Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
by Gerben van Wijngaarden on Puzzel 1000 stukjes
Erg leuk - Hockey!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in September 2023. Een oude puzzel, gemaakt door Jan van Haasteren. Maar wat een leuke en er zit ook nog een heel verhaal achter met het WK Hockey destijds in Utrecht. Ik houd ook wel van de oudere puzzels maken. Dank Jan!

Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Hockey KNHB'

Ik heb de puzzel ‘Hockey (KNHB)’ of ‘Hockey (KNHB)’ 1ste variant gemaakt – deze puzzel heeft geen nummer. Uitgifte jaar is 1998. Tekenaar is Jan van Haasteren. Dat is deze puzzel:
Jan van Haasteren Hockey 1ste variant - puzzel af
en dit is de doos (KNHB 1-ste variant):
Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB 1e variant’ 1000 stukjes doos


Toelichting op de puzzel in een video

Ik heb een toelichting op deze puzzel gemaakt in een video:


Deze puzzel van 'Hockey KNHB'

Deze puzzel is verschenen in meerdere varianten, waarbij er hele kleine verschillen zijn. De kleine verschillen kun je vinden bij de KNHB puzzel Hockey in de doos met de oranje rand en de witte kleur. Van die puzzel zijn er vier varianten verschenen en dit is echt een verzamelaars-item. Waar zitten dan de verschillen in? De verschillen zitten hem in de reclameborden aan de ‘bovenkant’ van het veld. En dan gaat het specifiek om één reclamebord, en dat is dan het reclamebord naast het oranje reclamebord. Dat is dan deze – de rood omrande:
Reclameborden jan van haasteren KNHB Hockey
Dit bord verschilt namelijk in 4 puzzels. Daarom heb je de puzzel Hockey in vier varianten. De 1ste variant is de minst zeldzame. Varianten 2, 3 en 4 zijn lastig te verkrijgen. Dit zijn ze:
– Variant 1 Reclamebord met de tekst ‘Mijn Kick is een Hockeystick’.
Deze puzzel was voor de leden van de KNHB:
Reclameborden jan van haasteren KNHB Hockey

– Variant 2 Reclamebord met de tekst ‘Desso DLW Sport Systems’.
Deze is voor sponsor Desso (fabrikant van tapijt en kunstgras hockeyvelden):
Hockey 4de variant Desso

– Variant 3 Reclamebord met de tekst ‘Rabobank International’.
Deze is voor de relaties van sponsor Rabobank:
hockey 3de variant Rabobank

– Variant 4 Reclamebord met de tekst ‘Extran’.
Dee is voor de relaties van sponsor Extran:
Hockey 2de variant Extran


Deze puzzel is verschenen in een aantal varianten

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
Geen NummerHockey KNHB - 1ste variant10001998Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
81171Hockey (Uitgave Formido)1000 Stukjes2012Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
80861Verhuiskoorts | Crazy Casino | Hockey (Uitgave Intertoys)500-750-1000 2006Jan van Haasteren

Puzzel 'Hockey Kampioenschappen' en 'Hockey'

Verwar de puzzel ‘Hockey Kampioenschappen‘ niet met de puzzel ‘Hockey‘. Deze lijken heel erg op elkaar, maar er zijn diverse verschillen en dan met name in de reclameborden die langs het hockeyveld staan. Al deze varianten worden nader toegelicht op de pagina ‘Hockey‘.


Puzzel met andere vormen puzzzelstukjes

Het bijzondere aan deze oude puzzels is, is dat er puzzelstukjes met andere vormen zijn. Dat zie je goed op de onderstaande foto. Dat puzzelt toch weer eens ietsje anders:
rsz_jan_van_haasteren_‘hockey_knhb_1e_variant’_1000_stukjes_-_andere_stukjes


Het leggen van de puzzel

Ik begin altijd met het sorteren van de puzzelstukjes en vervolgens het leggen van de randen, soms mis ik 1 of 2 stukjes tijdens het sorteren en dat zie je hier ook weer; ik mis 2 puzzelstukjes bij de rand:
rsz_jan_van_haasteren_‘hockey_knhb_1e_variant’_1000_stukjes_-_rechte_randen_gelegd
Ik begon bij de twee lichtmasten van het hockeyveld – dat waren duidelijke rode kleuren. Ook de twee hockey-doelen waren makkelijk te herkennen met de netten:
Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB 1e variant’ 1000 stukjes - 15pct
De puzzel was niet heel lastig en hierdoor heb ik maar twee foto’s van het puzzelen. Na de lichtmasten heb de ik mensen op de tribunes gelegd. Dat viel erg mee, het leggen van de stukjes van de hockey-ers op het veld was het lastigst, want veel stukjes lijken op elkaar:
Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB 1e variant’ 1000 stukjes - 80pct
en uiteindelijk heb ik de puzzel af:
Jan van Haasteren Hockey 1ste variant - puzzel af


Review video van de puzzel 'Hockey KNHB'

Ik heb een review video gemaakt van deze puzzel:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Hockey (KNHB)’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Marktplaats.nl Bieden Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Hockey KNHB’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer Geen Nummer
Soort Product Legpuzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk JUMBO
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Erg leuk - Hockey!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in September 2023. Een oude puzzel, gemaakt door Jan van Haasteren. Maar wat een leuke en er zit ook nog een heel verhaal achter met het WK Hockey destijds in Utrecht. Ik houd ook wel van de oudere puzzels maken. Dank Jan!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!