Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Concert in het Park'

Ik heb de puzzel ‘Concert in het Park’ gemaakt – dit is nummer 15638. Dat is deze puzzel:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-concert-in-het-park-600-444
en dit is de doos:
rsz_jan_van_haasteren_concert_in_het_park_uitgave_ravensburger_nummer_15638_tekenaar_jan_van_haasteren_uitgifte

Deze puzzel is ook nog verschenen in een aantal andere varianten

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
1572Muziekpaviljoen (Concert in het Park)5001992Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
15638Concert in het park (Uitgave Ravensburger)10001985Jan van Haasteren
NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
08809The Bandstand (HFW Uitgave)1000OnbekendJan van Haasteren

Zelfde puzzel onder meerder namen verschenen?

Er is nogal eens verwarring over de naam van deze puzzel, want dezelfde afbeelding verschijnt onder de naam ‘The Bandstand’ – Het Muziekpaviljoen’ – ‘Concert in Het Park’. hoe zit het? Ravensburger was de eerste die deze puzzel uitgaf in 1985, hij heette toen Park Concert – Concert in het park. Daarna werd Jumbo de uitgever en begon in 1992 met 500 stukjes en noemde de puzzel The Bandstand – In het park. Daarna kwamen de 1500 en 1000 stukjes puzzels, de naam werd The Bandstand – Het Muziekpaviljoen.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– Deze puzzel is in September 2022 opnieuw uitgegeven, maar dan in de Scandinavische variant.
– Bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


In deze puzzel komt de haaienvin NIET voor!

Dit is één van de weinige puzzels van Jan van Haasteren waarin de haaienvin NIET voorkomt.


Dit is een zeldzame puzzel, verschenen in een Ravensburger variant

Dit is een zeldzame puzzel.

Afbeelding
Naam Puzzel Concert in het Park
Prijs € 15 - € 20
Aantal Stukjes 1000 Stukjes
Nummer 15638
Jaar van Uitgifte 1985
Uitgifte door Ravensburger
Tekenaar Jan van Haasteren
Beschrijving Is deze zeldzaam? Het lijkt wel van niet, maar toch zet ik hem erbij! Wat mij betreft is hij zeldzaam. De puzzel die hierbij hoort is ook een Ravensburger uitgifte met nummer 15637. Twee puzzels waar een verhaal bijhoort. Bijna had Jan getekend voor Ravensburger, maar het werd toch Jumbo! Het verhaal achter deze puzzel is een bijzondere. En ook wat verwarrend, want dezelfde puzzels is onder verschillende namen uitgebracht en door verschillende uitgevers. De diverse namen voor deze puzzel zijn: 'Park Concert' en 'Concert in het Park' en 'The Bandstand' en 'Het Muziekpaviljoen'. Ravensburger gaf als eerste de puzzel uit in 1985, die heette toen 'Park Concert - Concert in het park'. Echter Jan ging toch niet voor Ravensburger tekenen en sloot een contract met Jumbo voor meerdere jaren. Jumbo gaf in 1992 deze puzzel uit met 500 stukjes en deze heette 'The Bandstand - In het park'. In 1500 stukjes werd de puzzel in 2006 weer uitgegeven door Jumbo onder de naam 'The Bandstand - Het Muziekpaviljoen'. De puzzel werd ook nog eens uitgegeven door een paar andere partijen (waardoor het nummer dan altijd met een '8' begint): Jumbo, Holdson, Bart Smit, een Scandinavische uitgave en Intertoys. Deze puzzel in combinatie met de andere Ravensburger 'Biljarten' is echt een verzamelaars-item.
Review


Deze puzzel is ook uitgegeven door Holdson Funny World (HFW)

Ik heb een video gemaakt met een toelichting over de puzzel uitgegeven door HFW (Holdson Funny World):


Toegelicht de HFW varianten - 4 puzzels met hetzelfde nummer

Zoals je ziet op de achterkant van deze puzzel van HFW zijn er 4 puzzels uitgegeven door HFW in deze ‘serie’, en deze 4 puzzels hebben allemaal hetzelfde nummer (08809):
Jan van Haasteren The Bandstand HFW Achterkant


Het leggen van de puzzel

Ik maak elke puzzel altijd op een puzzelmat (deze keer op de The Friendly voor 5000 stukjes – ruimte genoeg!), en dat heb ik ook deze keer gedaan. Een bijzondere puzzel leggen, met een verhaal erachter. Dat is leuk, en tevens is het een oudje uit de begin tijd van Jan van Haasteren. Ik begin altijd met het sorteren van de randen van de puzzel en leg ook als eerste de randen:
Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes stukjes op puzzelmat
Begonnen – zoals ik verwachte iedereen – met het concert gebouwtje in het park dat echt overlaoded vol zit met muziekanten. En rechtsonder met het fonteintje. Deze waren relatief makkelijk te maken:
Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes 20pct af
De toeschouwers bij het concert in het park waren nog lastig, die bewaarde ik tot het laatst. Zoals gewoonlijk bij Jan van Haasteren is er één en al chaos! Er gebeurt ontzettend veel
Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes 40pct af
tot het laatst heb ik de groene stukjes va het gras bewaard, dat was lastig te leggen, maar goed, hij is bijna af. Een erg leuke puzzel moet ik zeggen om te maken:
Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes 90pct af
en uiteindelijk heb ik de puzzel af:
rsz_jan_van_haasteren_‘concert_in_het_park’_1000_stukjes_puzzel_af


Deze puzzel is verschenen in een HFW Uitgave

Deze puzzel is verschenen in een HFW Uitgave (Holdson Funny World):


Review video over deze puzzel

Ik heb een review video gemaakt over deze puzzel:


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Meestal houd ik wel ongeveer bij hoeveel tijd ik bezig ben met het maken van een puzzel, echter deze keer heeft mijn dochten van 17 jaar geholpen. Zij had vakantie en dus opeeens tijd om te puzzelen! Heel leuk en daarom heb ik de tijd maar losgelaten. Deze keer dus geen info hierover. Ik moet zeggen dat dit niet een hele lastige of moeilijke puzzels was. Ik denk dat ik er ongeveen 4,5 – 5,5 uur over zou hebben gedaan.


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Marktplaats.nl Onbekend (Juni 2020) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Concert in het Park’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN Onbekend
Puzzel nummer 15638
Soort Product Puzzel
Puzzel Thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en Volwassenen
Type Puzzel Legpuzzel
Merk Ravensburger
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Leuk zo'n oudje van Ravensburger!

Ik heb deze puzzel gemaakt in augustus 2023 en heb de bovenstaande review geschreven. Het is een puzzel met een verhaal - getekend door Jan van haasteren en uitgegeven door Ravensburger. Bijzonder Leuk om met dat verhaal in je hoofd deze puzzel te maken. Vrolijke puzzel en al een aantal diverse terugkerende elementen zie je er in.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!