Jan van Haasteren ‘Camping Chaos’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stukjes

Indien je op zoek bent naar de Jan van Haasteren Puzzel van 1000 stukjes die heet ‘Camping Chaos’, dan is dat deze:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-doos-1
By the way, ik heb deze puzzel gemaakt in de 1000 stukjes variant en dan uit de 3-in-1 doos. In deze doos zaten ook nog de puzzels: De Autospuiterij en IJshockey. Deze Camping Chaos puzzel is in vele formaten verkrijgbaar, namelijk:

NummerNaamAantal stukjesJaarTekenaar
19033Camping Chaos3002016Jan van Haasteren

 • Camping Chaos, 1500 stukjes, Jumbo nr. 01721, jaar 1986, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 300 stukjes, Jumbo nr. 017451, jaar 2013, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stukjes, Jumbo Scandinavia nr. 81260B, jaar 2013, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1250 stukjes, Jumbo Gamma nr. 81360, jaar 2014, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stukjes (+gratis kleurboek), Jumbo Blokker nr. 81579, jaar 2018, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 1000 stukjes, Jumbo Scandinavia nr. 81453FF, jaar 2018, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 3×1000 stukjes (3-in-1: IJshockey / Autospuiterij), Jumbo Intertoys nr. 80962, inclusief 3 Posters, jaar 2007, tekenaar Jan van Haasteren
 • Camping Chaos, 3×500 stukjes (3-in-1: Bij de tandarts / Verhuizen), Jumbo Bart Smit nr. 81168, jaar 2002, tekenaar Jan van Haasteren

Leuke van deze 3-in-1 doos met 3 legpuzzels, is dat er ook 3 grote posters van de puzzels in zitten. De puzzels van 1000 stukjes zijn kwa formaat 68 (breedte) x 49 (hoogte). De posters zijn even groot als de puzzels zelf. Ik ging op een gegeven moment telkens naar de posters kijken om te zien waar ik een stukje moest leggen. Op de doos is dat heel lastig zoeken, zeker als er 3 kleine afbeeldingen op 1 doos staan!
Ter voorbeeld de poster:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-poster
Ik heb deze puzzel gemaakt op een puzzelmat die 1 meter 60 breed is en 90 CM hoog.
De puzzel die ik heb gemaakt zat dus in een 3-in-1 doos en heeft het nummer 80962, gemaakt in 2007 door tekenaar Jan van Haasteren.Wat kom je allemaal tegen als je deze Jan van Haasteren legpuzzel hebt gemaakt?

De legpuzzel Camping Chaos is een prachtige puzzel om te leggen, het heet niet voor niets Camping Chaos. Het gaat er behoorlijk chaotisch aan toe. Centraal thema bij deze puzzel zijn de filmende mensen. Als het goed is heb ik 15 filmende mensen/camera’s geteld op deze legpuzzel! Je kunt deze puzzel opdelen in 3 verschillende onderdelen, namelijk:

 1. De Wandelpaden
 2. Het zwembad
 3. De Camping zelf met al zijn caravans

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-puzzel

1. De Wandelpaden – leuke items
Geheel onder bij het wandelpad komt er een ‘kijker’ van een onderzeeër uit de grond, wat natuurlijk eigenlijk niet kan. Super leuk is het zwarte hondje op het wandelpad met een camera op zijn rug gebonden! Hij maakt een mooie opname 🙂
De padvinders of scoutingclub komt ook wel vaker voor in de puzzels, ze zijn er dus weer. Verder gebeurt er niet zo heel veel op de wandelpaden.
Opvallend en leuk nog op of vlakbij de wandelpaden:
– het zwarte hondje dat een camera op zijn rug heeft en hij filmt de borsten van de vrouw, toevallig. Maar als je verder kijkt, zie je dat deze opname wordt uitgezonden op een TV; een man zit aandachtig naar de beelden te kijken.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-man-kijkt-tv

