Fotopuzzel HEMA 1000 stukjes

Deel deze pagina!

Bij de HEMA kun je online diverse fotopuzzels laten maken. Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Kinderpuzzel van hout laten maken met je foto erop (12 stukjes)
 • Kinderpuzzel in een doos laten maken, dit is A3 formaat (12 t/m 315 stukjes)
 • Kinderpuzzel met je foto erop in 40 stukjes of 117 stukjes
 • Luxe fotopuzzel laten maken van 500 stukjes
 • Luxe fotopuzzel laten maken van 1000 stukjes

hema-fotopuzzel-1000-stukjes

Aangezien ik op deze website alle puzzels van 1000 stukjes laat zien, heb ik online bij de HEMA een fotopuzzel gemaakt van 1000 stukjes. Zoals omschreven bij de HEMA: een Luxe Fotopuzzel. EN: het wordt niet expliciet genoemd, maar je ziet het alleen op de afbeelding op de HEMA puzzelfoto pagina: Je krijgt een Ravensburger Fotopuzzel via de HEMA. Je krijgt er dan ook een doos bij, waarop aan de voorkant je foto staat afgebeeld, zodat je weet welke puzzel er in de doos zit. Dat ziet er wel zo mooi en netjes uit, zeker als je dit als cadeau wilt geven! Formaat van deze puzzel is 70 centimeter breed en 50 centimeter hoog.


Fotopuzzel HEMA levertijd

De levertijd is in deze periode (Oktober 2020) erg vertraagd door de Coronatijd. Maar normaliter is de levertijd van hun fotopuzzel 5 werkdagen. Nu door Corona is dat 30 werkdagen levertijd. Dat is een lange levertijd. Ik heb hem besteld in Coronatijd, dus ben erg benieuwd hoe lang dit werkelijk gaat duren. Je kunt kiezen voor ‘Afhalen in de winkel’ of voor ‘Thuis laten bezorgen’.
Noot: de levertijd is zeker geen 30 werkdagen, maar 11 werkdagen. Ik vind dit prima, heb ook helemaal geen haast met het maken van deze puzzel.


Fotopuzzel HEMA verzendkosten

Indien je de fotopuzzel gaat ophalen in een dichtstbijzijnde HEMA winkel, heb je uiteraard geen verzendkosten. Indien je de fotopuzzel thuis laat bezorgen betaal je € 4,95 (Oktober 2020). Tevens heb je nog:
– verwerkingskosten: 1 euro
Zie voor de totale kosten verderop op deze pagina.


Fotopuzzel HEMA korting

In principe kun je geen korting krijgen op een fotopuzzel, maar als je mazzel hebt, kun je wel profiteren van een kortingscode-maand. Bij tijde van dit schrijven geldt er een 10% korting op bestellingen online vanaf 30 euro in de maand Oktober 2020. Je moet dan een beetje mazzel hebben als je juist toevallig in deze maand bestelt en kunt profiteren van deze korting.


Fotopuzzel HEMA en niet tevreden?

Voordeel is dat de HEMA je zelfs op fotopuzzels garantie geeft, dus mocht je niet tevreden zijn, dan kun je gratis opnieuw dezelfde fotopuzzel maken. Indien de HEMA een foto heeft gemaakt, krijg je natuurlijk gratis een nieuwe fotopuzzel.


Fotopuzzel HEMA review

Ik heb deze fotopuzzel zelf besteld, en je kunt de volgende video bekijken hoe dat werkt:

Het maken en bestellen van een fotopuzzel werkt erg eenvoudig. Je komt in de online omgeving van de HEMA (fotoservice.hema.nl), waarbij je een aantal stappen volgt. Het werkt allemaal erg eenvoudig en simpel en het kan bijna niet fout gaan zou ik zeggen. Bereid je wel even goed voor, zodat je alvast een foto hebt gemaakt en gedownload op je laptop / computer / mobieltje.
In het kort samengevat volg je de volgende stappen:
1. Je kiest je achtergrond kleur
je kunt hier kiezen uit 11 kleuren. prima, ik vond zelf een gekleurde achtergrond niet mooi.
2. Voeg je foto toe
Deze foto kun je uploaden vanaf je computer / laptop / mobieltje.
Vele mogelijkheden vervolgens: je kunt je foto draaien, verkleinen, verplaatsen.
3. Voeg tekst toe (indien gewenst – optioneel)
Ik heb hier wel gebruik van gemaakt, je hebt hier een redelijke keuze uit lettertypen en lettergrootte die je kunt kiezen. Enige nadeel vond ik was dat je geen achtergrond kleur kon kiezen achter je lettertype, waardoor deze beter zou opvallen. TIP hierbij van de HEMA: in verband met het uitsnijden van de fotopuzzel, zorg ervoor dat je je teksten minimaal 1 centimeter van de randen plaatst! Deze belangrijke info wordt niet erg duidelijk weergegeven, maar staat ergens linksboven in hun editor aangegeven achter een ‘i’ (informatie-icoontje)
4. Bewerk je foto met: effecten of correctie of bijsnijden/roteren
Diverse opties mogelijk, en werkt allemaal erg eenvoudig
5. Kies voor een liggende of staande foto
Je kunt je puzzelfoto nog liggend of staand kiezen. Mijn tip, als fervent puzzelaar: een liggende fotopuzzel puzzelt fijner, omdat je bij een staande fotopuzzel altijd meer naar boven moet reiken als je aan het puzzelen bent. Je zit normaliter onderaan een puzzel en bent dan aan het puzzelen. Het is ook niet voor niks dat er vrijwel geen staande puzzels worden uitgegeven.


