Jan van Haasteren ‘IJshockey’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren ‘IJshockey’ 1000 stukjes

Mocht je de Jan van Haasteren legpuzzel IJshockey 1000 stukjes willen gaan leggen dan is dat deze:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-doos-1

Deze puzzel zat in een doos waarin drie puzzels van Jan van Haasteren zaten. De andere puzzel die nog in deze doos zat was de ‘Camping chaos‘ en ‘De Autospuiterij‘. In de doos zaten ook nog drie posters en deze posters die zijn net zo groot als de puzzel zelf.
De puzzel die ik heb gemaakt zat dus in een 3-in-1 doos en heeft het nummer 80962, gemaakt in 2007 door tekenaar Jan van Haasteren.
Deze puzzel is in een aantal varianten verkrijgbaar, namelijk:

  • 3-in-1 3×1000 stukjes, IJshockey / Autospuiterij / Camping Chaos, nummer 80962, jaar 2007, tekenaar Jan van Haasteren
  • 3-in-1 3×1000 stukjes, IJshockey / De Buren / Te Land, Ter Zee en in de Lucht, nummer 81041, jaar 2009, tekenaar Jan van Haasteren
  • 1500 stukjes, IJshockey, nummer 00682, jaar 2001, tekenaar Jan van Haasteren

Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


Wat kom je allemaal tegen als je deze Jan van Haasteren legpuzzel hebt gemaakt?

Deze ijshockey puzzel van Jan van Haasteren van 1000 stukjes zat in een 3-in-1 doos en in deze doos zaten ook de puzzels ‘Camping Chaos‘ en ‘De Autospuiterij‘. Van deze drie puzzels vond ik de IJshockey puzzel het leukst om te maken daarna Camping Chaos en tenslotte De Autospuiterij. De puzzel De Autospuiterij was wel leuk om te maken maar er zaten niet zoveel verrassende en grappige elementen in. De IJshockey legpuzzel daar zaten de meeste leuke element in en dat maakt hem ook meteen erg moeilijk om te leggen. Deze legpuzzel heb ik in meerdere dagen gemaakt en ik heb hem helemaal alleen gelegd. Ik heb de puzzel op een puzzelmat gemaakt omdat ik het altijd handig vind om de puzzel eventueel te verplaatsen indien dat nodig is.
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-IJshockey-Alles-Uitgelegd-op-Puzzelmat-met-doos
Zoals je ziet zit er ook een poster bij. Deze poster is net zo groot als de puzzel zelf. Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat die 1 meter 60 breed is en 90 CM hoog.

Ik ben begonnen om alle stukjes om te keren op de puzzelmat en vervolgens de stukjes te gaan uitzoeken waar alle randen bij zaten. Daarna ben ik als eerste de randen van de puzzel gaan leggen.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-op-puzzelmat-randen-gelegd
Na het leggen van de randen van de puzzel ben ik begonnen met het leggen van de boarding van de ijsbaan. Op deze boarding zitten aantal vrij grote reclameposters die vrij makkelijk te leggen zijn.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-op-puzzelmat-boarding-ver-gelegd
Echter, tussendoor werd mijn puzzel-project regelmatig vertraagd door poezen die het schijnbaar leuk vinden om bovenop mijn puzzel te gaan zitten. Liggen vinden ze trouwens ook heel fijn, een heel lang……
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-op-puzzelmat-poes-op-puzzelmat
Daarna ben ik de bovenkant van de puzzel gaan leggen en de gang om de boarding heen en dat was ook redelijk makkelijk te doen.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-op-puzzelmat-boarding-en-meer-af
Vervolgens heb ik alle stukjes verzameld van de ijshockey doelen met een net en die waren ook vrij makkelijk bij elkaar te vinden en die waren ook wel makkelijk te leggen. Toen ik dat eenmaal gelegd had ben ik het publiek gaan leggen dat lijkt heel moeilijk maar dat was best nog wel redelijk makkelijk te doen. Dat viel me niet heel erg tegen. Na het leggen van de stukjes van het publiek ben ik begonnen met het leggen en het zoeken van de stukjes van de rode en de blauwe lijnen die over het ijs lopen. Dat was eigenlijk erg goed te doen dus dat is zeker een tip om daarmee aan de slag te gaan. Toen ben ik op het laatst alle ijshockeyers gaan leggen en dat lijkt erg lastig en erg ingewikkeld maar zoals je ziet hebben vrijwel alle ijshockeyers een eigen tenue. En iedere ijshockeyer heeft een andere kleur broek of andere kleur shirt of andere kleur sokken en daar was het toch nog relatief goed te doen. Dat had ik lastiger verwacht. Echter het lastige bij deze puzzel is ook dat er heel veel kleine leuke grappige details in deze puzzel verwerkt zijn waardoor je ook met heel veel schaatsen en ijshockey stukjes blijft zitten die je niet precies weet te leggen. Op het laatst wordt het toch echt nog moeilijk om alle laatste stukjes aan elkaar te leggen.
Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat die 1 meter 60 breed was en 90 CM hoog en dat puzzelt erg makkelijk.
Het leuke van de ijshockey puzzel is dat er ontzettend veel grappige en leuke elementen in verwerkt zijn en ik zal onderstaand een paar voorbeelden van die elementen ook in video’s laten zien.
Uiteindelijk heb ik hem helemaal afgekregen. Hoera!


