Jan van Haasteren ‘Bij de Kapper’ (Kapsalon) 1000 stukjes

Jan van Haasteren


Deel deze pagina!

Jan van Haasteren Puzzel 'Bij de Kapper'

Ik heb de puzzel ‘Bij de Kapper’ gemaakt. Dit is nummer 20070, uitgifte in 2022 op 2 juli. Dit is een hele bijzondere puzzel, want dit is de eerste puzzel die is getekend door de nieuwe tekenaar van de Jan van Haasteren Studio. En deze nieuwe tekenaar is bekendgemaakt op 13 Juni 2022. De tekenaar is Mars Gremmen. Tot op heden maakten Dick Heins, Rob Derks en Jan van Haasteren deel uit van de Studio Jan van Haasteren. Het is deze puzzel:
jan_van_haasteren_bij_de_kapper_mars_gremmen_nummer_20070_600_444
en dit is de doos:
Jan van Haasteren bij de kapper doos


Wat ging er 'mis' bij deze puzzel?

Voor deze puzzel waren er een paar items die de makers anders hadden willen doen. Wat ging er ‘mis’ bij de eerste puzzel van Mars Gremmen? Twee dingen.
1. Geen IJsvogeltje
Een vast terugkerend element van Mars Gremmen is een IJsvogel, echter per ongeluk heeft hij deze vergeten te tekenen op deze eerste puzzel.
2. De doos past niet bij de inhoud van de doos
Huh, wat en hoe?? Vanaf 9 april 2022 wil Jumbo alle puzzels leveren in een 100% groene variant (herkenbaar aan het logo ‘100% recyclebaar’). Dat wil zeggen:
– de puzzelstukjes zitten niet in een plastic zak, maar in een papieren zak
– geen cellofaan om de doos, maar de doos zit vast met kleine ronde plastic stickertjes
Bovenstaande twee punten zijn niet gedaan toen deze puzzel werd geproduceerd. Dus: de eerste puzzels van Mars Gremmen ‘Bij de Kapper’ zijn niet 100% groene variant. ECHTER: op de doos staat dit wel, maar het is dus niet zo. De eerste versies van deze puzzels verschijnen dus wel in cellofaan EN met het logo ‘100% recyclebaar’.
Wat communiceert Jumbo? “De volgende productie wordt wel weer met de plastic sluitstickers gemaakt en met een papieren zak”

Meer weten via een video over het logo ‘100% recyclebaar’?
Ik heb hierover een video gemaakt bij de eerste puzzel die in deze variant verscheen, namelijk ‘Beurs van de Toekomst‘:

Meer weten over hoe de Jumbo puzzeldozen in de loop der tijd zijn veranderd?
Bekijk dan deze pagina over de Jan van Haasteren Studio en de Jumbo puzzeldozen.

Ook nog eens in een video – wat ging er mis?

Ik heb het bovenstaande verhaal ook nog eens in een video samengevat. Heel bijzonder deze puzzel:


Algemene Review

Ik heb nog een algemene review gemaakt met diverse leuke elementen over deze puzzel:


Het leggen van de puzzel

Het is een erg leuke puzzel om te maken, omdat er grappige gebeurtenissen bij de kapper te zien zijn. Mars heeft er een hele mooie en uitdagende puzzel van gemaakt. Ik heb deze puzzel gemaakt op een rubberen puzzelmat. Ik begin altijd met het sorteren van de rechte stukjes en het uitleggen van de stukjes over de puzzelmat:
Jan van Haasteren bij de kapper doos en mat en stukjes gesorteerd
Vaak is het spannend of ik wel alle rechte stukken heb gesorteerd, maar het is goed gegaan:
Jan van Haasteren bij de kapper rechte stukken gelegd met doos
Ik ben begonnen met het sorteren van de vlakken met kleuren erop, en de inktvis is altijd een handig startpunt – als hij tenminste groot op de puzzel voorkomt. In dit geval wel. Ik ben tot hier gekomen na 1 uur puzzelen:
Jan van Haasteren bij de kapper na 1 uur
Vervolgens alle stukjes gezocht van de mensen die bij de kapper zitten op de kappers stoelen. Onder andere Baron van Tast tot Zeveren gaat worden geknipt. En er gebeuren bijzondere dingen met de kapper spiegels. Het leuke is trouwens dat iedereen geknipt wordt en zelfs de politie zit met een schaar achter de boef aan (zie verderop):
Jan van Haasteren bij de kapper na 25 uur
Tot op het laatst de witten stukken van de vloer bij de kapper die nog is overgebelven:
Jan van Haasteren bij de kapper 95pct af
En uiteindelijk deze hele leuke Jan van Haasteren puzzel af:
jan_van_haasteren_bij_de_kapper_mars_gremmen_nummer_20070_600_444


Overzicht van de Vaste terugkerende elementen

Ik heb een video gemaakt van alle vaste terugkerende elementen in deze puzzel:


Hoe groot is de puzzel Jan van Haasteren 'Bij de Kapper' 1000 stukjes?

Ook deze puzzel heeft afmetingen van 68 (breedte) bij 49 (hoogte). Ik heb de puzzel gemaakt op een puzzelmat van 1 meter 60 breed en 90 centimeter hoog.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel van 1000 stukjes te maken?

