Jan van Haasteren ‘Kerstbomenmarkt’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren ‘Kerstbomen markt’ 1000 stukjes

De puzzel die ik heb gemaakt zat dus in een 2-in-1 doos en heeft het nummer 19061 (met extraatje, namelijk een gratis zoekboek van Jan van Haasteren), gemaakt in 2017 door tekenaar Marco Eisinga van de Jan van Haasteren Studio:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerst-diner-doos-alleen

In deze doos zit ook de puzzel ‘Kerstdiner’. In deze doos zit ook een hele kleine poster met het formaat 29 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Dat is echt wel klein en helpt je niet heel veel. Echter op de doos (aangezien het een 2-in-1 is) is de afbeelding ook niet heel groot. In sommige puzzel dozen zit een poster die net zo groot is als de puzzel zelf, en dat helpt je wel heel erg bij het puzzelen. Deze puzzel ‘Kerstbomen markt’ (Christmastree market) is ook nog te verkrijgen in:

  • Kerstdiner en Kerstbomenmarkt, 2-in-1 doos, puzzel 1000 stukjes, nummer 19080, tekenaars respectievelijk Dick Heins en Marco Eisinga, zonder extraatje. In het nummer 19061 (op deze pagina beschreven), zit een extra zoekboek van Jan van Haasteren. Deze is getekend in het jaar 2018

Wat kom je allemaal tegen als je deze Jan van Haasteren legpuzzel hebt gemaakt?

De legpuzzel ‘Kerstbomen markt’ is een lastige om te maken. Hij leek me vooraf ook wat saai, maar toen ik ging speuren naar alle terugkerende elementen in de puzzel, was er wel weer veel te vinden. En hij was best lastig, omdat er veel sneeuw in voorkomt en veel kerstbomen. Op het laatst ben ik nog lang bezig geweest om de kerstbomen af te ronden.

Je ziet op de puzzel een kerstbomen markt, waar veel kerstbomen verkocht worden en waar het een drukte van jewelste is. Er gebeurt echt heel veel. Op de kerstbomen markt staat een friet-tentje:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-friettentje-600-444
En bij dit friettentje zijn erg veel grappige elementen te zien. Bovenop het friettentje staat een sneeuwman die een bord vasthoud met ‘Enjoy fries of Roy’. Bij de deur hangt weer de bekende Jan van Haasteren bel, met 3x bellen. Uit de friettent kruipt een inktvis, archh!
1 hondje staat in de wachtrij voor de friettent, met een kerstboom op zijn rug, en 1 hondje eet samen met zijn baasje een patatje! En als je heel goed kijkt zie je het bekende gebit in het friettentje liggen (zie ook de video verderop). Maar die is echt lastig te vinden!
Voor de scherpe opletter, op het bankje achter de friettent zie je Jan van Haasteren zelf zitten.

Tevens zie je nog een kerst-kraampje, waar allerlei kado’s verkocht worden:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-kraampje-600-444
Ook hier diverse leuke elementen. Zie je de meneer met het stokbrood onder zijn arm? Die kijkt naar een kado met een boos gezicht erop; dit zelfde gezicht zie je ook terug in een kerstboom op de puzzel! Fantastisch natuurlijk de man die met een ridder-masker op loopt en een kerstboom heeft gekocht.
En als je heel goed kijkt, zie je nog een spin lopen op het markt-kraampje, op het blad van het kraampje, kun je hem vinden?

Ook nog een mooie scene: de Tax-official’, die zie je hier lopen:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-tax-official-600-444
Ik heb heel goed moeten uitvergroten wat er nu precies op dat koffertje van die meneer staat, maar als ik het goed heb kunnen lezen ‘tax official’. Iets van een belasting inspecteur dus, of zoiets? Het grappige is, dat deze meneer ook staat op de puzzel ‘Formule 1‘. Als je goed kijkt naar de meneer naast de ‘tax official’, dan schiet daar opeens een kerstmannetje uit zijn kerstboom waarvan hij ontzettend schrikt!
De ‘tax official’ lijkt een slee achter zich aan mee te nemen met daarop een bloempot en een gieter, waarover twee andere mensen zich zeer verbazen.

