Fotopuzzel PuzzleYou (via Fotopuzzel.nl) 1000 stukjes

Deel deze pagina!

Over Fotopuzzel.nl

Ik heb de Fotopuzzel.nl website gevonden via Google, door te google-en op ‘fotopuzzel’. Zij staan bovenaan. Dit is een Duits bedrijf waarbij ik in mijn e-mail de volgende contactgegevens zag staan:
puzzle & play GmbH
Auf der Haide 2
92665 Altenstadt/WN
Duitsland
Waarschijnlijk is dus Puzzle&Play GMBH het moederbedrijf van Puzzelfoto.nl.

Wat bieden ze allemaal aan?
Naast de mogelijkheid tot het laten maken van een fotopuzzel bieden ze ook puzzelmatten, puzzellijm en puzzellijsten aan. Groot en ruim assortiment dus. Allemaal van hun eigen merk. Verder kun je fotopuzzels laten maken in de diverse stukjes, namelijk:
– 48 stukjes
– 100 stukjes
– 200 stukjes
– 500 stukjes
– 1000 stukjes
– 2000 stukjes
Waarbij er wordt vermeld dat de 1000 stukjes het populairst zijn. Dat is ook mijn ervaring, puzzels van 1000 stukjes worden het meeste gemaakt. Niet te groot en niet te klein en niet te duur.


Hoe makkelijk gaat het bestellen van een Fotopuzzel via Fotopuzzel.nl?

Ik heb zelf een foto gemaakt en wil van deze foto een fotopuzzel van 1000 stukjes laten maken. Leuk detail: ik heb van mijn dochter op Sinterklaas als surprise een hele leuke ‘Jan van Haasteren – De Puzzelaar‘ gekregen.
Als je naar het scherm gaat van PuzzleYou, dan zie je het volgende:
rsz_scherm_van_fotopuzzelnl_als_je_fotopuzzel_laat_maken
Je ziet dat het proces gelukkig eenvoudig is, er zijn slechts 3 stappen om je fotopuzzel te laten maken.
Wat zijn de mogelijkheden?
– De doos en de lay-out van de doos kiezen
Je kunt zowel kiezen voor 1 of meerdere foto’s tonen op de omslag van je doos. Ik wil sowieso wel een voorbeeld van mijn foto op de doos. Ik heb gekozen voor de variant ‘Klassiek’, dat wil zeggen 1 grote foto op de doos.
Tevens kun je kiezen voor een lay-out van de doos. Fotopuzzel.nl biedt heel veel verschillende varianten aan van hoe de voorkant eruit kan komen te zien, thema’s zijn bijvoorbeeld: Liefde&Huwelijk, Kerst, Verjaardag, Reizen&Vakantie en Verdere Thema’s. Veel keuze, ik ben toch gewoon voor klassiek gegaan, een hele eenvoudige en cleane weergave van de doos.
– Je kunt meerdere foto’s uploaden
Dat is handig, zodat je heel goed kunt zien welke foto je wilt kiezen
– Check van je fotoresolutie
Middels een score van 5 sterren geven ze aan hoe de kwaliteit van je foto is; lage kwaliteit foto=lage kwaliteit puzzel! Je kunt ook aanvinken ‘check fotoresolutie’, is deze laag of slecht, dan zie je dit:
rsz_fotopuzzelnl_en_check_van_de_fotoresolutie
Deze bovenstaande foto heeft een score van 2 sterren en heeft een te lage resolutie, dus is het beter om hier geen fotopuzzel van te laten maken.
Echter: Fotopuzzel geeft verder geen uitleg van wat nu precies ‘Fotoresolutie’ is, ze hadden beter een advies erbij kunnen geven, zoiets als ‘bij deze lage resolutie bevelen we u aan een betere kwaliteit foto te up loaden, zodat u ook een mooiere fotopuzzel krijgt’.
– De kleur van je doos kiezen
Mooie toevoeging, ik heb een donkerblauwe kleur gekozen, aangezien de Jan van Haasteren puzzel dozen ook die kleur hebben.
– Tekst kiezen voor op de doos
Je kunt maximaal 30 tekens invullen met een tekst die bovenaan de puzzeldoos komt te staan. Je kunt ook nog de kleur en grootte kiezen van de letters. Maximale lettergrootte is 50.
– 3D Preview van de doos
Je kunt nog een 3D preview van je doos zien, zoals hij eruit ziet als je hem hebt gemaakt. Dat is wel fijn en handig!

