor jou neergelegde pontonbrug in de Maas en dan op weg naar… de Via Gladiola!”

Waar begint de Via Gladiola?

De Via Gladiola begint op het Keizer Karelplein en de Via Gladiola eindigt bij de Rijksweg (Provinciale weg 844).
Ik heb op een Google Maps kaartje de Sint Annastraat getekend, zodat je precies kunt zien waar de Via Gladiola in Nijmegen begint:

Via Gladiola – de binnenkomst van de wandelaars

Een mooi filmpje uit 2017 van de 101-ste Nijmeegse Vierdaagse, je ziet diverse interviews met wandelaars die binnenkomen op de Via Gladiola:

De dag 4 van de Nijmeegse vierdaagse eindigt dus op de Sint Annastraat oftewel de Via Gladiola. De volledige route zie je op dit kaartje:

En de finish is op de Sint Annastraat, een beeld hiervan via Google Maps:

Hoeveel kilometer is de 4Daagse Nijmegen?

De afstanden die je kunt lopen tijdens de Nijmeegse 4Daagse zijn: 30, 40 en 50 kilometer per dag. En natuurlijk duurt dit 4 dagen 🙂

Welke week start de Nijmeegse 4Daagse?

De 4Daagse van Nijmegen start elk jaar op de 3de dinsdag in juli. Tijdens deze vierdaagse worden in Nijmegen ook veel Vierdaagsefeesten gehouden.

Wat kost het om de Vierdaagse te lopen?

Je kunt ongeveer uitgaan van € 250,- voor niet-leden (2022) en ongeveer € 220,- voor leden (2022).


Het leggen van de puzzel

Ik heb deze puzzel tweedehands gekocht. Moet zeggen dat deze lastig te krijgen is, deze behoort wel tot de schaarsere puzzels. Ik dacht dat ik er 25 – 30 euro voor betaald heb. Er waren meer liefhebbers 🙁
Maar goed, ik wilde hem heel graag eens maken. Dus gelukt! Hieronder zie je dat ik de puzzel maak op een puzzelmat (groen vilt). Ideaal want dan kun je de puzzel gemakkelijk opbergen en oprollen. Zoals je ziet heb ik hier de stukjes gesorteerd en de rechte kantstukjes er ook uitgesorteerd, als het goed is moeten dat er 126 zijn, want dat is het aantal kantstukjes bij een puzzel van 1000 stukjes.
Jan van Haateren Nijmeegse Vierdaagse stukjes uitgelegd en doos erbij

En vervolgens begin ik altijd met de randen te leggen, heel spannend of ik echt wel alle randstukjes heb kunnen vinden. Dat was deze keer wel het geval, bij uitzondering:
Jan van Haateren Nijmeegse Vierdaagse randen gelegd

En maar begonnen met de felle kleuren, de kleuren oranje en groen, de kleuren van de avondvierdaagse. In dit geval de ‘finish-vlag’, en tevens met de daken van de huizen:
Jan van Haateren Nijmeegse Vierdaagse na 2 uur

Ik ben verder gegaan met de oranje en groene vlaggetjes die over de weg hangen en de oranje groene vlaggen die aan de huizen hangen, dat was nog echt echt leuke puzzel:
Jan van Haateren Nijmeegse Vierdaagse na 45 uur

Ik heb niet zoveel foto’s van het leggen van deze puzzel gemaakt. Dat komt omdat ik vooral ‘s avonds deze puzzel heb gelegd en het maken van een foto bij lamplicht werkt niet zo goed. Dat spiegelt. Dus helaas niet meer foto’s van het proces, wel weer van het eindresultaat:
jan-van-haasteren-nijmeegse-vierdaagse-puzzel-1000-stukjes-600-444


Opvallend aan de puzzel - de kleuren Groen en Oranje

Opvallend zijn de vele kleuren groen en oranje die je op deze puzzel ziet en dat zijn de kleuren van de KNWB – de Koninklijke Wandelbond Nederland:
Nijmeegse Vierdaagse Kleuren van de vlag van de KWBN
De KNWB organiseert de Nijmeegse Vierdaagse sinds 1909. Oranje en groen, dat zijn dus de officiële Vierdaagse kleuren. Er is nog wel een vlag die je vaak tegenkomt tijdens de 4daagse, dat is de Nederlandse vlag met daaronder de tekst ‘Walk of the World’. Dat is de vlag die wordt gebruikt als logo voor de Nijmeegse Vierdaagse (bron foto – website www.4daagse.nl):
Schermafbeelding 2022-02-07 om 19.41.49


Opvallend aan de puzzel - Rob Derks en zijn gezin staan op de puzzel!

