Jan van Haasteren Kerst puzzels

Jan van Haasteren heeft meerdere puzzels over Kerst gemaakt. Veel mensen vinden het leuk om te puzzelen met de seizoenen of de evenementen of feesten die er zijn: als het kerst is is het ook leuk om een kerstpuzzel te maken. JvH heeft meerdere puzzels met het element Kerst erin gemaakt of over Kerst. Hij heeft puzzels gemaakt over de ‘Kerstbomen markt‘, ‘Het kerstdiner‘, ‘Kerstkoopjes‘ en ‘Kerst (Kerstmis)‘, ‘Kerstavond‘ en ‘Sneeuwpret (Streetlife)‘ en ‘De Fabriek van de Kerstman‘ en ‘Het Dorp van de Kerstman‘ en ‘Van Onderen‘. Dit zijn de volgende puzzels:

Video’s van alle kerstpuzzels

Een verzameling van video’s van alle kerstpuzzels. Om alvast in de sfeer te komen 🙂 . Enthousiast over de video’s? Abonneer je op mijn Youtube kanaal ‘Puzzel 1000 stukjes‘.

Kerstpuzzel 1 – Kerst XL (500 XL Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Kerst XL
Aantal Stukjes 500 XL
Nummer 20020
Jaar van Uitgifte 2020
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Dit is een puzzel met extra grote stukjes. Wat je op deze puzzel ziet is een tafereel in een stad tijdens Kerst. Je ziet een arre-slee met rendieren door de stad, en een kerstman wordt bijna van de arre-slee geslingerd. Je ziet heel veel mensen die hun kerstinkopen doen; cadeautjes kopen voor Kerst. Je ziet mensen met kerstbomen lopen, kerstbomen op een auto, kerstbomen die verkocht worden. Een prima puzzel om alvast in de kerst-sfeer te komen! NB: deze puzzel is hetzelfde als de puzzel ‘Kerstmis’, waarvan je de afbeelding hieronder ziet, alleen dan in 500 stukjes XL.

Kerstpuzzel 2 – Kerst XL (750 XL Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Kerst XL
Aantal Stukjes 750 XL
Nummer 2986-36
Jaar van Uitgifte 2020
Uitgifte door Ceaco, Holiday Laughs
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Dit is exact dezelfde afbeelding / puzzel als de Kerst 500 XL puzzel van hierboven, alleen andere uitgever (Ceaco).

Kerstpuzzel 3 – Kerstmis (Christmas) (1000 Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Kerstmis (Christmas)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 13007
Jaar van Uitgifte 2009
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving De puzzel ‘Kerst’ is ontzettend leuk om te maken. Met veel typische items die je tijdens Kerst mag verwachten. De setting is een drukke kerstavond waarschijnlijk in een redelijk grote stad. Ik vermoed dat nog heel wat mensen de kerstinkopen moeten doen. Want het is chaos tijdens Kerst in deze puzzel. Een typische Jan van Haasteren legpuzzel dus. Ook in deze puzzel is er weer heel veel te zien en te ontdekken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet.
Review

Kerstpuzzel 4 – Kerstavond (Christmas Eve)

Afbeelding
Naam Puzzel Kerstavond (Christmas Eve)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 19030
Jaar van Uitgifte 2016
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Deze puzzel geeft een tafereel weer van een kerstavond bij de mensen thuis. Je ziet veel sneeuw op de daken van de huizen liggen. Een kerstman en een rendier vallen vanaf een dak naar beneden en de kerstman hangt aan de dakgoot. Er hangt veel kerstverlichting aan de schuttingen en de huizen van de mensen. Al met al ziet het er erg gezellig uit. Je ziet in een tuintje ook dat men buiten een kerstdiner gaat houden, waarschijnlijk meet familie en vrienden. Lijkt me een beetje koud trouwens 🙂 Tevens zie je nog een ijsbaan in een tuin, een man rent met een kerstboom.
Review

Kerstpuzzel 5 – Kerstbomen Markt (2-in-1 met Kerstdiner), 2×1000 stukjes

Afbeelding
Naam Puzzel Kerstbomen Markt (2-in-1 Met Kerstdiner)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 19061
Jaar van Uitgifte 2017
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Dick Heins
Beschrijving Op de ‘Kerstbomen markt’ zie je natuurlijk veel kerstbomen. Iedereen is er één aan het kopen. Je ziet ook wat tentjes waar mensen wat eten en drinken kunnen kopen, vast en zeker ook glühwein. Een sneeuwpop zit te lezen bovenop zo’n tentje! Veel sneeuw en sommige mensen zijn aan het schaatsen. Mensen zijn goed warm gekleed want het ziet er behoorlijk koud uit.
Review

Kerstpuzzel 6 – Kerstdiner (2-in-1 met Kerstbomen Markt), 2×1000 stukjes

Afbeelding
Naam Puzzel Kerstdiner (2-in-1 Met Kerstbomen Markt)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 19061
Jaar van Uitgifte 2017
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Dick Heins
Beschrijving De tweede puzzel in deze doos: ‘Het Kerstdiner’ – hier loopt het behoorlijk uit de hand, zoals was te verwachten bij een Jan van Haasteren puzzel! De legpuzzel ‘Kerstdiner’ is echt een super leuke puzzel om te maken. Er gebeurt ontzettend veel. Het Kerstdiner is dit jaar druk bezocht en er lopen ook een aantal obers in de bediening rond. Jan van Haasteren zelf zie je ook nog op deze puzzel, maar het wordt hem een beetje te veel allemaal.
Review