Belangrijk om te weten!
Links en rechts en boven en onder valt er een deel van je foto weg als je hier een fotopuzzel van laat maken. Dat meldt Fotopuzel.nl niet/nergens. En natuurlijk zie je wel je een voorbeeld van hoe het eruit ziet. Echter: ik kan me goed voorstellen dat je je foto wilt bijsnijden of wilt bewerken, echter die mogelijkheid biedt de tool van Fotopuzzel.nl dus niet. Handig zou zijn als ze verwijzen naar een tool die dat wel voor je kan doen. Mijn tip is een tool die dat makkelijk voor jou online kan doen en dat is Picresize. Maar er zijn er nog wel 10 van die tools die dat kunnen. Voordeel is dat je Picresize niet hoeft te downlaoden als pakket, dat is gewoon een gratis online tool die je kunt gebruiken voor het bewerken van je foto.

Alles nog eens zien in een video?
Alles wat ik hierboven heb beschreven kun je nog eens zien in een video:


Het uitpakken van de fotopuzzel via Fotopuzzel.nl

Je krijgt de fotopuzzel netjes thuis gestuurd in een stevige kartonnen verpakking. Als je de fotopuzzel uitpakt, zie je dat hij netjes is ‘vastgeplakt’ middels 2 plakstrips. Dit vind ik wel fijn, want dat voorkomt (worst case scenario) dat een puzzeldoos losraakt en dat alle puzzelstukjes uit de doos gaan en nog erger, dat er wellicht puzzelstukjes kwijtraken.

Op de zijkant van de doos staat nog een kleine QR code, als ik die scan, dan komt dat nergens op uit. Geen QR code waar ik iets aan heb.

Alles nog eens zien in een video?
Alles wat ik hierboven heb beschreven kun je nog eens zien in een video:


Hoe ziet de doos eruit en wat zit erin?

Dit is de doos die ik heb besteld via www.fotopuzzel.nl. Op de voorkant van de doos zie je een foto van de puzzel die er in zit:
puzzleyou_afbeelding_doos

Wat zit er in de doos? Niet zo heel spannend:

  • De fotopuzzel van 1000 stukjes in een plastic zak
  • Een kaartje met daarbij een korting als je een volgende bestelling doet

Dat ziet er dan zo uit:
puzzleyou_afbeelding_doos_en_inhoud_doos


Wat zijn de kosten voor een fotopuzzel van 1000 Stukjes?

Ik heb deze fotopuzzel van 1000 stukjes laten maken in December 2021 en toen waren de kosten als volgt opgebouwd:
– Fotopuzzel (Incl BTW): € 32,99
– Verzendkosten: € 5,99
– Totale Kosten: € 38,98


Hoe het nu verder gaat met deze puzzel

Dit is een beetje een bijzondere variant, want ik heb deze puzzel gekregen als Sinterklaas surprise van mijn dochter. En zij had er een hele passende Jan van Haasteren doos op maat bijgemaakt. En ik ben dus de dozen gaan verwisselen, zoals je ziet in de onderstaande video:

Deze puzzel ga ik nog leggen en maken op een puzzelmat. Het hele traject en mijn review over het leggen van deze puzzel kun je hier vinden.


Puzzelstukjes met QR code

Toen ik de puzzel wilde gaan leggen, zag ik dat er een QR code aan een puzzelstukje zat, zie:
qr_code_aan_puzzelstukje_fotopuzzel_1000_stukjes__puzzleyou
Geen idee waarom, maar ik ben de QR code natuurlijk gaan scannen en kwam toen op een ‘dode’ pagina uit:
rsz_qr_code_aan_puzzelstukje_en_resultaat_van_de_scan__fotopuzzel_1000_stukjes__puzzleyou


Fotopuzzel PuzzleYou 1000 stukjes - Wat is de kwaliteit van de puzzelstukjes?

De kwaliteit van de puzzelstukjes is erg goed te noemen. Ze passen goed in elkaar, maar er zijn ook niet meerdere stukjes die in 1 stukje passen. Bij lage kwaliteit puzzels kom je dat nog wel eens tegen namelijk. Dat puzzelt zeker niet fijn. Het zijn ook niet te dunne puzzelstukjes.


Fotopuzzel PuzzleYou 1000 stukjes - Ik begin met puzzelen!