Wat zit er in de doos van de HEMA Fotopuzzel?

Je kunt natuurlijk ook mijn uitpak-video bekijken, maar op de volgende foto zie je ook wat er in de doos zit:
– 1 plastic zak met daarin de puzzelstukjes
– tevens nog op papier in de plastic zak een kleine afbeelding van de foto die ik heb geupload om mijn fotopuzzel te maken.
hema_fotopuzzel_1000_stukjes


Fotopuzzel HEMA 1000 stukjes - Uitpak video

Ik heb vandaag (3 November 2020) de HEMA Fotopuzzel van 1000 stukjes ontvangen. En ik heb ook even een foto gemaakt van de voorkant van de doos. Op de doos staat een prachtige voorbeeld foto van de fotopuzzel die er in zit:
hema-fotopuzzel-1000-stukjes-doos
Werkelijk sneller dan op de HEMA website stond aangegeven, daar hadden ze het over een levertijd van 30 werk (!) dagen. Ik heb de fotopuzzel ontvangen in 11 werkdagen. Bekijk de onderstaande video over het uitpakken. Excuus voor de vervelende tafellamp die soms even in beeld is, maar helaas kan ik hem maar 1x uitpakken 🙁
Opeens zag ik ook dat ik een Ravensburger’ fotopuzzel had besteld via de HEMA. daarvan was ik me eigenlijk niet bewust, omdat ze dat niet zo expliciet vermelden op hun website.
Hoe waren de kosten opgebouwd:
– fotopuzzel zelf: 45 euro
– verwerkingskosten: 1 euro
– bezorgkosten: 4,95 euro
Totaal: 51,45 euro (Oktober 2020)


Fotopuzzel HEMA 1000 stukjes - Puzzel uitleggen op een puzzelmat

Ik heb vervolgens de puzzel uitgepakt en uitgelegd op een JUMBO puzzelmat voor 1000 stukjes (dat is deze Puzzelmat Jumbo Puzzle & Roll Puzzelmat Puzzelrol 1000 | 1500 | 2000 | 3000 Stukjes). Bekijk de video over hoe deze HEMA fotopuzzel op deze puzzelmat ligt:


Fotopuzzel HEMA 1000 stukjes - Wat is de kwaliteit van de puzzelstukjes?

Toen ik de puzzel ging uitleggen op de puzzelmat merkte ik dat de puzzelstukjes erg dun waren. Veel dunner dan ik gewend ben van de puzzels van Jan van Haasteren, die zijn veel dikker. Ze voelen wel heerlijk glad aan moet ik zeggen. Nadeel is dat ze wat makkelijk loslaten.


Fotopuzzel HEMA 1000 stukjes - Ik begin met puzzelen!

Ik ben na het uitleggen van de stukjes begonnen met het maken van de HEMA fotopuzzel. Helemaal leuk omdat ik hem heb kunnen personaliseren, ik sta er zelf op met mijn favoriete Jan van Haasteren puzzel! Ik ben begonnen met het leggen van de randen, maar wat is het moeilijk!!!! Wha! Ik moet echt stukje voor stukje puzzelen, omdat het allemaal dezelfde kleur is. Ik zie zelfs al op tegen dat hele grote witte vlak aan de rechterkan van mijn puzzel, hoe lang ga ik hier wel niet over doen?? Dus mocht je iemand zo’n fotopuzzel als kado willen geven, denk even na welke foto je upload voor je fotopuzzel. Het viel mij zwaar tegen, en ik kwam er zelfs niet uit met de randen……zie mijn resultaat (by the way, deze fotopuzzel van 1000 stukjes past prima op deze JUMBO puzzelmat):
HEMA-fotopuzzel-randen-gelegd-1

HEMA-fotopuzzel-randen-gelegd-2

Na de mislukte actie van het leggen van de randen ben ik toch maar begonnen met het maken van de rest van de puzzel – er vanuit gaande dat ik dan later de randen wel kan fixen. Je ziet het eerste resultaat van de puzzel:
HEMA-fotopuzzel-1000-stukjes-begin-met-puzzel
Zoals je ziet heb ik deze fotopuzzel op een JUMBO puzzelmat gemaakt voor 1000, 1500, 2000 en 3000 stukjes.