2. Het zwembad – leuke items
Al die mensen in het zwembad die zwemmen heel hard naar 1 kant, want er schijnt een haai in te zwemmen!!!! uitkijken geblazen. Lijken me een beetje veel mensen überhaupt voor in zo’n klein zwembadje. Grappig detail is de bril die op de rand van het zwembad ligt, die zie je ook wel vaker terug in de JvH puzzels. Maar, de meneer die op de duikplank staat die denkt volgens mij dat ze allemaal voor hem naar 1 kant van het zwembad zwemmen. Hij lijkt de haaienvin niet door te hebben.
Heb je het leuke zwembad-trapje gezien met het handje eraan? Typisch Jan van Haasteren!
Twee bordjes bij het zwembad met Way-in en Way-out; de mensen die uit het zwembad gaan, gaan er dus wel aan de goede kant uit! Ehhh, zien we daar een vrouw met blote borsten in het zwembad???? Toch is het geen nudisten camping. Super leuk element is het handje dat een zwembad-tegel optilt en daaruit kijkt even iemand naar boven.

Echter opvallend is nog om en nabij het zwembad:
– Er staat een bord met daarop ‘Kleedhokjes – To Shiba’, echter wie of wat is Shiba?? Ik heb dat moeten opzoeken en dit Shiba is een Japans hondenras. Een intelligente en onafhankelijke hond en niet makkelijk in de opvoeding. Maar waarom staat dit op het bordje met naar de kleedhokjes??

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-to-shiba
– Bij de man die onder de douche staat, staat achter hem geschreven op de schutting ‘Kilroy was here’, als een soort graffiti op de houten wand. Echter er staat exact ‘Kiljoy was Queer’ en ‘Roy was killed here’, terwijl de ‘officiele’ uitdrukking is ‘Kilroy was here’. Wat Kilroy was here exact betekende is altijd onbekend gebleven, scheen iets te maken hebben met soldaten in oorlogstijd, die overal deze tekst opgeschreven en hierbij een mannetje tekenden met een dikke neus die over een schutting keek. Grappig detail, is het toeval dat er rechtsboven in deze puzzel ook een soort ‘Kilroy-mannetje’ te zien is?
kilroy_was_here
Jan van Haasteren maakt hier een leuke variant op dus.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-killroy-was-here

3. De Camping zelf met al zijn caravans – leuke items
De camping zelf staat natuurlijk vol met camera’s en mensen die elkaar of iets opnemen en dit vervolgens uitzenden op een TV. Ook zie je weer de diverse handjes uit caravans komen.Grappig element is een anker die aan de ‘Round The Bend’ caravan vastzit. Helemaal rechtsbovein in de legpuzzel is een zogenaamde ‘Tipsy Bar’ te vinden, en daar komt ook iemand tipsy (een beetje dronken) uitlopen.
– Het nummerbord op de caravan, linksonder in de puzzel, de paarse caravan. Deze caravan heeft het nummerbord JH. Dit kan toch geen toeval zijn, dat dit de initialen van Jan van Haasteren moeten zijn?

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-nummerbord
– ‘Round The bend’ staat er op een caravan. Dat betekent zoiets als dat mensen gek doen of rare dingen doen. Mooie naam dus voor een caravan.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-round-the-bend
– Woodlovers Tree staat er op een richtingbordje, er lijkt toch een soort sex-bos te zijn, want geheel linksboven staan een jongen en meisje elkaar te betasten, echter niet zonder opgemerkt te worden op deze ‘opname’-camping. Tevens zie je verderop in de puzzel ook nog de ‘Love Tree’ op een bordje staan. Op het ene bordje staat ‘To the Woods’, Lover tree 69. Mooie verwijzing die 69….

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-love-tree
– De padvinders met hun tent, waarop So-Hoo staat, dat natuurlijk verwijst naar de naar de bekende en hippe wijk in New York, die Soho heet, en waar je fantastisch kunt winkelen.

