Grootste Puzzel ter wereld om te kopen – Grafika Puzzel ‘Reis door Kunst’ – 54.000 Stukjes

Deel deze pagina!

Meer over deze 54000 stukjes puzzel - 'Reis door Kunst'

Dit is de grootste puzzel ter wereld die je kunt kopen! Het is niet de grootste puzzel ter wereld die ooit is gemaakt. Dat wereldrecord staat op naam van supermarktketen Albert Heijn.

Deze puzzel is een reis door de wereld van de kunst. Je ziet meer dan 50 schilderijen van kunstenaars, variërend van van Gogh tot Klimt, Arcimboldo tot Brueghel of Monet tot Leonardo da Vinci – en natuurlijk is de Mona Lisa ook inbegrepen. Je maakt een puzzel van mensen die kijken naar een kunstgalerij van de beroemdste schilderijen. Je legt steeds 1 schilderij en vervolgens leg je die weer aan een andere schilderij. Zo ontstaat 1 hele grote puzzel.
Om je aan te moedigen de musea te bezoeken waarin de originele kunstwerken worden getoond, zit de puzzel in een echte reiskoffer: na het in elkaar zetten van de puzzel kun je de originele schilderijen over de hele wereld bezoeken… een koffer van 100 liter! Je krijgt dus thuis echt een koffert met een inhoud van 100 liter erbij.
Deze puzzel is verschenen op 27 augustus 2020 en deze puzzel is (ondanks de bijna 500 euro) zeer gewild en is vaak uitverkocht. Deze puzzel wordt verkocht in 26 landen.


Wat zit er in de doos - Reis door Kunst?

In de doos zitten 29 posters:
– 27 posters tonen de verschillende delen van de puzzel,
– 1 panoramische poster toont de hele puzzel en
– 1 poster geeft de titels en namen van de verschillende kunstwerken en artiesten weer.


Hoe groot is deze puzzel?

Afmetingen van deze puzzel zijn 8,6 meter x 2,0 meter. Als je hem gaat maken, zorg dan dat je ergens voldoende ruimte hebt. En dat je een goede ondergrond hebt om op te puzzelen. Afmetingen van allerlei andere puzzel lees je op mijn pagina ‘Afmetingen puzzels‘.


Hoe lang doe je er over om deze puzzel te maken?

Er is nergens informatie te vinden hoe lang je over een puzzel van 54000 stukjes doet. Als ik even kijk hoe lang ik over een puzzel van Jan van Haasteren doe van 1000 stukjes, is dat gemiddeld 8 uur (lees ook nog uitgebreide info op mijn pagina ‘Hoe lang doe je over een puzzel van 1000 stukjes‘). Stel je doet 8 uur * 54 (want je maakt ongeveer 8x een puzzel van 1000 stukjes)= 432 uur. Maar: dat is dan een redelijk eenvoudige puzzel. Ik weet inmiddels dat je over een puzzel van 42000 stukjes ongeveer 500 uur doet. Dus: ik zou zeggen over deze puzzel van 54000 stukjes doe je dan ongeveer 650 uur. Oefff……..


Ter opwarming een paar video's!

1. Naam: Peter Schubert (52 jaar) – Maart 2021 – uit Hallendorf (Duitsland)
Hij deed er in zijn ééntje 4,5 maanden over om deze puzzel te maken. Hij werkte er alleen aan en elke dag doordeweeks besteedde hij er 4 a 5 uur aan (maandag t/m vrijdag). En dan ook nog eens 1x in het weekend (zaterdag of zondag) 12-14 uur.

Echter: Peter wilde dit record laten vastleggen in het Guinness Book of Records. Maar – hij mistte 1 stukje! Nee, DE nachtmerrie van elke puzzelaar. Hij ging overal zoeke en zelfs in de stofzuiger, maar het stukjes was er niet. Vervolgens heeft hij de producent van de puzzel gebeld (Grafika) en heeft hij vervolgens dat laatste stukjes alsnog opgestuurd gekregen. Dat kun je zien in deze video:

Wil je veel foto’s zien en het hele verhaal van Peter Schubert lezen? Bekijk dan deze website


Over deze aanbieder

Item
EAN 3663384509445
Fabrikantcode Grafika-T-00944
Merk Grafika
Aantal stukjes 54.000
Leeftijd 12 Jaar
Gewicht 26 kilo

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Puzzlemania.nl 470,00 (Sep 2021) Nu kopen
Bol.com Onbekend (Sep 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Deel deze pagina!