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - grappig element 1: Puck You

In deze ijshockey puzzel komen ontzettend veel pucks voor en je ziet op heel veel plekken Pucks. Je ziet bijvoorbeeld een ijshockeyer met een Puck in zijn oog maar je ziet bijvoorbeeld ook op de boarding een afbeelding van Donald Duck en daaronder staat Donald Puck en er staat ook nog op de boarding een geschreven brief met ‘Puck I love you’. En er ligt onder een bank ook nog een brief waarop staat ‘Puck you’ in plaats van ‘Fuck you’ die is ook heel leuk. Wat ook nog een heel leuk element is is een Puck op pootjes die aan het wandelen is over het ijs.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-puck-you


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - grappig element 2: Leuke Dingen Algemeen

Een paar leuke dingen in het algemeen die je in deze puzzel ziet zijn bijvoorbeeld de volgende. Er zijn twee ijshockeyers aan het dammen op het ijs en er zakt ook een ijshockeyer door het ijs heen. Je ziet een wak in het ijs waaruit een handje komt en een kikker springt en er staat een gevarenbordje met een doodskop die steekt eruit. En je ziet ook nog een wak in het ijs waarin een man aan het vissen is en daar zit een kat ook buiten wachten die net ook al een visje heeft opgegeten.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-leuk-algemeen


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - grappig element 3: Leuke Mensen (in het publiek)

In deze puzzel zie je in het publiek ook heel veel leuke elementen je ziet heel veel verschillende soorten mensen bijvoorbeeld op de tribune linksboven zie je een eskimo zitten helemaal ingepakt in eskimo kleren. Je ziet nog een donkere bokser met zijn bokshandschoenen aan die is klaar om te boksen en je ziet een hele nette mevrouw helemaal netjes gekleed. Natuurlijk zit Sinterklaas ook op de tribune, dat is een vast terugkerend element in de puzzels van Jan van Haasteren. Je ziet ook een ober over de tribune lopen maar die valt en die valt met zijn hele dienblad met glazen over de mensen in de tribune heen. Wat ook nog heel leuk is op deze tribune is het spandoek waarop staat Puck Puck als aanmoediging.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-mensen-in-publiek


Verder nog over de Jan van Haasteren IJshockey 1000 stukjes

Net zoals in alle andere Jan van Haasteren puzzels zie je heel veel terugkerende elementen en dat zijn niet altijd dezelfde elementen. Ik heb weer heel veel vaste elementen opgezocht en beschreven in onderstaande video’s. Het is ook erg leuk om direct in de puzzels van Jan van Haasteren al die terugkerende elementen te gaan op zoeken en te kijken of je die weer allemaal kunt vinden. In deze puzzel zie je ontzettend veel ijshockeyers die op het ijs de meest rare en gekke dingen meemaken en je kunt er heel lang naar kijken voordat je echt alles hebt gezien wat er gebeurt.


