Grootste puzzel ter wereld Kodak – 51.300 Stukjes

Deel deze pagina!

Meer over deze Kodak 51300 stukjes puzzel

Deze puzzel heeft als afbeelding 27 prachtige foto’s, 27 wonderen van de wereld. En dan moet je denken aan gebouwen. Kodak was natuurlijk van origine ‘van de foto’s en maker van de fotorolletjes’; Wikipedia omschrijft Kodak als “Kodak is een van oorsprong Amerikaanse multinationale onderneming, die zich sinds eind 19e eeuw in de fotografie- en filmbranche actief is“. Alle 27 wereldwonderen die op de puzzel staan, dat zijn allemaal foto’s gemaakt door professionele fotografen. De naam die op de doos staat is ook ‘Grootste puzzel ter wereld’, maar dat is inmiddels al niet meer zo. Dat is namelijk deze ‘54.000 Stukjes: Reis door Kunst van Grafika‘.

De 7 wereldwonderen: staan die ook op de puzzel?

Ja! De 7 wereldwonderen is een lijst met 7 hele bijzondere gebouwen:

  1. Chichén Itzá in Mexico
  2. Cristo Redentor in Brazilië
  3. De Chinese Muur in China
  4. Machu Picchu in Peru
  5. De Rotswoningen van Petra in Jordanië
  6. De Taj Mahal in India
  7. Het Colosseum in Italië

Naast de 7 wereldwonderen vind je bijvoorbeeld ook: Mount Fuji, Slot Neuschwanstein (idd ja, van die puzzelmat!), de skyline van New York, het koraal van het Great Barrier Reef (Australië), Colosseum, de Chinese Muur, Taj Mahal, de Tower Bridge, de Eiffeltoren.


Wat zit er in de doos van deze Kodak puzzel?

In de doos zitten:
1. Drie Kartonnen dozen met daarin 9 plastic zakken met een puzzel daarin
Dat zijn dan in totaal 27 zakjes met puzzelstukjes van elk 1900 stukjes. Mocht je het je zelf echt lastig willen maken en ECHT willen gaan puzzelen, dan gooi je al die 27 zakjes met stukjes door elkaar. Dat wordt een stuk moeilijker. Wat je dus eigenlijk doet is 27 keer een puzzel maken van 1900 stukjes en al die 27 puzzels leg je dan uiteindelijk aan elkaar. Zodat je dan die ene hele grote puzzel hebt van 51300 stukjes. Maar dat is eigenlijk hoe het altijd gaat bij die hele grote puzzels en tevens bij de wereldrecords voor de grootste puzzels ooit.
2. Instructies
Hierin staan dingen als ‘ga de puzzel niet lijmen’, of ‘wat moet je doen als je een missend stukje hebt’ of ‘de beschrijving van de wereldwonderen – welke is welke’.
3. De Poster
Deze poster is echt wel klein en eigenlijk zou je hier meer van verwachten, zeker als je een monster-klus aangaat van een paar honderd-uur puzzelen…..maar: er zit 1 poster bij waarop alle puzzels staan met een afbeelding. Echter de afbeeldingen van elke puzzel zijn net zo klein als de afbeeldingen op de doos van de puzzel. En dat voor een puzzel van bijna 2000 stukjes. Dat is echt niet fijn. Hier verwacht je dan zeker meer van. Maar goed, be prepared zou ik zeggen als je eraan begint.

Een uitpak video!

Er is gelukkig ook een uitpak video van deze Grootste Kodak puzzel (via Maxine The Puzzle Queen):


Hoe groot is deze puzzel?

Afmetingen: 8,7 meter x 1,9 meter. Als je hem gaat maken, zorg dan dat je ergens voldoende ruimte hebt. En dat je een goede ondergrond hebt om op te puzzelen. Afmetingen van allerlei andere puzzel lees je op mijn pagina ‘Afmetingen puzzels‘.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel te maken?

Er is nergens informatie te vinden hoe lang je over een puzzel van 51300 stukjes doet. Als ik even kijk hoe lang ik over een puzzel van Jan van Haasteren doe van 1000 stukjes, is dat gemiddeld 8 uur (lees ook nog uitgebreide info op mijn pagina ‘Hoe lang doe je over een puzzel van 1000 stukjes‘). Stel je doet 8 uur * 51 (want je maakt ongeveer 8x een puzzel van 1000 stukjes) = 408 uur. Maar: dat is dan een redelijk eenvoudige puzzel. Ik weet inmiddels dat je over een puzzel van 42000 stukjes ongeveer 500 uur doet. Dus: ik zou zeggen over deze puzzel van 51300 stukjes doe je dan ongeveer 600 uur. Oefff……..


Ter opwarming een paar video's!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Add to Cart Australia (@addtocart.aus)

Alleen de puzzel Kopenhagen – 1 van de 27 puzzels

Deze mevrouw maakt alleen de puzzel van Kopenhagen uit de Kodak ‘Grootste puzzel ter wereld’:


Waar kun je deze kopen?

Het is lastig om deze te kopen, tenminste niet bij Bol.com bijvoorbeeld of Amazon.nl. Wel via Amazon.com (maar daar is hij uitverkocht of ‘Currently Not Available’). Als je via de website van Kodak zelf surft, kom je op de website van cra-z-artshop.com, en daar kun je hem bestellen voor 599 dollar, ongeveer 505 euro (September 2021). Echter, ik heb het bestelformulier op die website ingevuld, en ze verzenden alleen naar Amerika of Canada.
Vergeet niet de verzendkosten, want deze puzzel weegt zo’n 18,5 kilo!


Over deze aanbieder

Item
EAN Onbekend
Fabrikantcode 8950ZZ
Merk Kodak
Aantal stukjes 51.300
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gewicht 18,5 kilo

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Amazon.com Onbekend (Sep 2021) Nu kopen
Seriouspuzzles.com $ 569.95 (Sep 2021) Nu kopen
Cra-z-artshop.com $ 599.00 (Sep 2021) Nu kopen
Walmart.com $ 430.00 (Sep 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deel deze pagina!