Ik ga deze fotopuzzel maken op een puzzelmat van The Friendly voor puzzels tot en met 1500 stukjes. Arggghhh, dit is heel herkenbaar, een puzzel met heel veel grote vlakken van 1 kleur. Dat is heel lastig leggen! Hier wordt het echte puzzelen op de proef gesteld. En dat weet je meteen als je de randjes gaat leggen, wat in zijn geheel niet lukt. Hier zie je mijn resultaat na 3,5 uur:
rsz_jan_van_haasteren_de_puzzelaar_na_35_uur
Het is een echte puinhoop. Maar ik heb me echt voorgenomen om deze puzzel af te ronden, omdat dit een surprise van mijn dochter was voor Sinterklaas voor mij. Maar het gaat me heel wat uurtjes kosten denk ik. Waar ik ook al lang mee bezig ben is de blauwe lucht buiten, en dit is de stand van zaken:
Tips snel puzzelen lucht voorbeeld
Blauwe lucht is een voorbeeld van lastig puzzelen. Daarom heb ik een aparte pagina gemaakt met tips zodat je een blauwe lucht makkelijk kunt leggen in je legpuzzel. Met natuurlijk een mooie video met allerlei voorbeelden erbij.

Tot zover gevorderd na 6 uur puzzelen, het is echt een lastige puzzel door alle vlakken met dezelfde kleuren. Ik moet het hele vlak met de witte puzzelstukjes nog leggen. En de vloer met alle lichtbruine puzzelstukjes. Ook het leggen van de randen is super lastig, omdat het allemaal dezelfde kleur is.
Jan van haasteren De Puzzelaar na 6 uur
Na een ruime 8 uur is het me gelukt om de vloer te leggen, dat viel me nog mee, omdat ik toch wel kon puzzelen op kleur. Echter, alle witte stukjes heb ik tot het laatst bewaard, echt lastig en ik heb hierover een aparte pagina geschreven. Kun je tips lezen hoe je sneller kunt puzzelen. Een tip zoals je in de onderstaande afbeelding ziet: ga puzzelstukjes groeperen naar vorm:
puzzelstukjes sorteren naar 8 groepen
Jan van Haasteren De Puzzelaar na 8 uur
En uiteindelijk na ongeveer 14 uur puzzelen heb ik de puzzel kunnen afronden. Mooi resultaat:
Jan van Haasteren De Puzzelaar Puzzel 1000 stukjes puzzel af


Hoe lang heb ik over de Fotopuzzel van PuzzleYou van 1000 stukjes gedaan?

Deze puzzel was echt uitzonderlijk moeilijk. In totaal heb ik er 14 uur over gedaan. Ik heb nog niet zo lang gedaan over een puzzel van 1000 stukjes. Omdat er een paar vlakken van 1 en dezelfde kleur waren en het leggen van de randen was erg moeilijk. Maar: het was wel echt puzzelen en de puzzel was super leuk!


Wil je je fotopuzzel nog inlijsten?

Ik heb de maten even opgemeten, de fotopuzzel van PuzzelYou of van Fotopuzzel.nl van 1000 stukjes heeft als afmetingen:
64,5 x 48 centimeter. Denk dan even aan het formaat van de puzzellijst als je die gaat kopen!


Plus- en minpunten van de Fotopuzzel PuzzleYou van 1000 stukjes?

Plus:

  • Een kleine 39 euro voor deze fotopuzzel inclusief verzendkosten vind ik goed betaalbaar
  • Ruime keuze uit dozen en andere templates in de editor op fotopuzzel.nl
  • Alles netjes in de doos en ook heel fijn dat je je foto op de doos ziet – dat kan niet altijd

Min:

  • Ik vond het best lastig om de foto goed te krijgen toen ik hem ging uploaden naar de website van fotopuzel.nl
  • Tja, heb verder geen minpunten….

Over deze aanbieder

Item
Materiaal Karton
Aantal stukjes 1000
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Afmeting 64,5 x 48 centimeter
Voorbeeldfoto op doos? Ja
Verzendkosten 5,99
Levertijd 5 dagen

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Fotopuzzel.nl 32,99 (Dec 2021) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Goede kwaliteit

Ik heb de bovenstaande review geschreven in Januari 2022. Het hele traject met fotopuzel.nl is me goed bevallen. Enige kleine tekortkomingen tijdens het online maken van de fotopuzzel, maar verder erg tevreden over de kwaliteit van de puzzel. Goede kwaliteit

Deel deze pagina!