Erg leuk, Rob Derks heeft zichzelf en zijn gezin getekend op de puzzel. Rob Derks woont zelf in Nijmegen en put veel inspiratie voor thema’s van zijn puzzels uit de stad Nijmegen en de omgeving. Rob woont met zijn vrouw en 3 kinderen in Nijmegen. Lees meer over ‘Rob Derks en Nijmegen‘. Hij heeft namelijk meer puzzels getekend over Nijmegen en omgeving, ontdek welke!
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Rob Derks zelf


Opvallend aan de puzzel - De afstanden van de Nijmeegse Vierdaagse

Rob Derks heeft op een bord de afstanden van de Nijmeegse Vierdaagse getekend:
Nijmeegse Vierdaagse en de afstanden


Opvallend aan de puzzel - Erik en Opa

Rob heeft heel mooi een oude stripfiguur die Jan van Haasteren altijd tekende in de puzzel verwerkt, namelijk: Erik en Opa. Je ziet Erik dat is het kleine jongetje met het zwarte haar en Opa dat is de oudere man met de gele haarband. In het prachtige boek over jan van Haasteren ‘Van striptekenaar tot Puzzelfenomeen‘ wordt er meer verteld over de stripfiguren ‘Erik en Opa’:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Erik en Opa


Opvallend aan de puzzel - AC/DC van Rob Derks

Naast de vaste terugkerende elementen van Jan van Haasteren tekent Rob Derks ook zijn eigen vaste terugkerende elementen. En 1 daarvan is AC/DC, slecht te zien, maar dat is die oude rockband van vroeger:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element ACDC


Opvallend aan de puzzel - Ondertekening is Studio JvH

Geheel rechts onderin de puzzel zie je staan ‘Studio JvH 2016’. 2016 is het jaar waarin de puzzels is getekend en Studio JvH betekent dat de puzzel NIET door Jan van Haasteren zelf is getekend maar door Rob Derks of Dick Heins. Lees meer hierover op de pagina ‘Studio jan van Haasteren‘.
rsz_nijmeegse_vierdaagse_en_studio_jvh


Opvallend aan de puzzel - TV Kijken

De twee oudere mensen die op de bank naar de TV uitzending kijken, die zien twee schoenen, maar dat is een raar beeld, want die schoenen die lopen vlak bij hen – dat is die meneer die de windvanger hooghoudt. Leuk gedaan door Rob Derks!

rsz_nijmeegse_vierdaagse_en_tv_kijken


Opvallend aan de puzzel - ZZ top

Rob Derks tekent zijn eigen terugkerende elementen en vaak komt dan (naast AC/DC) ook ZZ Top terug in de puzzel. ZZ Top was de band uit de jaren 80, en dat waren inderdaad twee mannen met lange baarden:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element ZZ Top


Opvallend aan de puzzel - De Tweeling

De Tweeling is ook zo’n vast terugkerend element van Rob Derks en ook nu zie je dat de Tweeling meedoet aan de Nijmeegse Vierdaagse:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element tweeling


Opvallend aan de puzzel - Gumbys van Monty Python

Op de tribune zie je een Gumbys van Monty Python, Rob was vast een fan van Monty Python! Mocht je onbekend zijn met de karakters in Monty Python, hier een Youtube filmpje van de Gumbys:

En nog een paar hele leuke grapjes op de tribune, zie de groene pijlen, een man met een ei op zijn hoofd, een vrouw met een kopje koffie op haar hoofd. EN: yes, de kabouter!
rsz_nijmeegse_vierdaagse_en_monty_python_gumbys


