Is er een Jan van Haasteren puzzel waarin de haaienvin niet voorkomt?

Ik heb hier lang naar moeten zoeken, maar er is in ieder geval 1 puzzel waarin de haaienvin niet voorkomt. En deze puzzel is uitgegeven door Jumbo. Welke puzzel is dat? Het is de puzzel:
Fijne Verjaardag Jan – 80 Jaar‘. Met de afbeelding:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-fijne-verjaardag-jan-80-jaar-600-444
en dit is de doos:
rsz_puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-fijne-verjaardag-jan-80-jaar-alleen-doos
Dan is er nog een tweede puzzel waarin de Haaienvin niet voorkomt en dat is de puzzel ‘Concert in het Park / The Bandstand (Uitgave Ravensburger)‘. Met de afbeelding:
rsz_jan_van_haasteren_‘concert_in_het_park’_1000_stukjes_puzzel_af
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_concert_in_het_park_uitgave_ravensburger_nummer_15638_tekenaar_jan_van_haasteren_uitgifte

Hoe kan het dat er in deze Jan van Haasteren puzzel geen haaienvin te zien is?

Een nadere toelichting op dit verhaal. Jan van Haasteren was vroeger striptekenaar. En pas later is hij tekeningen gaan maken voor puzzels. Hij heeft niet alleen tekeningen gemaakt voor puzzels die door Jumbo werden uitgebracht, maar ook puzzels die door andere merken zijn uitgebracht zoals ‘Ravensburger‘ of ‘King‘. Zijn eerste puzzel die hij ooit tekende was de ‘Popeye vloerpuzzel‘ uit 1975. Niet getekend voor Jumbo. En daar zit dus ook geen haaienvin in. Zo zijn er dus veel meer puzzels die Jan van Haasteren wel heeft getekend maar waar zeker geen haaienvin in stond, er zijn hier legio voorbeelden van, bijvoorbeeld:
Popeye Wildpark (6) – Uitgave King Eldorado
75 Jaar Wolfederatie
Echter de eerste puzzel door Jan van Haasteren uitgebracht voor Jumbo is van 1983, namelijk ‘Olympische Spelen‘. Daar zit de haaienvin in. Waarom zit er nu geen haaienvin in de puzzel ‘Fijne Verjaardag jan – 80 jaar’ – uitgegeven in 2016? De puzzel is uitgebracht ter ere van Jans verjaardag, en toen heeft men de eerst gemaakte poster opgezocht die Jan had gemaakt en dat was een poster uit 1977, destijds gemaakt voor het dranken merk Hoppe. Hoppe is een bekend merk van bijvoorbeeld de Jenevers en de Vieux. Op basis van deze reclameposter vond men het wel mooi om hiervan een puzzel te laten maken ter ere van zijn 80-jarige verjaardag. Hier zit hem dus de crux – deze reclameposter is al uit 1977 en hiervan is een puzzel uitgebracht door Jumbo in 2016. Maar: in deze puzzel zit dus GEEN haaienvin!

De Haaienvin – HET handelsmerk van Jan van Haasteren

Jan van Haasteren puzzel ‘Kerst’ - terugkerend element 'De Haaienvin’-pijl
Dit is inmiddels het handelsmerk geworden van Jan van Haasteren en zijn puzzels zijn hierom wereldberoemd. Wil je weten welke andere vaste terugkerende elementen er te zien zijn in zijn puzzels? Bekijk dan de pagina ‘Jan van Haasteren vaste terugkerende elementen‘.