Jan van Haasteren ‘De Fabriek van de Kerstman’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'De Fabriek van de Kerstman'

Indien je op zoek bent naar de Jan van Haasteren Puzzel van 1000 stukjes die heet ‘De Fabriek van de Kerstman’, dan is dat deze:
jan-van-haasteren-fabriek-van-de-kerstman-puzzel-1000-stukjes-600-444
En dit is de 2-in-1 combidoos:
jan_van_haasteren_fabriek_van_de_kerstman_2-in-1_combidoos_600_444
Ik heb de bovenstaande puzzel gemaakt en die heeft nummer 19024 (uitgave in 2015) of 19082 (uitgave in 2018). Het enige verschil tussen de twee puzzels met nummer 19024 en 19082 is het ‘extraatje’. Bij puzzel 19082 zit een Gratis mini Kleurboek. Dat zit niet bij nummer 19024. De puzzel ‘Fabriek van de Kerstman zit in een 2-in-1 combidoos, samen met de puzzel ‘Nieuwjaarsfeestje’ (ook wel eens ‘Fijne Feestdagen’ genoemd).
De tekenaars zijn Jan van Haasteren voor de puzzel ‘Nieuwjaarsfeestje’ en Rob Derks voor ‘De Fabriek van de Kerstman’. Dit is de doos:

Deze puzzel ‘Fabriek van de Kerstman’ is ook nog verkrijgbaar in:
– 550 stukjes, met nummer 2316-01, dit is een uitgave van Ceaco, tekenaar is Rob Derks.
– 1000 stukjes in een losse doos, uitgave Scandinavië, met nummer 81974, uitgave in 2021


Algemene Review Jan van Haasteren 'De Fabriek van de Kerstman'

Ik heb een algemene review gemaakt van deze puzzel met opvallende en grappige elementen:

NOOT: In de video begin ik bij nummertje 1 met de ‘persoon’ die de puzzelstukjes maakt met de figuurzaag, echter: dat is Jan van Haasteren! Hoe kon ik dat nou over het hoofd zien!
Fabriek van de kerstman zelfportret jan van haasteren


Een Kerstpuzzel

Deze puzzel is erg leuk om te maken of als cadeau te geven tijdens de Kerstdagen. Er is een speciaal overzicht met alle Kerstpuzzels. Een een speciale categorie ‘Jan van Haasteren kerstpuzzels


Het leggen van de puzzel

Ik begin altijd met het maken van de randen van de puzzel en zoals je ziet maak ik de puzzel hier op een rubberen zwarte puzzelmat:
Jan van Haasteren Fabriek van de Kerstman 2-in-1 combidoos puzzelranden gelegd en doos op puzzelmat

Jan van Haasteren Fabriek van de Kerstman 2-in-1 combidoos puzzel na 2 uur

Jan van Haasteren Fabriek van de Kerstman 2-in-1 combidoos puzzel na 3 uur

Jan van Haasteren Fabriek van de Kerstman 2-in-1 combidoos puzzel 90pct af

Jan van Haasteren Fabriek van de Kerstman 2-in-1 combidoos puzzel af


Overzicht vaste terugkerende elementen Jan van Haasteren 'De Fabriek van de Kerstman'

Ik heb in een video een overzicht gemaakt van alle vaste terugkerende elementen in deze puzzel:

NOOT: In de video begin ik bij nummertje 1 met de ‘tandpasta en tandenborstel’. Echter onder dat rode rondje zie je de persoon die de puzzelstukjes maakt met de figuurzaag, echter: dat is Jan van Haasteren! Hoe kon ik dat nou over het hoofd zien!
Fabriek van de kerstman zelfportret jan van haasteren


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren 'Fabriek van de Kerstman' 1000 stukjes?

Ook deze puzzel heeft afmetingen van 68 (breedte) bij 49 (hoogte). Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat van Puzzlup voor puzzels tot en met 3000 stukjes.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Fabriek van de Kerstman’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 30 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 5 uur en 10 minuten

Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 6 uur. Dat is behoorlijk sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘De Fabriek van de Kerstman’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Bol.com Onbekend (Jan. 2021) Nu kopen
Blokker.nl 15,00 (Jan. 2021) Nu kopen
Intertoys.nl 27,99 (Jan. 2021) Nu kopen
Spellenexpert.com 26,95 (Jan. 2021) Nu kopen
Bruna.nl Onbekend (Jan. 2021) Nu kopen
Jvhpuzzels.nl 21,99 (Jan. 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘De Fabriek van de Kerstman’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126190821
Puzzel nummer 19024
Soort Product Puzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 Jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Top gedaan door Rob Derks!

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Mei 2022. Tekenaar is Rob Derks en die teken vaak heel veel terugkerende elementen in zijn puzzels. Dat maakt het erg leuk, maar ook het puzzelen is niet te makkelijk maar blijft een uitdaging. Met plezier deze puzzel gemaakt, dank weer Rob!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!