– Een boef die wordt stiekem opgenomen en op een TV wordt deze boef gezien door een camping-bewoner. Prachtig gedaan weer. De boef weet niet dat hij wordt opgenomen.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-boef


Deze puzzel is ook verschenen als een Scandinavië puzzel

Deze puzzel is ook verschenen in een zogenaamde Scandinavië-variant. Wat een Scandinavische Jan van Haasteren puzzel is en welke Scandinavië puzzels er allemaal van Jan van Haasteren zijn lees je via:
Jan van Haasteren Scandinavië puzzels
– Deze puzzel is in September 2022 opnieuw uitgegeven, maar dan in de Scandinavische variant.
– Bekijk het overzicht met alle Jan van Haasteren Scandinavië puzzels


Opvallend Item - Jean Pion

Zoals je ziet op deze puzzel kom je ‘Jean Pion’ tegen. Wil je alle puzzels zien waarin het pseudoniem van Jan van Haasteren voorkomt en wat het eigenlijk betekent ‘Jean Pion’? Bekijk dat deze pagina ‘Jan van Haasteren en Jean Pion‘.
In mijn puzzel was echter deze signature niet te zien, maar het schijnt op andere puzzels van Camping Chaos wel te kunnen staan, je ziet dit dan heel onduidelijk rechtsonder aan de puzzel op de rand van het zwembad:
rsz_jean_pion_op_camping_chaos


Verder nog over de Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stukjes

Het was een leuke puzzel om te leggen, een typische Jan van haasteren puzzel met de vaste / terugkerende elementen erin. Maar zeker niet te moeilijk! Ik ben begonnen met alle stukjes uit te leggen op de puzzelmat, niet naar kleur, maar gewoon alles door elkaar.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-alles-uitgelegd-op-puzzelmat
Zoals je ziet was deze puzzel nog geheel nieuw, ik had de stukjes uit de plastic zakken gehaald. Trouwens deze 3-in-1 legpuzzel gekocht via Facebook Marketplace voor 30 euro. Als je goed kijkt, zie ze dat er zelfs nog stukjes vanuit de plastic zak aan elkaar zijn blijven zitten. Scheelt weer in het leggen 🙂
Top inderdaad dat er een hele grote poster bij is, die ik met name halverwege het leggen ging gebruiken, omdat de stukjes dan minder makkelijk te leggen zijn.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-poster
Vervolgens ben ik de randen gaan leggen van de puzzel, vind dat altijd nog wel het makkelijkst, maar het schijnt dat sorteren naar kleur een snellere legtijd oplevert.
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-randen-gelegd
Daarna ben ik begonnen met het zwembad, dat legde het makkelijkst, tenminste de randen van het zwembad:
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-halverwege-de-puzzel
Wat ook makkelijk ging was het leggen van alle windschermen van de caravans op de camping, die stukjes zijn makkelijk te sorteren. De twee tenten (gewone kampeertent en de padvinders tent) die er op staan ben ik daarna gaan leggen. Tevens gingen sommige delen van de caravans nog wel makkelijk, maar diverse caravans legde ik buiten de puzzel. Ook alle stukjes ging ik toen verzamelen van de diverse bordjes, die aan de bomen hangen en die vrijwel allemaal linksboven in de puzzel terug te vinden zijn. Het bos linksboven vond ik het moeilijkst, dat heb ik als laatste gelegd.
En uiteindelijk was de puzzel af!
puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-puzzel-af-puzzelmat


Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stukjes - Terugkerende elementen

Zoals je weet komen diverse elementen in alle Jan van Haasteren puzzels terug, echter niet altijd komt een vast aantal elementen terug. Maar de haaienvin komt zeker altijd terug. Van de andere vaste elementen is het niet zeker. Ik miste in deze puzzel bijvoorbeeld het vaste element ‘de katten’, maar ook het ‘zelfportret’. Maar ook ‘het gebit’ mist bijvoorbeeld.