Ik heb de puzzel ‘Bij de Kapper’ in alle rust gemaakt en heb er ook meerdere dagen over gedaan. Mooi op een puzzelmat gemaakt op de grond in de woonkamer. Ik neem wel de tijd op, maar ook weer niet heel precies, blijft toch een hobby dat puzzelen! Maar om een idee te geven hoe lang ik over deze JvH puzzel heb gedaan van 1000 stukjes:

  • Uitleggen van de stukjes: 20 minuten
  • Leggen van de randen = 15 minuten
  • Leggen van de rest van de stukjes = 4 uur en 30 minuten
  • Waardoor ik in totaal over deze puzzel heb gedaan = 5 uur en 5 minuten. Dat is sneller dan dat ik gemiddeld over een JvH legpuzzel doe, namelijk circa 8 uur

Over Jumbo puzzels

Jumbo_Logo
Jumbo (niet te verwarren met onze supermarkt Jumbo!) maakt speelgoed, spellen en puzzels. Jumbo heeft bijvoorbeeld de hele bekende spelletjes gemaakt als “Mens erger je niet” en “Stratego” en “PimPamPet”. Spelletjes die al generaties meegaan en nog altijd erg veel worden gespeeld door zowel jong als oud. Jumbo houdt zich al ongeveer sinds 1900 bezig met het maken en ontwikkelen van speelgoed. In de begin jaren van het bedrijf werd er alleen speelgoed geimporteerd uit andere andere landen naar Nederland. Echter sinds 1930 ongeveer werd besloten om ook eigen speelgoed te gaan maken, destijds met het fabriceren van houten speelgoed, wat destijds heel populair was. Vrijwel al het speelgoed werd in die jaren van hout gemaakt. Belangrijk speerpunt was dat het gemaakte speelgoed van Jumbo van erg goede kwaliteit moest zijn; het moest zo sterk zijn als een Olifant. Er moest een olifant op kunnen staan! De rode olifant is al jaren het kenmerk van de spellen en puzzels van Jumbo. De naam Jumbo en de rode olifant vormen vanaf circa 1935 samen het logo. De olifant van Jumbo is getekend door de heer Möhr. Hij werkte bij een reclamebureau en tekende met enige regelmaat voor het bedrijf Hausemann & Hötte. De heer Möhr kreeg op een gegeven moment de opdracht om een mooi, nieuw olifantlogo voor het speelgoed van Hausemann & Hötte te ontwerpen. Het logo is sindsdien steeds een beetje veranderd. Zo is bijvoorbeeld het oogje in de loop van de jaren steeds groter geworden en iets meer naar beneden gezakt, met als resultaat een vriendelijker olifantje.

Het olifantje werd vroeger niet alleen toegepast in de kleur rood, maar in allerlei kleuren zoals blauw, geel, zwart, wit en groen. Al die kleuren stonden gezellig en speels. De ene keer stond er bijvoorbeeld een gele olifant op de doos en de andere keer een rode. Er werd meestal gekeken welke kleur het beste bij de kleur van de doos paste. Pas aan het eind van de 60’er jaren is er definitief voor de rode olifant gekozen. Rood is namelijk een kleur die opvalt en de aandacht trekt.

Vanaf 1945 is Jumbo zich ook gaan richten op spelletjes gemaakt van karton. Jumbo staat dus al jaren garant voor een ijzersterke kwaliteit! Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie, met het hoofdkantoor in Zaandam. Er werken ongeveer 130 medewerkers voor Jumbo. Met een omzet van €75 miljoen is Jumbo een middelgrote Europese speler in speelgoed. Jumbo heeft Verkoop kantoren in Nederland, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ze exporteren naar meer dan 25 landen over de gehele wereld.

In 1980 start Jumbo met de productie van Jan van Haasteren Puzzels.


Jan van Haasteren ‘Bij de Kapper’ (Kapsalon) 1000 stukjes - waar te koop?

Aanbieder Prijs Naar website
Spellenrijk.nl 17,95 (Juni 2022) Nu kopen
Jvh-puzzels.nl 16,50 (Juni 2022) Nu kopen
Bruna.nl 18,99 (Juni 2022) Nu kopen
Goedkopelegpuzzels.nl 16,95 (Juni 2022) Nu kopen
Gezelspel.nl 15,95 (Juni 2022) Nu kopen
Bookspot.nl 18,99 (Juni 2022) Nu kopen
Puzzels123.com 16,50 (Juni 2022) Nu kopen

Jan van Haasteren ‘Bij de Kapper’ (Kapsalon) 1000 stukjes - Specificaties

EAN 8710126200704
Puzzel nummer 20070
Soort Product Legpuzzel
Puzzel thema Cartoon
Aantal Stukjes 1000
Keurmerk CE
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Type puzzel Legpuzzel
Merk Jumbo
Kleur Divers
Materiaal Karton
Leeftijd Vanaf 10 jaar

Reviews over deze puzzel

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Topper - 1ste puzzel Mars!

Ik heb de bovenstaande review geschreven. Dit is de eerste puzzel die mars Gremmen heeft gemaakt voor de Jan van Haasteren Studio. En wat een binnenkomer zeg! Erg leuk om te maken, en veel terugkerende elementen. Ik vond het een erg leuke puzzel.

Deze puzzel gemaakt? Upload je foto + eventueel tekst

Heb je deze puzzel gemaakt, upload dan je gemaakt puzzel naar ons, inclusief een tekst erbij, hoe je het vond om deze puzzel te maken.

Deel deze pagina!