Kerstpuzzel 7 – Kerstkoopjes (2-in-1 met Black Friday) 2×1000 stukjes

Afbeelding
Naam Puzzel Kerstkoopjes (2-in-1 Met Black Friday)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 19098
Jaar van Uitgifte 2019
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Dick Heins
Beschrijving Op de puzzel kerst koopjes van Jan van Haasteren zie je heel veel mensen kerstinkopen doen in een groot winkelcentrum. In het midden van het winkelcentrum staat een hele grote en hoge kerstboom. En in die kerstboom zit een aap. En er hangt een meneer aan een touw die de piek op de kerstboom zet.Je ziet heel veel mensen met pakjes oftewel kerstcadeaus. Tevens zie je ook twee rendieren in dit winkelcentrum. Zoals het bij Kerstmis hoort zie je natuurlijk ook een kerstman in het winkelcentrum.
Review

Kerstpuzzel 8 – Streetlife (Sneeuwpret) (1000 Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Streetlife (Sneeuwpret)
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 81247
Jaar van Uitgifte 2013
Uitgifte door Formido
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Dit is niet een specifieke Kerstpuzzel, maar is wel een puzzel waarin een kerst-tafereel voorkomt, namelijk veel sneeuw! En veel sneeuwpret! Dat willen we het liefst met kerst en kan soms ook voorkomen, dat er een mooi pak sneeuw ligt. Daarom heb ik hem toch vermeld bij de lijst met kerstpuzzels. NB: deze puzzel is ook nog verschenen in de nummers: 81453D (Scandinavië uitgave), 81453V (Scandinavië uitgave) en in een 3-in-1 combidoos met nummer 81002.
Review

Kerstpuzzel 9 – De Fabriek van de Kerstman (1000 Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel De Fabriek van de Kerstman
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 19024
Jaar van Uitgifte 2015
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Rob Derks
Beschrijving Deze zit alleen in een 2-in-1 combidoos, samen met de puzzel ‘Nieuwjaarsfeestje’ (ook wel eens ‘Fijne Feestdagen’ genoemd). Deze puzzel heeft nummer 19024 (uitgave in 2015) of 19082 (uitgave in 2018). Tekenaar Rob Derks. Dit is een erg leuke puzzel, waarin heeeel veel kerstmannetjes voorkomen, die allemaal cadeautjes aan het maken zijn in een fabriek. Past prima bij de kerstsfeer!
Review

Kerstpuzzel 10 – Het Dorp van de Kerstman (1000 Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Het Dorp van de Kerstman
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 20075
Jaar van Uitgifte 2022
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Rob Derks
Beschrijving Dit is een puzzel waarin het dorp van de kerstman wordt getoond. Waar hij woont en wat er gebeurt. Een typisch kerst tafereel met veel sneeuw. Blijkbaar hoort dat toch bij een Dorp van de kerstman. Wederom de gebruikelijke kerst items als rendieren, kerstbomen, kerstkransen en besneeuwde daken. Wederom een erg leuke puzzel door Rob Derks.
Review

Kerstpuzzel 11 – Van Onderen (1000 Stukjes)

Afbeelding
Naam Puzzel Van Onderen
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 1110100025
Jaar van Uitgifte 2023
Uitgifte door JUMBO
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Een typische activiteit die we heel soms (dd 2023) nog kunnen doen in Nederland - van een slee de berg af! Maar het past natuurlijk prachtig bij een winters tafereel. Mutsen op en handschoenen aan en van die berg af gaan! Besneeuwde bomen en sleeën! Koud en sneeuw dat is wat past bij de winter. Deze puzzel is verschenen in 2023 - Jan van Haasteren is inmiddels 87 Jaar! Een absoluut prachtige puzzel en mooi om te maken tussen Kerst en Oud en Nieuw.
Review

Overzicht van alle Jan van Haasteren kerstpuzzels

Bekijk een volledig overzicht van alle Jan van Haasteren kerstpuzzels

Andere Jan van Haasteren puzzel thema’s?

Je kunt puzzels zoeken met als thema zwembad of zwemmen, maar er zijn er meerdere. Iedereen puzzelt anders en sommige mensen puzzelen naar de tijd van het jaar, of als een evenement komt. Je kunt tijdens Oud en Nieuw bijvoorbeeld puzzelen met de puzzel over de Nieuwjaarsduik. Ik heb een overzicht gemaakt van een aantal andere JvH thema’s:
Jan van Haasteren Zwembad
Jan van Haasteren Camping of Kamperen
Jan van Haasteren Winter

Zoekboeken met het thema ‘Kerst’

Je kunt ook zoekboeken gebruiken als je de puzzels maakt met het thema ‘Kerst’. Lang niet bij alle puzzels zit een poster en een zoekboek maakt het puzzelen dan makkelijker. In een zoekboek zit namelijk een behoorlijk grote afbeelding van de kerstpuzzels. Of dat je het gewoon gebruikt als echt zoekboek. Welke zoekboeken passen bij deze kerstpuzzels? Of: welke puzzels met het thema ‘kerst’ staan in deze zoekboeken? Ik heb een overzicht gemaakt. Je kunt in ieder geval ‘gebruiken’ de volgende zoekboeken:
– Jan van Haasteren Zoekboek: December Zoekboek (8 zoekplaten / puzzels staan daar in)
– Jan van Haasteren Zoekboek: Winterpret (8 zoekplaten / puzzels staan daar in) – deze sluit wel iets minder aan bij ‘kerst’
– Jan van Haasteren Zoekboek: Kerstmis (4 zoekplaten / puzzels staan daar in)

Allerlei andere kerstpuzzels

In de onderstaande tabel links naar de diverse andere soorten kerstpuzzels die je kunt maken tijdens de kerstdagen: