Jan van Haasteren ‘Bomvol Bad’ 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Bomvol Bad'

Ik heb deze puzzel nog niet gemaakt. Maar heb al wel gehoord dat hij heel populair is! Heb jij hem al wel gemaakt? Geef dan onderaan een review en upload je foto! Het is de puzzel ‘Bomvol Bad’ (Pool Pile-up) – dit is nummer ‘20039’. Deze puzzel is verkrijgbaar vanaf 6 februari 2021. Dat is deze puzzel:
jan-van-haasteren-bomvol-bad-puzzel-1000-stukjes-600-444

De Tweede JvH puzzel in 2021

Deze puzzel verschijnt in Februari 2021, om precies te zijn op 6 februari. De tekenaar van deze puzzel is Jan van Haasteren.
Deze puzzel is verkrijgbaar in zowel 1000 stukjes als in 2000 stukjes. Deze puzzel is na 27 jaar herzien door Jan van Haasteren in een horizontale puzzel; de puzzel ‘Zwembadpret’ (Fun around the pool) uit 1995 met nummer 1797 is nu in een nieuw jasje gegoten. Hij is dus niet alleen in 1000 en 2000 stukjes in plaats van 15000 stukjes, maar ook is hij horizontaal in plaats van verticaal. Daarnaast zijn de badgasten die zich in het zwembad of rondom het zwembad bevinden ook enigszins anders.

De eerste JvH puzzel uit 2021

De eerste puzzel die in 2021 uitkwam was de puzzel ‘Zuidpool expeditie‘ (Verschijnt 30 januari 2021).Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Bomvol Bad’ 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Jvh-puzzels.nl 16,50 (Jan. 2021) Nu kopen
Mijnspeeleiland.nl 17,49 (Jan. 2021) Nu kopen
Puzzeldiscounter.nl 20,70 (Jan. 2021) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Bomvol Bad’ 1000 stukjes - Specificaties

EAN
Puzzel nummer 20039
Soort Product Puzzel

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!