Jan van Haasteren ‘Het Ontbrekende Stukje’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Het Ontbrekende Stukje'

Ik heb deze puzzel gemaakt en het is de puzzel ‘Het Ontbrekende Stukje’ – dit is nummer 20041. Dat is deze puzzel:
jan-van-haasteren-het-ontbrekende-stukje-puzzel-1000-stukjes-600-444
En dit is de doos:
jan_van_haasteren_‘het_ontbrekende_stukje’_1000_stukjes_20041_alleen_doos

Dit is de puzzel die heel lang geheim werd gehouden in Maart en April 2021. De onthulling van deze puzzel werd gedaan op zondag 11 april om 16.00 uur en wordt in de verkoop gebracht op 17 april 2021. Dit was een ontzettend leuke actie! Het is de 4de puzzel die in 2021 is verschenen. De naam is niet zomaar verzonnen. Het heeft een dubbele betekenis: iedereen die puzzelt heeft wel eens een ontbrekend stukje, wat voor een echte puzzelaar heeeel erg vervelend is. De tweede betekenis is – en daar is het een eerbetoon aan – is de verwijzing naar de mensen van de ‘Jan van Haasteren ontbrekende stukjes’. Mensen werken hier in de dagbesteding aan het maken van Jan van Haasteren puzzels en zorgen ervoor dat mensen via hen een ontbrekend stukje kunnen krijgen opgestuurd. Tevens kun je bij hem eens in de zoveel tijd een puzzel kopen, als zij namelijk via alle puzzels die ze ‘krijgen’ weer een puzzel compleet hebben kunnen maken. Alles over hen lezen? Bekijk dan de pagina ‘Jan van Haasteren ontbrekende stukjes‘.

De link tussen de puzzel ‘Het Ontbrekende Stukje’ en de Dagbesteding ‘Jan van Haasteren Ontbrekende Stukjes’.

Je kunt in de puzzel heel duidelijk de link tussen de puzzel en de dag besteding organisatie zien, namelijk aan het ‘bord’ op dit huis -> JvH Missing Pieces:
jan_van_haasteren_‘het_ontbrekende_stukje’_1000_stukjes_20041_item_1


Algemene Review Jan van Haasteren 'Ontbrekende Stukje'

Ik heb een algemene review gemaakt van deze puzzel met opvallende en grappige elementen:

Het leuke aan deze puzzel is, is dat iedereen op zoek is naar het Ontbrekende Stukje. Maar wie vindt het stukje? En: als je goed oplet zie je ook op vele plekken op de puzzel puzzelstukjes. Ik heb een video gemaakt van alle personen die op zoek zijn naar puzzelstukjes:

Wie vindt er nu het ontbrekende puzzelstukje? Het lijkt erop dat de Belasting inspecteur het ontbrekende puzzelstukje vindt (???):
Jan_van_haasteren_ontbrekende_puzzelstukje_gevonden


Het leggen van de puzzel

Zoals je ziet leg ik eerst alle puzzelstukjes uit op een puzzelmat, in dit geval een rubberen zwarte puzzelmat. Handig, want regelmatig rol ik de puzzel weer even op. De randstukjes ook meteen gesorteerd:
Jan van Haasteren Het Ontbrekende Stukje Puzzel 1000 Stukjes Stukjes uitgelegd op mat en doos erbij

Het leggen van de randen, dat is altijd weer spannend, of ik inderdaad alle 126 kantstukjes goed had gevonden. Vaak mist er wel 1, maar deze keer goed gesorteerd:
Jan van Haasteren Het Ontbrekende Stukje Puzzel 1000 Stukjes Randen gelegd en doos

Vervolgens ben ik begonnen met het bij elkaar zoeken van alle vlakken met kleuren erop, dus de twee huizen en het water en de boot en de rode auto. Het resultaat na 1 uur en 50 minuten puzzelen. By the way, dit was wel een erg makkelijke puzzel!:
Jan van Haasteren Het Ontbrekende Stukje Puzzel 1000 Stukjes Na 1 uur en 50 minuten

Zoals je ziet heb ik de gele huizen tot het laatste bewaard om te doen, die kleuren en stukjes leken namelijk heel erg op elkaar:
Jan van Haasteren Het Ontbrekende Stukje Puzzel 1000 Stukjes 80pct aff

En ik heb de puzzel af, erg leuk en met heel veel grappige items er in:
Jan van Haasteren Het Ontbrekende Stukje Puzzel 1000 Stukjes Puzzel af


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Overzicht vaste terugkerende elementen Jan van Haasteren 'Ontbrekende Stukje'

Ik heb in een video een overzicht gemaakt van alle vaste terugkerende elementen in deze puzzel:


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren 'Ontbrekende Stukje' 1000 stukjes?

Ook deze puzzel heeft afmetingen van 68 (breedte) bij 49 (hoogte). Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat van 1 meter 60 breed en 90 centimeter hoog.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Het Ontbrekende Stukje’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

 • Uitleggen van de stukjes: 25 minuten
 • Leggen van de randen = 20 minuten
 • Leggen van de rest van de stukjes = 4 uur en 20 minuten

Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 5 uur en 5 minuten. Dat is echt behoorlijk sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Het Ontbrekende Stukje’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com 14,39 (Mei 2022) Nu kopen
Legpuzzels.nl 17,95 (Mei 2022) Nu kopen
Spellenrijk.nl 17,95 (Mei 2022) Nu kopen
Tuinland.nl 16,95 (Mei 2022) Nu kopen
Intertoys.nl 17,99 (Mei 2022) Nu kopen
Puzzels123.com 15,95 (Mei 2022) Nu kopen
Voordeligelegpuzzels.nl 12,95 (Mei 2022) Nu kopen
Hetspeelgoedpaleis.com 17,95 (Mei 2022) Nu kopen
Bruna.nl 15,99 (Mei 2022) Nu kopen
Wehkamp.nl 14,39 (Mei 2022) Nu kopen
Ilovespeelgoed.nl 14,95 (Mei 2022) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Het Ontbrekende Stukje’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200414
Puzzel nummer 20041
Soort Product Legpuzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Makkelijk maar erg leuk!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Mei 2022. Deze puzzel was erg makkelijk te maken, volgens mij heb ik nog nooit zo snel een Jan van Haasteren puzzel gelegd. Dat viel bijna een beetje tegen, maar als je later gaat zoeken naar alle leuke en terugkerende elementen is hij weer erg leuk. Bedankt weer Jan!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deze puzzelaars hebben deze puzzel al gemaakt

 • 1 september 2022
  -
  Happy Birthday -
 • 21 februari 2022
  -
  José van Workum - Leuk!
 • 19 augustus 2021
  -
  Nancy van Dongen - Gevonden leuke puzzel

Deel deze pagina!