Jan van Haasteren ‘De Autospuiterij’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren 'De Autospuiterij'

Mocht je op zoek zijn naar de legpuzzel ‘De Autospuiterij’ van Jan van Haasteren, dan is dat deze puzzel:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-doos-1
By the way, ik heb deze puzzel gemaakt in de 1000 stukjes variant en dan uit de 3-in-1 doos. In deze doos zaten ook nog de puzzels: Camping Chaos en IJshockey. Deze 3-in-1 heeft het nummer 80962.
Deze puzzel is in erg veel varianten verkrijgbaar, namelijk:

  • 500 stukjes – Jumbo nummer 00961, jaar 2002, tekenaar Jan van Haasteren
  • 500 stukjes (nieuwe versie) – Jumbo nummer 00961 new version, jaar 2002, tekenaar Jan van Haasteren
  • 500 stukjes (met poster erbij) – Jumbo nummer 17281, jaar 2012, tekenaar Jan van Haasteren
  • 500 stukjes – Jumbo nummer 17281, jaar 2012, tekenaar Jan van Haasteren
  • 500 stukjes – Beverly Enterprises Inc nummer 65163, tekenaar Jan van Haasteren
  • 550 stukjes – Ceaco nummer 2371-2, tekenaar Jan van Haasteren
  • 1000 stukjes – Jumbo Bart Smit nummer 81169C, jaar 2012, tekenaar Jan van Haasteren
  • 1000 stukjes – Holdson nummer 08472, tekenaar Jan van Haasteren
    3-in-1 puzzels (met 3 posters erbij) – Jumbo Intertoys nummer 80962, jaar 2007, tekenaar Jan van Haasteren

Ik heb zelf de laatste variant gemaakt, die van 1000 stukjes en vanuit de 3-in-1 doos, met een hele handige poster erbij. Deze poster is net zo groot als de puzzel zelf. Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat die 1 meter 60 breed is en 90 CM hoog.
De puzzel die ik heb gemaakt zat dus in een 3-in-1 doos en heeft het nummer 80962, gemaakt in 2007 door tekenaar Jan van Haasteren.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


Wat kom je allemaal tegen als je deze Jan van Haasteren legpuzzel hebt gemaakt?

Vooraf: er is een hele mooie en handige grote poster bij, waardoor je ideaal en snel stukjes kunt opzoeken en leggen. Soms zijn stukjes op de doos niet te vinden, en zeker een nadeel is het als je een 3-in-1 doos hebt gekocht, zoals je ziet op de foto’s zijn de afbeeldingen van de legpuzzel dan nog kleiner 🙁
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-poster
Ik heb de legpuzzel gemaakt op een puzzelmat, voor het geval hij moest worden opgeruimd. Dat was niet nodig, maar geeft altijd wel een goed gevoel. Ik heb de stukjes eerst uitgelegd over de hele puzzelmat, en hierbij de randen in het midden gelegd.
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-De-Autospuiterij-Klaar-om-te-leggen-1

Ik ben de randen als eerste gaan maken, dat vind ik handig werken. Dan maak je altijd mooie snelle stappen, waarbij ik af en toe toch op de doos ging kijken waar een rand stukje moest komen te liggen. Ook ging ik alvast stukjes op kleur leggen. Ik ben begonnen om de auto’s te maken op deze puzzels. Er staan in totaal 10 auto’s op deze puzzel. Sommige echter voor een heel klein deel. Al deze auto’s worden gespoten.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-stukjes-sorteren-op-kleur-randen-gelegd

Zoals je ziet op de onderstaande afbeelding, gaat het leggen van de auto’s in het begin best snel. Legt lekker door!
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-autos-sorteren-op-kleur-2

Maar daarna wordt het moeilijk, met name door alle spuiters in deze autospuiterij, want zij hebben allemaal witte pakken aan. Deze stukjes bewaarde ik redelijk tot het einde. In totaal werken er vandaag 28 medewerkers in deze autospuiterij, lijkt me redelijk veel! Wat soms nog een tip kan zijn, is het letten op de kleur van de sokken. Dan moet je wel even op de poster of doos kijken welke spuiter welke kleur sokken aan heeft en die kun je dan leggen. Tevens hebben sommige spuiters nog andere dingen in hun zakken, wat kan helpen bij het leggen. Wat ze bijvoorbeeld in hun zakken hebben is een gele doek, of een borstel, de verkoper heeft een stapel geldbiljetten in zijn witte jaszakken, of een pijp.
De buizen rechtsboven vond ik nog lastig te leggen, die leken erg op elkaar en heb ik echt tot op het laatste bewaard.
Verder zijn alle verfpotten en de verf op de vloer ook lastig, al die kleuren komen erg veel voor.
Maar…..uiteindelijk is hij af!
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-Puzzel-klaar-op-puzzelmat
Puzzel-1000-stukjes-Jan-van-Haasteren-Puzzel-klaar


Verder nog over de Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 stukjes

Ook in deze Jan van Haasteren puzzel komen weer vaste elementen terug. Echter niet standaard zie je een aantal vaste elementen terug. Ik ben weer op zoek gegaan naar een aantal terugkerende elementen die ik heb gevonden. Daarnaast zitten er vaak grappige of bijzondere items in, die Jan van Haasteren er in heeft getekend. Echter dat aantal elementen vond ik wel een beetje tegenvallen. Ik heb wel puzzels gezien met meer grappig of onwerkelijke items er in. Ik licht ze hieronder toe.

