Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
by Gerben van Wijngaarden on Puzzel 1000 stukjes
Leuk

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Oktober 2023. Leuke puzzel, niet heel lastig om te maken, bijna te makkelijk. Aantal terugkerende elementen.

Deel deze pagina!

Meer over deze puzzel

Deze puzzel is een Jubileum puzzel. Ik heb de puzzel ‘Jumbo’s Anniversary’ (Jumbo 170 Jaar) of ‘Jumbo’s Anniversary’ (Jumbo 170 Jaar) gemaakt – dit is nummer 1110100032. Deze puzzel is verschenen op 23 September 2023. Tekenaar is Jan van Haasteren van de Jan van Haasteren Studio. Dit is een puzzel die wordt uitgegeven in een beperkte oplage (Limited Edition), want op de website jvh-puzzels staat vermeld ‘Dit betreft een eenmalige uitgave en op=op’. Dat is deze puzzel:
rsz_jan_van_haasteren_‘jumbo’s_anniversary’_–_jumbo_170_jaar_1000_stukjes
en dit is de doos:
Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes doos


Het Jubileum van Jumbo 170 Jaar

Er zit natuurlijk een verhaal achter deze puzzel! Ten eerste is de tekenaar Jan van Haasteren. Dat is logisch want het is een oude tekening van Jan van Haasteren (De Opening) en deze is aangepast door Mars Gremmen. Eigenlijk zijn er dus twee tekenaar voor deze puzzel. Er is in 2007 al eens een puzzel verschenen in 500 stukjes met als titel ‘De Opening‘ – tekenaar Jan van Haasteren. Deze is dus enigszins aangepast door de tekenaar Mars Gremmen en dat is dan de huidige puzzel geworden.
Jumbo bestaat in 2023 inderdaad 170 jaar en was opgericht in 1853. Echter de oorspronkelijke naam van Jumbo was ‘De Nederlandse Spellenfabriek’. Wat is echter het verband tussen de ‘Nederlandse Spellenfabriek’ en ‘Jumbo’? Even een stukjes geschiedenis van de website van de Nederlandse Spellenfabriek:
“In 1853 werd in Amsterdam de Koninklijke Hausemann & Hötte N.V. (H&H) opgericht. Na decennia van gestage groei en de introductie van klassiekers als Mecano en Dinky Toy besloot H&H in 1950 een eigen productiefaciliteit te openen; ‘de Nederlandse Spellenfabriek’. Miljoenen H&H producten, bekend onder merknamen als Jumbo, Papita en King, rolden bij de NSF van de band. Eerst in Amsterdam, later in Wognum en sinds 2006, na de opening door H.K.H. Maxima, in Medemblik.” Lees eventueel meer over Jumbo 170 jaar en het verhaal achter de Jubileum puzzels.


Deze puzzel valt in de Categorie 'Jubileum' puzzels

Deze puzzel valt in de Categorie ‘Jubileum puzzels’ van Jan van Haasteren. Deze puzzels zijn allemaal uitgekomen ter ere van het bestaan van een organisatie of samenwerking voor een x-aantal jaar. Wil je precies weten welke jubileum puzzels er allemaal zijn?
Bekijk alle jubileum puzzels in 1 overzicht
Bekijk een beschrijving van alle jubileum puzzels in 1 overzicht


Toelichting op de puzzel in een video

Meer over deze puzzel en de achtergronden in een video:


Het leggen van de puzzel

Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat. Achteraf was dat niet geheel nodig, ik had deze echt in een record-tempo gelegd. Hij was erg gemakkelijk. Ik ben begonnen met de randen en het sorteren van de stukjes. Alle randstukjes gevonden, altijd fijn:
Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes randen gelegd en doos
De rode loper die bij de opening wordt gebruikt was relatief makkelijk; je ziet daar ook heel veel terugkerende elementen. Ook het rode Jumbo logo mee begonnen en de rood-wit gestreepte tent:
Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes 15pct af
de mensen wist ik al dat ik die als laatste ging doen, het gras met de groene elementen was vervolgens aan de beurt:
Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes 20pct af
Ik heb niet heel veel meer ‘tussen’-foto’s want het leggen ging erg snel, ook het stenen gebouw van Jumbo was relatief eenvoudig.
Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes 95pct af
en ja, uiteindelijk de puzzel af, leuk maar iets te makkelijk:
rsz_jan_van_haasteren_‘jumbo’s_anniversary’_–_jumbo_170_jaar_1000_stukjes


Algemene review

Ik heb een algemene review gemaakt van deze puzzel met vaste terugkerende elementen en leuke items in deze puzzel:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Jumbo 170 Jaar’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 13,99 (Okt 2023) Nu kopen
Intertoys.nl 13,95 (Okt 2023) Nu kopen
Goedkopelegpuzzels.nl 14,95 (Okt 2023) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Jumbo’s Anniversary’ – Jumbo 170 Jaar 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126009215
Puzzel nummer 1119800222
Soort Product Legpuzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Oktober 2023. Leuke puzzel, niet heel lastig om te maken, bijna te makkelijk. Aantal terugkerende elementen.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!