Jan van Haasteren IJshockey 1000 stukjes - Terugkerende elementen

In de onderstaande video’s heb ik een redelijk aantal terugkerende elementen in de puzzels in video’s weergegeven maar dit zijn zeker niet alle terugkerende elementen er zijn er zeker meer kijk of je die zelf nog kunt vinden.


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 1: De haaienvin

De haaienvin in de Jan van Haasteren legpuzzels is altijd aanwezig Deze is vaak vrij makkelijk te vinden en bevindt zich vaak op de grond of op de vloer. In deze ijshockey puzzel zie je de haaienvin vlakbij het ijshockey doel, onderaan de puzzel.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 2: Sinterklaas

Sinterklaas komt ook altijd terug in een Jan van Haasteren puzzel. Soms is de Sinterklaas lastig te vinden en is hij heel klein getekend maar deze keer was de Sinterklaas best goed te vinden. Je kunt Sinterklaas zien op de tribune linksboven in de puzzel.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-sinterklaas


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 3: De ‘handjes’

Handjes in Jan van Haasteren puzzels komen ook altijd voor je ziet er erg veel in deze puzzel. En het is ook erg leuk om al die handjes op te zoeken om te kijken of je die kunt vinden. Een aantal leuke voorbeelden van waar handjes te vinden zijn zal ik geven. Je ziet bijvoorbeeld handjes tevoorschijn komen onder de daken. Je ziet bijvoorbeeld een handje onder een boarding tevoorschijn komen. Een erg leuke is een handje die in het onderste ijshockey doel zit. Ook een erg leuke is een handje die helemaal rechtsboven bij de puzzel zit onder de armleuning. Wat ook nog een hele leuke is is een handje die uit het wak uit het ijs komt onderaan de puzzel.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-leuk-algemeen


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 4: Het kunstgebit

Het kunstgebit komt ook bijna altijd voor in de Jan van Haasteren legpuzzels. Het is heel moeilijk om het kunstgebit te vinden. Soms denk je dat het kunstgebit niet in de puzzel zit maar is hij er toch. Ik heb het kunstgebit kunnen vinden en hij bevindt zich helemaal rechts onderin de puzzel boven op het dak daar ligt een los kunstgebit.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-kunstgebit


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 5: Baron van Tast tot Zeveren

Wat ook nog een terugkerend element in een van de puzzels van Jan van Haasteren kan zijn is Baron van Tast. voluit heet hij Baron van Tast tot Zeveren. Echter deze personage is vaak heel moeilijk te vinden in de puzzel maar hij komt ook niet altijd voor. Baron van Tast is ooit een strip die is getekend door Jan van Haasteren en hij laat vaak deze stripfiguur nog in zijn puzzels terugkomen. Je kunt deze Baron van Tast herkennen aan zijn zwarte haar met zijn bakkebaarden en vaak zijn lange neus en vrijwel altijd heeft daar ook een stropdas om en een blauw jasje.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-baron-van-tast-tot-zeveren


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 6: De Katten

De katten zijn ook altijd een terugkerend element je ziet er altijd wel een of twee of meerdere terugkomen in de puzzels van Jan van Haasteren. In deze puzzel heb ik twee katten gevonden. Een kat zit een beetje rechtsboven aan de puzzel bij het wak waar de man zit te vissen. En de andere kat die steekt met zijn kopje uit een luikje uit de boarding helemaal rechtsboven in de puzzel.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-de-katten


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 7: De Sigaar

Een vast terugkerend element in de puzzels van Jan van Haasteren is vrijwel ook altijd een sigaar. In deze puzzel vind je twee sigaren terug. Ik heb in de volgende video slechts een sigaar getoond aan de rechterkant van de puzzel. Maar als je goed kijkt zul je ook nog een sigaar vinden helemaal aan de linkerkant van de puzzel bij een fles wijn die vlakbij de boarding staat en een glas wijn en daarnaast ligt ook een sigaar.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-de-sigaar


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 8: De Bril

De bril is ook altijd een terugkerend element in de Jan van Haasteren puzzels in deze puzzel heb ik drie brillen gevonden die heel opvallend te zien zijn. Een bril is helemaal aan de rechterkant te vinden op het dak van het huisje. De andere bril is ook een beetje aan de rechterkant van de puzzel te vinden en die hangt over de boarding. Dat zie je ook in de onderstaande video. Je ziet echter ook nog een bril bij iemand op het publiek die wordt tegen aan de achterkant tegen zijn hoofd geslagen en zijn bril die vliegt helemaal af.