Leuk element vond ik alle snoeren die je in de puzzel ziet, en die maken het puzzelen nog wel lastig, want ‘welk snoer ligt waar?’. De snoeren zijn van de autospuiters.
Bekijk de video van de snoeren die je kunt zien.

Nog een leuk element zijn alle oogjes die je op verschillende plekken ziet; de oogjes of ogen komen ook in vrijwel elke puzzel van Jan van Haasteren terug. Welke hebben wij kunnen vinden?


Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 stukjes - Terugkerende elementen

Onderstaand mijn bevindingen met foto’s en/of video’s met de terugkerende elementen bij de Jan van Haasteren puzzels.


Jan van Haasteren puzzel ‘De AutoSpuiterij’ - terugkerend element 1: De haaienvin

Dit element staat altijd in elke puzzel. Dus ook weer in deze autospuiterij. Hij is vrij goed en direct zichtbaar! Bekijk de video als je hem ook alvast wilt zien op de legpuzzel. Het lijkt er op dat er ook een loshangend oogje naar de haaienvin kijkt; dit oog zit vast aan een soort ijzeren stokje. Dit oog zie je ook vaker terug in Jan van Haasteren puzzels.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-de-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘De AutoSpuiterij’ - terugkerend element 2: De Sigaar

Vrijwel altijd komt ook een sigaar (vaak ook sigaretten) terug in de JvH puzzels. Ook nu weer, echter deze is wel lastiger te vinden. Ligt vrijwel altijd op de grond ergens.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-de-sigaar


Jan van Haasteren puzzel ‘De AutoSpuiterij’ - terugkerend element 3: De ‘handjes’

Handjes zijn nooit afwezig en komen in grote getalen en op de meest rare plekken terug in de Jan van Haasteren puzzels. Kijk goed, of je alle handjes kunt vinden? Ook in deze puzzel zijn er heel veel verstopt. Ik heb een paar voorbeelden van de Handjes in de volgende video

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-de-handjes


Jan van Haasteren puzzel ‘De AutoSpuiterij’ - terugkerend element 4: De Bril

De bril komt ook vrijwel altijd terug, en soms wel meerdere brillen. Deze is echt lastig te vinden. Wij hebben er in ieder geval weer 1 gesport, bekijk de video:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-de-bril


Jan van Haasteren puzzel ‘De AutoSpuiterij’ - terugkerend element 5: Alle pleisters!

Onmisbaar zijn de talloze pleisters in de puzzels, en op de meest rare plekken. Want een poes met een pleister op bijvoorbeeld? Huh? Wij hebben een paar pleisters in de volgende video vastgelegd:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-de-autospuiterij-de-pleisters


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 stukjes?

De puzzel heeft een afmeting van 68 centimeter (breedte) bij 49 centimeter (hoogte). Dit is een standaard afmeting voor de Jan van Haasteren van 1000 stukjes


Hoe lang doe je er over om de puzzel Jan van Haasteren De AutoSpuiterij 1000 stukjes te leggen?

Ik heb de legpuzzel geheel zelf gemaakt, en heb de tijd bijgehouden nadat ik de stukjes uitgelegd en gesorteerd had. Uitleggen kost waarschijnlijk nog zo’n 20 minuten. Verder heb ik de puzzel afgemaakt over meerdere dagen, net geheel in 1 keer. Overall ben ik ongeveer 8 uur bezig geweest met deze puzzel. Ik had verwacht dat hij makkelijker zou zijn. In vergelijking met de andere puzzel in deze doos – Camping Chaos – vond ik hem toch nog lastig. Ik had verwacht dat deze makkelijker zou zijn dan de camping chaos. Toch was hij wel weer makkelijker dan bijvoorbeeld de puzzel ‘Het Park’, waar ik ongeveer 10 uur over deed. In deze puzzel zaten iets minder gedetailleerde elementen in vergelijking met de legpuzzel ‘Het Park’. Ik heb hem gemaakt op een puzzelmat.


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.Jan van Haasteren ‘De Autospuiterij’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Marktplaats 10,00 Nu kopen

Jan van Haasteren ‘De Autospuiterij’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN onbekend
Puzzel nummer 80962
Soort Product Puzzel
Jaar van uitgifte 2007
Puzzel Thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Merk Jumbo
Kleuren Multi / veel
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Best ok

Ik heb het artikel hierboven geschreven. Ik vond de puzzel best ok, maar hij was niet heel bijzonder. Er zitten wel wat leuke elementen in en grappige. Maar niet zoveel als je zou hopen bij Jan van Haasteren. De andere puzzel in deze doos, Camping Chaos was veel leuker en spannender. Maar al met al weer een paar leuke puzzel-uurtjes gehad! Dus toch nog een mooie 4 sterren van de 5

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!