Jan van Haasteren APP

De Jan van Haasteren puzzel APP heeft ooit bestaan. De APP was er eerst voor IOS gebruikers en later kwam daar ook de versie voor Android gebruikers bij. De puzzel APP was geschikt voor zowel beginnende als gevorderde puzzelaars. Echter de puzzel APP is inmiddels verdwenen en niet meer te gebruiken. De APP was gemaakt door JUMBO, de producent en uitgever van de Jan van Haasteren puzzels. Er werd gewerkt met gratis mogelijkheden (de eerste paar puzzels en nog een paar) kon je gratis leggen en daarna kon je gebruik gaan maken van een betaald pakket. Volgens de berichtgeving destijds:
“Speciaal voor het voorjaar lanceert Jumbo verschillende nieuwe puzzels, waaronder een Lente-set met drie puzzels voor €1,79 en nog veel meer. Ook hier kun je voor extra uitdaging het Puzzel Pro Pack downloaden voor €2,69. Met deze functionaliteit kan elke gedownloade puzzel ook in 750 en 1.000 stukjes gelegd worden, die bovendien kunnen roteren.”

Wanneer werden de Jan van Haasteren APPS uitgebracht?

Op 15 juni 2013 werd de Jan van Haasteren puzzelapp uitgebracht voor IOS.
Op 25 april 2014 werd deze APP zelfs beschikbaar gesteld voor mensen met een Adroid tablet of device.

Wat kon je precies met de JvH APP?

Een goede beschrijving komt van Productnieuws.nl:
“Met deze app kunnen puzzelfans op hun iPad puzzels leggen met de befaamde en komische illustraties. Waar puzzelen traditioneel een solitaire hobby is, kun je met deze app elkaar uitdagen om te puzzelen aan verschillende dolkomische Jan van Haasteren puzzels. De app is ideaal voor onderweg en op vakantie: geen puzzelstukjes die zoek raken in de auto, in de caravan of in het hotel of grote puzzeldozen mee in de koffer!

Met de Jan van Haasteren puzzelapp kunnen liefhebbers genieten van de rijk geïllustreerde komische platen van Jan van Haasteren op hun iPad. Op de dag van lancering is er keuze uit 25 verschillende puzzels en deze collectie wordt in de loop van het jaar verder uitgebreid. De Jan van Haasteren puzzelapp is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde spelers. Elke puzzel is naar keuze te maken in 24, 54, 70, 96, 150, 240 en 504 stukjes, waarbij de app verschillende handige puzzelhulpjes biedt zoals sorteren op alleen stukjes die de rand vormen.

Uniek aan de Jan van Haasteren puzzelapp is de toevoeging van een extra speloptie. Waar puzzelen normaliter een individuele bezigheid is, brengt Jumbo daar verandering in met de speedpuzzel optie. Spelers kunnen het tegen hun Facebookvrienden opnemen en strijden om wie de puzzel het snelst weet te voltooien.”

Jan van Haasteren leg de Puzzel APP uit

Dit is alweer een video van 17 juni 2013, waarin Jan van Haasteren zelf uitlegt hoe de Jumbo Jan van Haasteren Puzzel APP werkt, kijk zelf nog even:

De Jan van Haasteren APP op de puzzeldoos

Je ziet echter nog wel op oudere puzzeldozen van Jan van Haasteren de afbeeldingen met de mogelijkheid om de JvH puzzel APP te downloaden, zoals je deze volgende afbeelding ziet op de achterkant van de puzzeldoos van de JvH puzzel ‘Safari‘ (deze puzzel werd uitgegeven in 2014):
2. Optimized-jan-van-haasteren-app-op-doos-geheel

En de afbeelding van wat je allemaal kunt doen met de puzzel APP, en dat je hem kunt downloaden in de Playstore (Android) en in de App-store (IOS):
1. jan-van-haasteren-app-specifiek

Echter, ga je de QR code scannen die je op de achterkant van de doos vindt, dan krijg je een foutmelding en zie je dat de puzzel APP is verdwenen of verwijderd uit de stores. Blijkbaar is Jumbo met de APP gestopt:
3. Jan-van-Haasteren-APP-foutmelding-in-APP-store