Mooi element is deze nog:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-slang-spook-meer-600-444
Je ziet hier een slang tussen de kerstbomen, typische Jan van Haasteren slang. Tevens zi je hier een bordje met WC erop, en je kunt doortrekken. Heel klein ook nog een geel stickertje met ‘Jane’ erop! Je ziet nog een handje achter de boom verschijnen en je ziet het bekende JvH spook. Heel veel tegelijk in 1 scene.


Verder nog over de legpuzzel van JvH 'De Kerstbomen markt'

Ik heb nog een algehele review over deze puzzel gemaakt, van alle leuke en grappige dingen die er te zien zijn op deze legpuzzel. Maar je ziet er zelf vast nog meer, want dat maakt de Jan van Haasteren puzzels juist zo leuk. Mijn favoriete elementen uit deze puzzel:

Deze legpuzzel heb ik in meerdere dagen gemaakt en ik heb hem helemaal alleen gelegd. Ik heb de puzzel op een puzzelmat gemaakt omdat ik het altijd handig vind om de puzzel eventueel te verplaatsen indien dat nodig is. Vervolgens begin ik altijd met alle stukjes uit te leggen op de puzzelmat. Ik heb dit allemaal op mijn gemak gedaan, maar heb wel de tijd opgenomen.

Ik begin altijd met het uitleggen van alle stukjes op de puzzelmat (formaat is 1 meter en 60 centimeter breed en 90 centimeter hoog). Zoals je ziet zit er bij deze puzzel ook nog een kleine poster met het formaat 29 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Dat is echt wel klein en helpt je niet heel veel. Echter op de doos (aangezien het een 2-in-1 is) is de afbeelding ook niet heel groot. In sommige puzzel dozen zit een poster die net zo groot is als de puzzel zelf, en dat helpt je wel heel erg bij het puzzelen. De doos en de kleine poster op mijn puzzelmat:
rsz_puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-doos-en-poster
Zoals je ziet is de poster erg klein.

Vervolgens heb ik alle rand-stukjes bij elkaar gezocht en ben ik de randen gaan leggen. Zoals wel vaker mis ik 1 rand-stukje! Arch, dat is altijd weer de uitdaging of je dit rand-stukje nog apart gaat opzoeken, of dat het rand-stukje gewoon mist in de doos (ik heb de puzzel 2-de hands gekocht via Facebook Marketplace). Ik ben uiteindelijk nog even gaan zoeken, maar kon hem niet snel vinden. Achteraf bleek dat het stukje er gewoon bijzat en ik de rand stukjes niet goed had uitgesorteerd.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-randen-gelegd-600-444

Ik ga stukjes vervolgens op kleur bij elkaar zoeken, en ben begonnen met het friet-tentje. Grappig element, want op dit friet-tentje staat een sneeuwman die een bord vasthoud waarop staat ‘Enjoy the fries of Roy’. Zoals je ziet ben ik begonnen met de deur (‘Prive’), en op die deur hangt ook de menu-kaart. Tevens had ik de stukjes met de fel groene kleuren bij elkaar gezocht, en begon ik met het kerst cadeau kraampje. (en zoals je ziet, had ik inmiddels dat ene missende rand-stukje gevonden!). Mijn resultaat na 1 uur puzzelen:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-na-1-uur-gelegd-600-444

De bus bovenaan de puzzel was makkelijk te leggen, gezien zijn opvallende kleuren. Eveneens de lantaarn-palen en de ladder stukjes waren makkelijk te vinden en te leggen.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-verder-dan-1-uur-600-444