Jan van Haasteren puzzel ‘Camping Chaos’ - terugkerend element 1: De haaienvin

Ja, die is er zeker, en waar anders dan in het zwembad is deze te vinden? Niet zo heel lastig, maar altijd leuk om hem weer te zien.

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-haaienvin


Jan van Haasteren puzzel ‘Camping Chaos’ - terugkerend element 2: De Sigaar

De sigaar komt ook heel vaak voor, en ook deze keer weer. Is echter lastig te vinden! Ik heb hem wel kunnen vinden, zie hier:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-sigaar


Jan van Haasteren puzzel ‘Camping Chaos’ - terugkerend element 3: De ‘handjes’

De handjes, die komen ook altijd zeker terug, en vaak heeel veel. Ik heb er een paar op een filmpje gezet, maar probeer ze maar eens allemaal te vinden:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-de-handjes


Jan van Haasteren puzzel ‘Camping Chaos’ - terugkerend element 4: Baron van Tast tot Zeveren

Baron van Tast was ook weer in deze puzzel te vinden, maar zeker niet makkelijk. Ik dacht eerst dat hij er niet opstond, maar later zag ik hem toch nog. Hij is echt super goed verstopt! Bekijk deze video:

puzzel-1000-stukjes-jan-van-haasteren-camping-chaos-baron-van-tast-tot-zeveren


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stukjes?

Ook deze puzzel heeft afmetingen van 68 (breedte) bij 49 (hoogte). Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat van 1 meter 60 breed en 90 centimeter hoog.


Hoe lang doe je er over om de puzzel Jan van Haasteren Camping Chaos 1000 stukjes te leggen?

Ik heb deze puzzel gemaakt in April 2020 en heb deze vrijwel alleen gemaakt, soms hielp mijn zoontje van 11 wel eens. In totaal heb ik er 7 uur over gedaan. Deze puzzel is echt wel makkelijker dan een ‘gewone’ Jan van Haasteren puzzel. Er zitten iets minder kleinere details in, waardoor je voor je gevoel best snel die puzzel legt. Ik heb de puzzel verspreid over meerdere dagen gemaakt, ik denk in een week tijd ongeveer. Voordeel is wel dat het best snel gaat, wat motiverend werkt. Ik heb de puzzel gelegd op een puzzelmat, maar ik heb de puzzel deze keer niet hoeven oprollen. Hij kon gewoon een weekje in onze woonkamer op de grond blijven liggen. maar zo’n puzzelmat geeft wel een gevoel van vrijheid van ‘in case of….’.


Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken

Deze puzzel staat in 1 of meerdere zoekboeken van Jan van Haasteren. Dit zijn niet alleen leuke zoekboeken om terugkerende elementen in te zoeken, je kunt de afbeelding van deze puzzel ook ideaal gebruiken als ‘extra’ grote poster tijdens het puzzelen! Bekijk het overzicht met onze ‘Jan van Haasteren zoekboeken


Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Camping Chaos’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Marktplaats divers Nu kopen
Blokker.nl 20,00 (Juli 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Camping Chaos’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN onbekend
Puzzel nummer 80962
Soort Product Puzzel
Jaar van uitgifte 2007
Puzzel Thema Cartoon
Aantal stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Merk Jumbo
Kleuren Multi / veel
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 2 reviews
door Karst op Puzzel 1000 stukjes
Topper

Ik had deze al eens eerder gemaakt, 1 van mijn eerst Haasteren puzzels. Gister afgelegd, vind hem ontzettend leuk

door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Erg goed!

Ik heb bovenstaande review geschreven. Ik heb met erg veel plezier deze puzzel gemaakt. Zaten diverse items in die ik niet begreep, bijv 'To Shiba' en meerdere. Dat moest ik opzoeken. Dus top puzzel met veel leuke elementen, je blijft kijken!

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!