Jan van Haasteren ‘Het Dorp van de Kerstman’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Het Dorp van de Kerstman'

Ik heb deze puzzel gemaakt. Het is de puzzel ‘Het Dorp van de Kerstman’ (Santa’s Village) – dit is nummer 20075, uitgifte in 2022 op 15 Oktober. Deze puzzel is getekend door Rob Derks van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
jan_van_haasteren_dorp_van_de_kerstman_600_444
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_het_dorp_van_de_kerstman_1000_stukjes_600_444

Deze puzzel is ook uitgegeven in 5000 stukjes en die verschijnt vanaf 12 November 2022 (Nummer 20076).


Review video van de puzzel 'Jan van Haasteren Kerstdorp'

Ik heb een review video gemaakt van deze hele leuke puzzel getekend door Rob Derks, waarin je ook alle vaste terugkerende elementen ziet:

Al met al: erg enthousiast over deze puzzel van Rob Derks! Je bent echt even aan het puzzelen, hij is niet te makkelijk. En wat is er weer veel te zien in dit dorp van de kerstman: een rondleiding met Freddy Mercury erin, de ZZ top mannen, de tweeling, er wordt een kerstboom gekocht door de kerstmannen, de kerstman en Sinterklaas zijn er, het zelfportret van Jan van Haasteren is er, en nog veeel meer! Bekijk vooral mijn review video. Een heerlijke kerstpuzzel en leuk om te geven of te maken tijdens de kerstdagen. Een mooi winter tafereel!


Een Kerstpuzzel

Deze puzzel is erg leuk om te maken of als cadeau te geven tijdens de Kerstdagen. Er is een speciaal overzicht met alle Kerstpuzzels. Een een speciale categorie ‘Jan van Haasteren kerstpuzzels


Uitpak video 'Dorp van de Kerstman'

Ik heb een uitpak video gemaakt van deze puzzel:


Rob Derks en Nijmegen en 'Dorp van de Kerstman'

Rob Derks is de tekenaar van deze puzzel en hij woont in Nijmegen. Ook in deze puzzel heeft hij nog even Nijmegen kunnen vermelden, en dat zie je op de routebordjes:
Dorp van de kerstman
By the way, als je goed kijkt, zie je ook een bordje naar Zaandam, dat is waar JUMBO is gevestigd, namelijk:
Westzijde 184, 1506 EK Zaandam


Het leggen van de puzzel

Ondanks de livestreams die ik heb gemaakt van deze puzzel, ook nog een paar fotos van het leggen van de puzzel. Dit was lastig, en zeker het begin met de randen, want in de randen zie je veel blauwe lucht en veel stukjes met wit- de sneeuw. O ja, en ik mis weer eens 1 recht stukjes van de rand. Maar dat kwam later goed, ik had de stukjes niet goed gesorteerd:
Jan van Haasteren dorp van de kerstman rechte randen

Ik ben de stukjes op kleur gaan sorteren en begonnen met de ijsscooter waarop de twee politiemannen achter de boef aangaan. En tevens begonnen met de trap van 1 van de huisjes van de kertstmannen:
Jan van Haasteren dorp van de kerstman na 2 uur

Ook al begonnen met het leggen van de groene kleuren, te weten de groene deuren van alle huizen van de kerstmannen en de gekochte kerstboom van de kerstmannen. Die ze nog in elkaar moeten gaan zetten. Moderne kerstmannen die online een kerstboom bestellen. En: ook al toch begonnen met het hele lastige stuk van de witte sneeuw en de daken van de huizen van de kerstmannen:
Jan van Haasteren dorp van de kerstman 80pct af
En ik heb niet heel veel foto’s van het leggen gemaakt, aangezien ik 3x een livestream heb gedaan voor deze puzzel. Hier heb ik hem af:
jan_van_haasteren_dorp_van_de_kerstman_600_444


3x een Livestream over het leggen

Ik heb 3x een Livestream gemaakt over het leggen van deze puzzel. Dat zin de volgende 3 livestreams geweest:
– Livestream 1:

– Livestream 2:

– Livestream 3:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Het Dorp van de Kerstman’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik heb voor het eerst van deze puzzel 3x een livestream gemaakt en dus de tijd niet heel exact bijgehouden. Onderstaande blijft dan bij een globale schatting. Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 30 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 6 uur en 40 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 7 uur en 30 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Het Dorp van de Kerstman’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Jvh-puzzels.nl 16,50 (Sep 2022) Nu kopen
Puzzelwereld.eu 13,99 (Sep 2022) Nu kopen
Bol.com 17,99 (Sep 2022) Nu kopen
Blokker.nl 23,95 (Sep 2022) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Het Dorp van de Kerstman’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200759
Puzzel nummer 20075
Soort Product Legpuzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Kenmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Superrrrr

Ik heb deze review geschreven in November 2022. Het is een erg leuke puzzel van Rob Derks. Niet te makkelijk maar ook niet te moeilijk. En een paar heel verrassende leuke elementen. Je moet al lachen tijdens het puzzelen. Mooi gedaan Rob en dank! Leuk om te maken tijdens de kerstdagen

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deze puzzelaars hebben deze puzzel al gemaakt

  • 16 januari 2023
    -
    Wim Slot, Eindhoven - Het betreft de puzzel Het dorp van de Kerstman van 5.000 stukjes (20076) Het was een uitdagende puzzel om te maken en ook erg gevarieerd.

Deel deze pagina!