Alle niet-kerstbomen waren prima te leggen, dat ging best snel. Je ziet mijn resultaat na ongeveer 70% de puzzel af. Waarbij ik nog even alle kerstbomen links heb laten liggen, die stukjes lijken namelijk zoooveel op elkaar!
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-70-_-af-600-444

En ongeveer 90% van de puzzel af:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-90-_-af-600-444

Vrijwel af, maar die hele lastige kerstbomen moeten nog. Archh, dat wordt een lastig klusje! Zoals je ziet zitten er links en rechts nog wel wat mensen verstopt in een kerstboom, en dat hielp wel, als laatste heb ik ook nog allemaal stukjes met ‘hoofden’ verzameld. Naast de kerstbomen stukjes.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-95-_-af-600-444

En….yes, hij is af! Het resultaat:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-alleen-puzzel-af-600-444

Ook nog even de puzzel op de puzzelmat naast de doos (een 2-in-1):
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-puzzel-af-en-doos-600-444

En nog ter vergelijk hoe groot de puzzel is in vergelijking met de poster die erbij zit:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-op-puzzelmat-puzzel-af-en-poster-600-600


Een Kerstpuzzel

Deze puzzel is erg leuk om te maken of als cadeau te geven tijdens de Kerstdagen. Er is een speciaal overzicht met alle Kerstpuzzels. Een een speciale categorie ‘Jan van Haasteren kerstpuzzels


Jan van Haasteren 'De Kerstbomen markt' 1000 stukjes - Terugkerende elementen

Ook in deze Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ zie je weer heel veel vaste terugkerende elementen in de puzzel. Bijvoorbeeld Superslak, de haaienvin, de handjes, de ogen, de katten, het gebit, Sinterklaas, de bril, maar nog veel meer!. Deze vaste of terugkerende elementen zullen hieronder nog eens laten zien met video’s en foto’s.


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 1: De 3 Kijkgaten

De kijkgaten zijn een vast item in een JvH puzzel, ook in deze puzzel zijn ze te vinden, zij het niet gemakkelijk:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-3-kijkgaten


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 2: De 3 Pleisters

De pleisters zijn een erg leuk terugkerend element in de JvH puzzels, omdat dit er vaak meer zijn, en omdat ze heel klein zijn. Dit is vaak een echte speurtocht:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-3-pleisters


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 3: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast tot Zeveren was ooit een oude stripfiguur die Jan van Haasteren tekende. En daarna is hij overgegaan tot het tekenen van puzzels. Toch zie je nog vaak de Baron van Tast op zijn legpuzzels:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-baron-van-tast-tot-zeveren


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 4: De Krab

De krab is een vaste waarde in de terugkerende elementen. Vaak is er maar 1 krab (of geen), we hebben hem weer kunnen vinden:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-krab


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 5: De Oogjes

De oogjes zie je ook op alle puzzels wel terug, en ook hier kunnen het meerdere oogjes zijn. Je ziet ze snel over het hoofd, omdat ze nogal klein kunnen zijn:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-oogjes


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 6: de Periscoop

De Periscoop zie je ook vaak, niet moeilijk te vinden, omdat hij nogal groot is. Komt eigenlijk altijd maar 1x voor op een puzzel.


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 7: De Sigaar

De sigaar is ook altijd een lastige, omdat hij nogal klein is en altijd op de grond ergens ligt. We hebben hem weer kunnen vinden:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-oogjes-de-sigaar


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 8: De Zaag

De zaag is vaak vrij makkelijk te vinden, maar kan zich wel op alle plekken bevinden, hij schijnt zelfs muren door te kunnen zagen namelijk 🙂

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-zaag


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 9: De Haaienvin

Natuurlijk de haaienvin! Makkelijk te vinden en het kenmerk van de JvH puzzels:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 10: Het Kunstgebit

Het kunstgebit in combinatie met de tandenborstel is vaak toch lastig te vinden, ook in deze puzzel. Ik dacht eerst dat hij er niet op stond:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-kunstgebit


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 11: De Inktvis

Inktvis is er ook heel vaak, omdat hij zo groot is, makkelijk te vinden:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-de-inktvis


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 12: Tekenaar Jan van Haasteren zelf!