Zoals je ziet is hij behoorlijk lastig, zeker omdat alle randen wit zijn. Ik krijg de randen nog niet goed in elkaar gelegd. Poef, lijkt een hele opgave! Ben echt met het makkelijkst begonnen – en dat is de Anniversary box puzzel van Jan van Haasteren die ik vasthoud – , maar met name meerdere stukjes van de doos zijn erg vaag en dat maakt het leggen nog behoorlijk complex. Wel leuk dat ik zelf ook op de fotopuzzel sta!
hema-fotopuzzel-1000-stukjes-50-pct-600-444

Ik ben behoorlijk gevorderd met mijn fotopuzzel, maar het makkelijkste stuk heb ik gedaan en dat ging best vlot. Denk eraan als je iemand een fotopuzzel als cadeau geeft, dat er niet teveel kleurloze vlakken op staan. Zoals je ziet moet ik de hele witte vlakken nog:
hema-fotopuzzel-1000-stukjes-70-pct-600-444

Arrrggghh, wat is dat moeilijk. Ik heb hiervoor een nieuwe puzzel techniek ontwikkeld, namelijk dat ik alle stukjes sorteer op de vorm, zie de foto hieronder. Dat werk best heel goed, echter soms is het trial-and-error. Dat wil zeggen dat ik elke stukje 1 voor 1 pas of hij ergens past, en dan probeer ik elke stukje 1 voor 1 op dezelfde plek. Monniken werk! Valt me tegen. En dan heb ik toch een tweede witte vlak te gaan…….
hema-fotopuzzel-puzzelen-op-vorm-van-de-stukjes-600-800

Ik ben beland bij het laatste witte stuk. Moet zeggen dat me dit heel wat tijd kost, gezien hoe snel ik de rest van deze fotopuzzel kon leggen. Ik heb mijn totaal tijd bijgehouden, heel benieuwd hoe lang ik er in totaal over doe. Maar wat is dit moeilijk zeg en soms heel frustrerend.
hema-fotopuzzel-1000-stukjes-85-pct-af-600-444

En uiteindelijk is hij klaar, maar wat een klus zeg!!! Verkijk je niet op die vlakken bestaande uit 1 kleur:
HEMA-fotopuzzel-1000-stukjes-alleen-puzzel-af


Hoe lang heb ik over de HEMA Fotopuzzel van 1000 stukjes gedaan?

Ik neem altijd de tijd op die ik met een puzzel van 1000 stukjes bezig ben. Gemiddeld genomen is dat 8 uur. Sommige makkelijke puzzels doe ik 6 uur over, moeilijkere doe ik 9 uur over. Ook voor deze fotopuzzel heb ik de tijd bijgehouden, maar wat ben ik lang bezig geweest met die witte stukken. Dat was bijna geen puzzelen meer, maar meer trial-and-error en stukje voor stukje passen. Viel me zwaar tegen. Dus bedank voordat je iemand zo’n soort puzzel als cadeau geeft.
Maar mijn tijd:

 • Uitleggen van de puzzel op de puzzelmat: 20 minuten
 • Leggen van de randen: 40 minuten. Meestal doe ik daar ook korter over, maar wederom hier: die hele lastige randen!
 • Rest van de puzzel leggen: 12,5 uur
 • Totaaltijd over deze Fotopuzzel gedaan: 13,5 uur!!

Maar met een mooi resultaat 🙂


Plus- en minpunten HEMA Fotopuzzel 1000 stukjes?

Plus:

 • Online fotopuzzel editor van de HEMA werkt erg makkelijk en eenvoudig
 • Om mijn fotopuzzel te maken had ik voldoende wijzigingsmogelijkheden
 • Prima puzzel kwaliteit
 • Online maken en bestellen werkt erg snel. In principe ben je binnen 5 – 10 minuten klaar met alles

Min:

 • Levertijd is wat lang: in mijn geval 11 werkdagen
 • NB: puzzelkwaliteit hierboven als pluspunt: enige dat puzzelstukjes vrij dun zijn
 • Ik kan me voorstellen dat wellicht sommige mensen meer keuze in de editor-mogelijkheden wensen. Bijvoorbeeld meer keuze uit lettertypes, of achtergrond kleuren. In mijn case mistte ik de achtergrond kleur-keuze als ik tekst ging toevoegen
 • Prijzig wellicht? Mijn kosten waren 45,00 euro met daarbij 4,95 euro verzendkosten, maakt in totaal circa 50 euro voor een fotopuzzel.

Over deze aanbieder

Item
Materiaal Karton
Aantal stukjes 1000
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Afmeting 70 cm breed en 50 cm hoog
Voorbeeldfoto op doos? Ja
Verzendkosten Ja, 4,95
Levertijd Normaal 5 werkdagen. Nu (Corona): 11 werkdagen

Waar kan ik kopen?

Aanbieder Prijs Naar website
Hema.nl 51,45 (Okt. 2020) Nu kopen

Reviews

Plaats een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Plaats een review

Puzzel 1000 stukjes
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
door Gerben van Wijngaarden op Puzzel 1000 stukjes
Fijn!

Ik heb de bovenstaande review geschreven (November 2020). Deze HEMA fotopuzzel is me goed bevallen. Zeker gezien hele traject vanaf online maken tot en met het puzzelen zelf. Enige kleine min (vandaag de 4 sterren ipv 5 sterren) zijn de hele lichte puzzelstukjes. Ik ben de dikkere en zwaardere gewend. Verder alles ok, prima afdruk kwaliteit, zoals je van HEMA gewend bent!

Deel deze pagina!