Unieke variant uitgegeven - woonboulevard Nijmegen

Er is nog een uniek exemplaar van deze puzzel uitgegeven door de Woonboulevard Nijmegen. Deze is zeer zeldzaam en vrijwel nergens te verkrijgen. Rob van Koningsbrugge heeft dit exemplaar bemachtigd en heeft dit geplaatst in zijn Facebook groep over Jan van Haasteren puzzels:
jan_van_haasteren_nijmeegse_vierdaagse_woonboulevard_nijmegen
Wat is dit voor een uitgave? Hiervoor heb ik het internet moet afstruinen. Wat blijkt: in 2016 was er een ‘speciale’ Nijmeegse Vierdaagse en die stond in het teken van de Nijmeegse Woonboulevard. In een artikel van Lingewaard Gemeente nieuws wordt er dit over vermeld:
“De Vierdaagsezondag staat namelijk helemaal in het teken van de Woonboulevard Nijmegen. Die dag worden duizenden flyers / loten uitgedeeld onder de bezoekers van de Vierdaagsefeesten en ‘s avonds staat ons team op alle invalswegen richting het vuurwerk om speciale medailles, blinkies, uit te delen. Draag je deze blinkie en word je hiermee tussen zondag 17 juli en vrijdag 22 juli door een van onze fotografen op de foto gezet, dan maak je kans op een van de vele wooncheques ter waarde van 50 euro. Maar dat is nog niet alles. “De flyers die worden uitgedeeld zijn tevens loten waarmee je kans maakt op een wooncheque ter waarde van 1.000 euro of een van de vele andere prijzen, zoals wooncheques ter waarde van 500, 250 of 100 euro.” Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je dit ingevulde lot zaterdag 23 juli persoonlijk om 13.00 uur in komen leveren bij Woonboulevard Nijmegen. “Tussen 13.00 en 16.00 uur trekken we de winnende loten. De prijzen worden alleen verloot onder de aanwezigen, dus zorg dat je erbij bent.” Voor diegenen die niet in de grote prijzen zijn gevallen, liggen er speciale Vierdaagsepuzzels van Jan van Haasteren klaar. “Maar wees er snel bij, want op is op. Namens alle ondernemers van Woonboulevard Nijmegen wens ik iedereen fantastische Vierdaagsefeesten toe. En tot ziens bij ons prijzenfestival op zaterdag 23 juli!”, aldus Ben Traa, voorzitter Woonboulevard Nijmegen.


Rob Derks en zijn woonplaats Nijmegen

Het leuke is, is dat Rob Derks veel inspiratie haalt uit bedrijven en evenementen uit Nijmegen en Omgeving. Ik heb hierover een speciale pagina gemaakt waarin de allemaal staat beschreven. Meer weten? Lees: ‘Rob Derks en Nijmegen‘.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 1: 1 Milk

Het briefje met ‘1 Milk’ komt niet zo vaak voor, maar in deze puzzel wel:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element 1 Milk


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 2: De Haaienvin

Volgens mij loopt de haaienvin ook de Nijmeegse Vierdaagse:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Haaienvin


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 3: Krab

Ik zie niet precies wat krabje doet, maar het lijkt er wel op of hij alle lopers wil bijten met zijn tanden of klauwen:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Krab


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 4: Politie en Boef

De politie is vanaf boven uit een raam van een woning op zoek naar de boef. Boef is echter weer te slim en heeft zich verstopt achter de bank:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Politie en Boef 1

Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Politie en Boef 2


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 5: Rood Wit Gestreepte Kat

Leuk en lastig om te vinden:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Rood Wit Gestreepte Kat


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 6: SuperSlak

Superslak wint de wedstrijd in ieder geval van zijn vriendje schildpad:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Superslak


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 7: 3 Kijkgaten

De 3 kijkgaten of kogelgaten zag ik pas later op de achterkant van de bank zitten:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element 3 kijkgaten


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 8: 3x Bellen

Ook de 3x Bellen is erg goed verstopt, ik vind dat Rob Derks er echt een mooie zoektocht van heeft gemaakt naar de terugkerende elementen:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element 3x bellen


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 9: AC/DC van Rob Derks

Deze heb ik hierboven al beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element ACDC


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 10: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast tot Zeveren is een oude stripfiguur van jan van Haasteren. Toch ook 1 van mijn favoriete karakters:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element baron van tast tot zeveren


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 11: Dalmatiër Hondje / Hondje Max

Het hondje Max zit aandachtig als toeschouwer naar de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse te kijken. Hondje Max staat op de achterkant van de ‘meer recente puzzeldozen’:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Dalmatier hondje Max


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 12: Dikke Vrouw / Schoonmoeder

De Dikke vrouw of Schoonmoeder kijkt zoals meestal nogal bozig, schoonvader zwaait naar een bekende loper (?):
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Dikke vrouw


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 13: Erik en Opa

Erik en Opa zijn hierboven beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Erik en Opa


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 14: De Handjes

Handjes zie je eigenlijk altijd in meer of mindere mate in de puzzels terugkomen:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element handjes


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 15: De Indiaan

De Indiaan was erg lastig te vinden, hij loopt niet mee, maar is toeschouwer:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element indiaan