In deze afbeelding zie je iemand in het publiek waarvan de bril wordt ‘afgeslagen’:
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-IJshockey-Terugkerend-element-bril
In de volgende afbeelding zie je twee brillen, 1 bril op het dakje en 1 bril hangt over de boarding:
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-IJshockey-Terugkerend-element-twee-brillen


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 9: De Oogjes

Oogjes in de Jan van Haasteren puzzels komen ook heel vaak voor en je ziet vaak heel veel oogjes tevoorschijn komen. Zo ook in deze puzzel. In de onderstaande video heb ik een aantal oogjes laten zien die in de puzzel te vinden zijn. Als je alle oogjes in deze puzzel wilt vinden Zie ik er twee onder de tribune linksboven bij de puzzel en ik zie nog twee oogjes rechtsonder bij de puzzel vanuit de tribune tevoorschijn komen.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-de-oogjes


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 10: Super Slak

Als je goed kijkt bij de puzzels van Jan van Haasteren zul je ook altijd super slak tegenkomen en Super Slak is ook in deze puzzel te vinden en die rent achter een los schaatsende schaats aan die je ziet bij de boarding aan de linkerkant van de puzzel. Het grote vriendje van Super Slak is eigenlijk schildpad. Maar schildpad zie je aan de linkerkant van de puzzel en die is verliefd op een ander klein mannetje misschien wel een puck met een helm over z’n hoofd.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-super-slak


Jan van Haasteren puzzel ‘IJshockey’ - terugkerend element 11: De Pleisters

De pleisters zie je ook altijd terugkomen. Ik heb in deze puzzel twee pleisters gevonden.in pleister zie je bij het ijshockey doel onderaan de puzzel. Die zit op de billen van een ijshockeyer. De tweede pleister die is slecht vindbaar maar die zie je bij het tweede ijshockey doel bovenaan de puzzel en die zit op de kleding van een ijshockey die in het doel licht.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-pleister-1

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-ijshockey-terugkerend-element-pleister-2


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren IJshockey 1000 stukjes?

De puzzel heeft een afmeting van 68 centimeter (breedte) bij 49 centimeter (hoogte). Dat is eigenlijk de standaard afmeting van een puzzel van 1000 stukjes.


Hoe lang doe je er over om de puzzel Jan van Haasteren IJshockey 1000 stukjes te leggen?

Ik heb de Jan van Haasteren legpuzzel ijshockey 1000 stukjes helemaal zelf gelegd. Ik heb er wel meerdere dagen over gedaan om deze puzzel te leggen. Erg handig vond ik het om een op een puzzelmat te leggen zodat je de puzzel kunt verplaatsen indien dat nodig is. De IJshockey puzzel zat in een 3-in-1 doos en in deze doos zaten ook de legpuzzels Camping Chaos en De Autospuiterij. Van deze drie puzzels vond ik De Autospuiterij de minst leuke en ik moet zeggen dat ik de IJshockey puzzel het leukste vond omdat daar de meest verrassende elementen in zaten. En omdat er zoveel verrassende elementen in zaten heb ik hier ook lang over gedaan.
Mijn tijd over deze puzzel:

  • 20 minuten de stukjes uitleggen
  • 30 minuten over de randen in elkaar gelegd
  • Totaal tijd voor gehele puzzel = 7,5 uur

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘IJshockey’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Marktplaats.nl 15,00 (Mei 2020) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘IJshockey’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN onbekend
Puzzel nummer 80962
Soort Product Puzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Diverse
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 12 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk en goed te doen!

Ik heb de bovenstaande review geschreven. Leuke puzzel, met toch weer veel verrassende elementen erin. Je blijft kijken naar de puzzel en ontdekt toch weer nieuwe elementen. Veel bekende Jan van Haasteren elementen op deze puzzel. Ik geef hem toch een volle 100% score: 5!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!