Ja!! Jan van Haasteren de tekenaar zelf (hoewel deze puzzel is getekend door Marco Eisinga), is altijd de kroon op je zoekwerk als je hem vindt, maar hij staat zeker niet altijd op elke puzzel:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-jan-van-haasteren-zelf


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 13: Jane Op gele stickertjes, 5 x

Jane staat er soms zelf als persoon op, maar niet altijd. Vaak zie je de gele stickertjes met de naam van Jane erop. Dan moet je ze gaan tellen, heb je ze allemaal?

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-jane-op-stickers-5-maal


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 14: De Kat of de Poes

De kat of de poes komt vrijwel altijd voor:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-kat-of-poes


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 15: De Agenten en de Boef

Ja, agenten en de boef zijn vaak leuke combinaties. Boef is vaak heel dichtbij de agenten, en heel vaak is de boef vermomd….

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-agenten-en-boef


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 16: Het Spook

Het spook kan wel meerdere malen op een puzzel voorkomen, niet altijd makkelijk te vinden en kijkt meestal een beetje angstig.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-spook


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 17: Sinterklaas

Sinterklaas komt heel vaak voor en ‘zw…e’ piet. Hier is hij in gevecht met de Kerstman om een kerstboom!

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-sinterklaas


Jan van Haasteren puzzel ‘De Kerstbomen markt’ - terugkerend element 18: Super Slak

Superslak is er vaak samen met zijn vriendje schildpad. In dit geval niet, maar hij heeft wel een mooie kerstboom op zijn huisje 🙂

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-kerstbomen-markt-terugkerend-element-super-slak


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik leg de puzzels altijd op mijn gemak, het blijft tenslotte erg leuk om te doen. Ik begin met het sorteren van de stukjes – de rand stukjes leg ik apart, en daarna ga ik de randen leggen. Ik heb dus wel voor elke activiteit een beetje grof de tijd bijgehouden. Je krijgt dan het volgende:

Uitleggen van alle stukjes uit de doos (omkeren): 20 minuten
Randen in elkaar leggen: 40 minuten
Het leggen van de puzzel zelf nog, alle stukjes: 9 uur en 30 minuten
Mijn totaal tijd dus over deze puzzel: 10 uur en 30 minuten. Dat is wel iets langer dan gemiddeld. Normaliter zit ik rond de 8 – 8,5 uur. Maar deze puzzel was echt wel lastig, zeker met de kerstbomen stukjes.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Kerstbomenmarkt’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 69,95 (Juni 2020) Nu kopen
Spellenrijk.nl 21,95 (Juni 2020) Nu kopen
Tuinland.nl 21,99 (Juni 2020) Nu kopen
Outletboulevard.nl 14,39 (Juni 2020) Nu kopen
Goedkopelegpuzzels.nl 23,95 (Juni 2020) Nu kopen
Internet-toys.com 33,95 (Juni 2020) Nu kopen
Gigabikes.nl 33,95 (Juni 2020) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Kerstbomenmarkt’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126190616
Puzzel nummer 19061
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Diverse
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leek saai, maar werd toch nog leuk

Ik heb de review hierboven geschreven over de puzzel. Toen ik de puzzel zag, dacht ik dat hij heel saai was. En dat is hij ook wel een beetje, omdat er veel hetzelfde op staat, zoals de kerstbomen en het sneeuw. Echter alle terugkerende elementen van Jan van Haasteren maakten dit ruimschoots goed. Ongelooflijk hoeveel er waren verstopt in deze puzzel en ik heb onwijs moeten zoeken! Top dus, dat maakte toch nog de 4 sterren.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!