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 16: Het Kunstgebit

Het kunstgebit:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element kunstgebit


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 17: Loensende mensen van Rob Derks

Loensende mensen zijn hierboven beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element loensende mensen


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 18: Oogjes

De Oogjes zie je eigenlijk altijd in meer of mindere mate in de puzzels terugkomen:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element oogjes


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 19: Papieren Vliegtuigje

Het papieren vliegtuigje:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element papieren vliegtuigje


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 20: Periscoop

Eén van de weinige keren dat je de periscoop droevig of vermoeid ziet kijken, wat zou hiervoor de reden zijn. Zou Rob Derks het ons kunnen vertellen wellicht?
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element periscoop


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 21: Pleisters

Slecht 1x de pleister deze keer:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element pleisters


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 22: Poes en Muis

Haha, deze is heel leuk gemaakt, de muis is onaantastbaar op de vlaggetjes gaan staan die over de weg zijn gespannen. Daar kan de zwaardere poes niet overheen:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element poes en muis


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 23: Rob Derks zelf!

Dit item is hierboven al beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element Rob Derks zelf


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 24: Sinterklaas

Die oude goede man Sinterklaas loopt zelf de 4daagse mee! Dat is toch wel een hele prestatie en hij ziet er ook erg vermoeid uit:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element sinterklaas


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 25: Het Spook

Spookje bekijkt vaak van bovenaf wat er zich allemaal afspeelt en dat zie je nu ook weer:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element spook


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 26: Tandpasta en Tandenborstel

Liggen de tandpasta en tandenborstel bij toeval bij de pizza, of is het verstandig na het pizza eten je tanden te poetsen?
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element tandpasta en tandenborstel


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 27: De Tweeling van Rob Derks

Dit items is hierboven al beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element tweeling


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 28: Jan van Haasteren zelfportret

Het zelfportret van Jan van Haasteren, hij blijft maar tekeningen maken, wat er ook allemaal voor evenementen zijn:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element zelfportret jan van haasteren


Jan van Haasteren 'Nijmeegse Vierdaagse' - Terugkerende element 29: ZZ Top van Rob Derks

Dit items is hierboven beschreven:
Jan van Haasteren Nijmeegse Vierdaagse Terugkerend element ZZ Top


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Nijmeegse Vierdaagse’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 20 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 6 uur
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur en 45 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Nijmeegse Vierdaagse’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Intertoys.nl 17,99 (Dec 2020) Nu kopen
Toysgarden.nl 15,95 (Dec 2020) Nu kopen
Amazon.nl Onbekend (Dec 2020) Nu kopen
Wehkamp.nl 15,99 (Dec 2020) Nu kopen
Blokker.nl Onbekend (Dec 2020) Nu kopen
Eerstspeelgoed.nl 13,99 (Dec 2020) Nu kopen
Thystoys.nl 16,99 (Dec 2020) Nu kopen
Degrotespeelgoedwinkel.nl 18,99 (Dec 2020) Nu kopen
Legpuzzels.nl 16,99 (Dec 2020) Nu kopen
Sinqel.com 17,49 (Dec 2020) Nu kopen
Depuzzelgigant.nl 22,59 (Dec 2020) Nu kopen
Toychamp.nl 16,99 (Dec 2020) Nu kopen
Bol.com Onbekend (Dec 2020) Nu kopen
Puzzlestore.nl 16,95 (Dec 2020) Nu kopen
Hesemans.nl 16,95 (Dec 2020) Nu kopen
Jvhpuzzels.nl 13,56 (Dec 2020) Nu kopen
Zeistspeelgoed.nl 16,99 (Dec 2020) Nu kopen
Puzzelaanbod.nl 13,49 (Dec 2020) Nu kopen
Wilpster-warenhuis.nl 18,99 (Dec 2020) Nu kopen
Massamarkt.nl 11,56 (Dec 2020) Nu kopen
Speelgoedtrend.nl 16,99 (Dec 2020) Nu kopen
Coppenswarenhuis.nl 15,99 (Dec 2020) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Nijmeegse Vierdaagse’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126190340
Puzzel nummer 19034
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Top!!!!!!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Februari 2022. Het is echt een top puzzel gemaakt door Rob Derks, en leuk dat hij zelf in Nijmegen woont en er dan zoveel van weet. Een elk jaar terugkerend evenement en een mooi sportief event. dat verdient ook een hele leuke puzzel.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!